Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Kutyatámadás: Agyhalott a 9 éves Tolna megyei fiú

A kisfiút múlt szerdán a házuk udvarán, játék közben támadta meg az ott tartott három rottweiler Decs-Szőlőhegyen.
Az agyhalál állapotában van az a fiú, aki kutyatámadásban életveszélyesen megsérült egy hete a Tolna megyei Decs-Szőlőhegyen - közölte a szekszárdi Balassa János Kórház főigazgatója szerdán az MTI-vel.

Muth Lajos elmondta: a kilencéves gyermeknél hétfőn állt be az agyhalál, jelenleg mesterségesen tartják életben.

A kórháznak ilyen esetekben 72 órán keresztül kell életben tartania a beteget. Az intézmény három szakmából álló orvosi bizottsága csütörtökön dönt a kezelés fenntartásáról - tette hozzá.

A kisfiút múlt szerdán a házuk udvarán, játék közben támadta meg az ott tartott három rottweiler. A kutyák a combján és a hónalján sebesítették meg a gyermeket. A fiút a mentők kivérzéshez közeli állapotban szállítottak kórházba, majd újraélesztettek.

A kutyákat megfigyelés céljából zárlat alá helyezték, az eset körülményeit a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Olvasóink írták

 • 11. compó 2012. augusztus 16. 09:11
  „Egy apróság: egy barátságosnak mondható kutya: a magyar vizsla..... Egyik barátomnak 3 van. 2 tényleg barátságos, a harmadik viszont mint egy harci kutya. Egyedül be sem merek menni a lakásba (többnyire a lakásban vannak-hatalmas ház, semmiben sem nélkülöznek). A gazdája viszont büszke rá, hogy ilyen kivételes természetű, többet ér mindenfajta testőrnél, fegyvernél, riasztónál, és mindenki fél tőle-többnyire.
  Egy másik majdnem tragikus eset tavalyról: barátom édesanyját gyakorlatilag teljesen halálosra marta a saját maga által felnevelt német vizsla. Azt gondolom csak a Gondviselésnek, illetve a mentős, valamint a közel 6 órán át operáló sebészeknek, és a kiváló intenzív osztályos ellátásnak köszönhető hogy felépült és életben maradt. A családnak azóta is van már egy újabb német vizslája.... Azt gondolom az emberek mélységesen felelőtlenek és sokszor csak magukra gondolnak. És ezek az esetek még nem is "szociálisan hátrányos helyzetűeknél" történnek. Amikor Magyarországon látom a rengeteg kóbor kutyát (tavaly pl a Holt-Tisza parton éhezett, fosztogatott és kóborolt két nagyobb testű kutya hónapokon át-melyekkel a kihívott "sintér?" nem csinált semmit...)....”
 • 10. Lámpion 2012. augusztus 16. 08:21
  „A rotit röviden így jellemzik: 2 kutya 1 testben.”
 • 9. bánki 2012. augusztus 16. 08:12
  „3. klj-54 2012.08.15. 17:44

  Moderálom magam !

  Jobb ha nem írom le !”
 • 8. X_Y 2012. augusztus 16. 04:57
  „5. tavimaszlag

  Ez igaz minden állatra. Sőt igaz autóra, konyhakésre, számítógépre...”
 • 7. tucat 2012. augusztus 15. 23:37
  „A hozzászólás egyik mondatából kimaradt a számnév, így érthetetlen lett a szöveg. Erről van szó: "...mondjuk hárman óberkodnak..."
  Bocs!”
 • 6. tucat 2012. augusztus 15. 23:28
  „Lehet, hogy tündéri, angyali természetű kutya (nem hiszem igazán, mert úgy tudom, célirányos, egyebek közt az agresszív ösztönök dominanciájára törekvő tenyésztés eredménye ő is, de nem értek ehhez) a roti, de ha nem egyedül van, pl. a más fajhoz tartozó lénnyel (a kisfiú), hanem mondjuk óberkodnak, akkor az, bizony, már falka, és a falkatagok viselkedése teljesen más (rivalizálás, területvédelem, vadászösztönöket mesterien összehangoló falkatámadás, vagy védekezés...), mint az egy szem, egyedül talán kezes jószágé. Biztos, hogy a képzésüktől is nagymértékben függ a mentalitásuk, de az ösztönök egy idő után még a kutyaakadémiai nagydoktori címet is megcsúfolhatják.

  Sajnos nem ez a kisfiú lesz az utolsó áldozata a butaságainknak, az agressziónk arrogáns áttételeinek és a felelőtlenségünknek. Másfelől pedig egyre inkább a kóbor(ló) ebek országa is vagyunk, talán az ész nélkül megszülető jogszabályainknak is köszönhetően - erre más bejegyzések is utalnak tétován.

  Egy kölyökkel ismét kevesebb megy az államilag kiegyenlített színvonalú iskolákba. :(”
 • 5. tavimaszlag 2012. augusztus 15. 20:52
  „a roti kiváló kutya, csak nem való mindenkinek, csak olyannak aki tud vele bánni...”
 • 4. Gabesz_1993 2012. augusztus 15. 20:48
  „http://www.delmagyar.hu/lilla/egeszsegesebb_a_gyerek_ha_kutya_is_van_a_hazban/2293274/
  Rosszul csinálod!”
 • 3. klj-54 2012. augusztus 15. 17:44
  „A szülő mit tett azért, hogy gyereke nem szenvedjen halálos sérülést?”
 • 2. megnincs 2012. augusztus 15. 17:31
  „Minden kutya olyan, amilyenné a gazda teszi.
  DE! Kérdem én, hogy miért nem vonják felelősségre a tulajdonost, aki nem oltatta be a háromból két kutyáját?
  A helyi állatorvos nem tudja, hogy annak az embernek nem egy, hanem három kutyája van???
  Mit akar itt az ország kötelező chip -ezéssel, amikor egy ilyen kicsi közösségben sem tudják számon tartani a kutyákat???!!! Pedig gondolom az a Decs-Szőlőhegy nem egy hatalmas település...
  Emberek, megelőzni kellene a bajt, nem kutyákat elaltatni!!! Azzal a felelőtlen állattartás nem szűnik meg :(”
 • 1. Lámpion 2012. augusztus 15. 16:41
  „A Wikipédiából - vélhetően a fajta iránt elkötelezett szakértőtől-:
  "Barátságos, békés alaptermészetű, jó idegzetű, hűséges, engedelmes, kitűnően tanítható. Megjelenése erőt sugároz, magabiztos, kiegyensúlyozott, szereti a gyerekeket. Tartózkodó, a környezeti befolyásokra nyugodtan reagál, de fenyegetés esetén védekezési készsége, jól kifejlett küzdő és védőképessége előtérbe kerül, a fájdalmas hatásoknak félelem nélkül ellenáll. A rottweiler nemcsak kiváló szolgálati, mentő, kísérő, rendőrségi, katonai, őrző-védő kutya, de családi, hobbi kutyaként is kitűnő. Ahhoz, hogy a rottweiler engedelmes, megbízható társ legyen, a kutyát megfelelően kell tanítani, nevelni sok szeretettel, játékkal, határozott irányítással."
  "Kiváló családi kutya és remek pajtás."
  "A középkorban Rottweil városában kezdték ezeket a kutyákat helybéli juhászkutyákkal keresztezni. Így jött létre az úgynevezett rottweiler mészáros kutya, melyeket vágómarhák terelésére használtak. Ezeket a kutyákat nagy előszeretettel vetették be a harcok során."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matolcsy távozását követeli az MSZP

Az ellenzéki párt szerint a júliusi inflációs adat és a gazdasági visszaesés miatt kell mennie a… Tovább olvasom