Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kutyatámadásban súlyosan megsérült egy kisfiú

Súlyosan megsérült egy nyolcéves kisfiú Tiszaeszláron, ahol kutya támadt rá.
Egy körbekerítetlen ház udvaráról rontott kedden a gyermekre a kutya, és a hátán, valamint a lábán megharapta - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A százados tájékoztatása szerint a gyermeket súlyos állapotban vitték a nyíregyházi kórházba. Az állatot egy, a kiabálásra felfigyelő 14 éves gyermek kaszával kergette el a megtámadott kisfiútól.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanújával indított eljárás keretében vizsgálja a büntetőjogi felelősség kérdését. Gyanúsítottja egyelőre nincs az ügynek. Az eddigi megállapítások szerint a boxer és staffordshire terrier keverék kutya a nyakörvét elszakítva szabadulhatott el. Az ebet állatorvosi megfigyelés alá helyezték.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. CID 2009. október 08. 10:00
  „11. Látod, mennyi eszük van a kutyáknak :)

  15. Heee?”
 • 24. Lehiggadt 2009. október 08. 09:44
  „Három dolog:
  Valamelyik Híradó szerint a gyerek ingerelte a kutyát!?! Ha ez igaz, akkor ismételten a szülő felelőtlenségére kell felhínom a figyelmet!
  Ebtartás: egy kutya nem szabadulhat el - különösen akkor, ha nincs alaposan elkerítve a területe!
  Tudtommal ilyen Qtyát évek óta ivartalanítani kellett volna, nem volna szabad ilyet tartani!?! Hogyan szaporodik egy ivartalanított qtya? Klónozták a ... gazdik?...”
 • 23. gedeon 2009. október 08. 06:29
  „Remélem jól megbüntetik a "gazdát", már ha az ilyen embert gazdának lehet nevezni. Miért nincs bekerítve a háza? A kutya nem tehet róla, lehet, hogy csak a területét védte volna, az hogy a nyakörv elszakadt nem a kutya hibája.
  Nekem is van kutyám gyerekkorom óta (boxer, kuvasz). A jelenlegi kutyusunk egy keverék (kaukázusi-juhász), akit a párom a munkahelye előtt egy dobozban talált egy másik kutyussal együtt. Valami őrült télen kidobta őket az utcára. Hazahoztuk őket, az egyiket odaajándékoztuk egy ismerősünknek, a másikat megtartottuk. Elvittük állatorvoshoz, beoltattuk, megvizsgáltattuk, szerencsére egészséges volt. Ennek már 3,5 éve. Sokat foglalkoztunk, foglalkozunk vele. Gyönyörű kutya lett belőle, annyi szeretetet tud adni, hogy az valami hihetetlen! Nagyon okos, meghálálja a sok gondoskodást. Gyerekünk is nagyon imádja. Felelős ebtartást kellene törvényileg bevezetni Magyarországon, nem lenne ennyi szerencsétlen kóbor kutya, akiket felelőtlen emberek inkább az utcára tesznek, minthogy inkább odaadnák valakinek, vagy bevinnék az állatmenhelyre. A gazda, ha már kutyát tart, igenis vállaljon felelősséget azért, akit megszelídített, a kutyát biztonságos körülmények között tartsa, oltassa be, etesse, itassa rendesen, foglalkozzon vele.
  A kutya az ember leghűségesebb társa!”
 • 22. Mignon 2009. október 08. 00:07
  „Nem vagyok en lo...”
 • 21. comet 2009. október 08. 00:05
  „21 - Mignon - és a víz?”
 • 20. Mignon 2009. október 07. 23:49
  „Comet!
  Colat nem ihatok, attol kiütest kapok.
  A haziorvos mondta.
  Hiszek neki.”
 • 19. comet 2009. október 07. 23:40
  „17-18-19- Mignon gyógyszerre nem szabad alkoholt inni. Feküdj le és próbálj meg aludni. Jó éjt.”
 • 18. Mignon 2009. október 07. 23:35
  „Bocsanatot kerek a kicsi kiteröert, de neha ma is merges vagyok.
  Mi a csodat keres az Ügyeszseg a Vajda palotaban?
  Miert nem költöztek be a "regi" Hungiba??
  Ott van akkora terem a földszinten, hogy egyszerre 100 embert el lehet itelni.......
  :D”
 • 17. Mignon 2009. október 07. 23:26
  „1970-ben irtam egy verset.
  Büszken mutattam a Delmagyar szerkesztöjenek.
  Mondta: szep nagyon, de rövid!
  Jol van.
  Egy het mulva vittem neki a Vajda palotaba, elsö emelet jobbra egy egesz "oda"-t.
  Megis kirugott!
  Biztos rasszista volt.
  :D:D:D”
 • 16. Mignon 2009. október 07. 22:46
  „Rohadjon meg minden kutya!
  Eljen a Magyar Szocialista Part!
  :)”
 • 15. comet 2009. október 07. 22:32
  „a kutya hierarchiában él és területet véd. Ha úgy érzi, hogy ezt a két dolgot támadja valami, durva tud lenni. Pl a dobermanom nem viselte el ha közte és köztem állt valaki (hierarchiába) ezért például a lányomat (3 éves volt akkortájt) folyamatosan fellökte, mihelyt elfordíttotam a fejem. Az ilyen szitu nagyon veszélyes tud lenni mert egyes kutyák, akár ölhetnek is.
  A másik eset a kuvaszunkkal történt. Volt egy rossz iskolás gyerek aki szórakozásként a kutyát idegesítette azzal hogy egy bottal verte a rácsot. (iskolás társai mesélték el később) Namost egyszer apám pont akkor ment ki az ajtón amikor ez a gyerek az utcán a kutya látomezejében volt. Az amúgy lusta kutyát nemigen lehetett megállítani, kapásból lerendezte a 14 éves forma gyereket, apám alig tudta lerugdosni róla. Az érdekes az volt, hogy a gyerek osztálytársai végig azt kiabálták apámnak, hogy ne bántsa a kutyát. Az ügyből nem lett semmi, a szülők mikor megtudták a részleteket, nem tettek feljelentést, a gyereket kapták el, pedig a kutya durván elbánt vele.Ez is még az átkosban volt. A kutyára figyelni kell, foglalkozni kell vele.”
 • 14. web 2009. október 07. 22:21
  „5. hozzászólás CID 2009.10.07. 16:53----------- és ha cidet támadja meg a kutya?”
 • 13. web 2009. október 07. 22:18
  „"Az eddigi megállapítások szerint a bokszer és staffordshire-terrier keverék kutya a nyakörvét elszakítva szabadulhatott el. Az ebet állatorvosi megfigyelés alá helyezték."És ezek az ebecskék nem hiányoznak senkinek sem - természetesen. Nyomravezetői díj tuti, hogy segítene, rögtön meg lenne a gazda.”
 • 12. KolompárRómeó 2009. október 07. 21:23
  „Tuti az iskolából szaladt haza a kaszával a harmadikos, de már 14 éves gyerek megmenteni a 19 éves, de MÁR negyedikes barátját.

  12. hozzászólás csasvagyok 2009.10.07. 20:57

  Ennyi, ennél többet nincs mit hozzáfűzni. Körbekerítetlen házba minek kutya? Felelőtlenség.”
 • 11. csasvagyok 2009. október 07. 20:57
  „Nekem három kutyám van. Értelmesebbnek tartom őket sok embernél, a kutya legalább őszinte. Csak sajnos ostoba emberek teljesen elrontják az okos kutyákat. Az én kutyáim nyitott kapu mellett megvárják amint a postástól átveszem a levelet, eszükbe sem jutna támadni. Gyerekek járnak ide kutyákat simogatni, és a kutyáim rendkívül élvezik. Csak azok a kutyák támadnak akiknek nincs gazdája, csak etetik és láncon kínoztatják szegény állatokat. Soha nem a kutya a hibás, hanem az ember. Ez az én véleményem.”
 • 10. Mignon 2009. október 07. 20:26
  „Gyerekkoromban engem is megtamadott egy kutya, ket felnött segitett.
  Azota, rohadjon meg minden kutya!!!!!!
  Sintert nekik!!!!!!!”
 • 9. bo 2009. október 07. 19:54
  „9- Mindenképp érdemes kutyát tartani! Elmondhatja az ember, hogy legalább egy értelmes lény van a közelében!:-)”
 • 8. comet 2009. október 07. 19:28
  „2 -bo -jelenleg nincs kutyám, de régebben volt, több fajta is, a békés korcstól a kiismerhetetlen kuvaszon át a roppant intelligens és gyors dobermanig. Meg gyerekoromban harapott is meg kutya meg találkoztam is durva kutya támadásokkal. Remélem hogy a kisgyereknek nem lesz komoly baja. A kutya okos állat és ragaszkodó, és emiatt kiismerhetetlen. A szájkosár a zacsesszal nem nagy dolog, de ha gndolod vihetsz lufit is, hátha találsz a kis kedvenc által felfútt lufira vevőt sétáltatás közben.”
 • 7. bo 2009. október 07. 17:20
  „4- Aki megszegi a szabályokat az lakoljon érte, de ki beszélt itt arról, hogy akárki is ráuszítson egy kutyát bárkire. Az csak egy aberrált, gyáva barom lehet aki ilyet tesz, vagy ilyenre gondol. Furcsa, nekem van egy 70 kg-os medveölőm, kedves, aranyos, hálás és szófogadó, mégsem fordul meg az eszembe, hogy bárkire ráugrasszam, pedig az általad oly szépen leírt sérülést lazán tudná produkálni, annyival kiegészítve, hogy a gerincét is megropogtatná.”
 • 6. Yucca 2009. október 07. 17:07
  „Azért attól a 14 éves gyerektől bátor dolog volt, hogy egy megvadult kutyával szembeszállt, még ha kasza is volt a kezében (dolgos gyerek!). Ha nem avatkozik közbe, talán nagyobb baj lett volna.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsanett-ügy: szembesítik az ellentmondó szakértőket

Szembesítik az ellentmondó szakvéleményeket adó pszichológusokat a Zsanett-ügyben - így döntött… Tovább olvasom