Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Kutyátlanok kíméljenek

A Claire Cook bestsellerén alapuló filmet a kétszeres Emmy-díjas Gary David Goldberg rendezte. A Kutyátlanok kíméljenek című romantikus vígjáték egy nő összekuszálódott szerelmi életét mutatja be azzal a végkicsengéssel, hogy merjük rábízni magunkat az ösztöneinkre és soha ne adjuk föl az "igazi" keresését.
rendező: Gary David Goldberg

író: Claire Cook
forgatókönyvíró: Gary David Goldberg
operatőr: John Bailey
zene: Craig Armstrong
producer: Gary David Goldberg, Jennifer Todd, Suzanne Todd
vágó: Roger Bondelli, Eric A. Sears

szereplő(k):
Diane Lane (Sarah)
John Cusack (Jake)
Elizabeth Perkins (Carol)
Ali Hillis (Christine)
Christopher Plummer (Bill)
Dermot Mulroney (Bob)
Stockard Channing (Dolly)
Bobby Coleman (Austin)

A film sztorija

A párválasztás nem könnyű dolog. A meglehetősen időigényes társkeresés gyakran jár bosszúsággal és csalódottsággal, és az esetek nagy részében úgyis csak a vakszerencse vezet sikerhez. Manapság ez az össznépi játék gyakorta a neten zajlik. Így valamelyest ki lehet küszöbölni a "segítőkész" barátokat és rokonokat, akik valamennyien sokkal jobban tudják nálunk, ki lenne számunkra a nagy Ő.

A harmincas éveiben járó Sarah Nolan (Diane Lane) nyolc hónapja vált el, és ez családjának már elviselhetetlenül hosszú időnek tűnik. A rokonság csatarendbe áll, hogy partnert kerítsenek Sarah-nak. Özvegy édesapjuk személyes jó példával kíván elöljárni, amikor számos nőismerőse után bemutatja lányainak az interneten megismert, szabadszellemű Dollyt (Stockard Channing). Sarah testvérei, Carol (Elizabeth Perkins) és Christine (Ali Hillis) pedig döntő elhatározásra jutnak. Nővérük nevében a következő társkereső hirdetést adják föl a világhálón: "Érzéki, de az érzelmekre is sokat adó, vonzó és életvidám elvált nő társat keres, akivel megoszthatná a csillagfényes éjszakák magányát. Kutyátlanok kíméljenek."

Sarah hamarosan katasztrofálisabbnál katasztrofálisabb önjelöltek özönével találja magát szembe, akik közül az egyetlen szóba jöhető esélyes a félszeg hajóépítő, Jake Anderson (John Cusack), akinek érzelmi élete alakulására döntő hatással volt a Dr. Zsivágó című regény. Jake idealizmusa és túlfűtöttsége azonban egy picit sok Sarah-nak.
Váratlanul azonban újabb férfiú bukkan föl, Sarah egyik kis tanítványának frissen elvált édesapja. Bob Connor (Dermot Mulroney) sármos, kiegyensúlyozott és minden szempontból tökéletesnek tűnik. Az egyetlen probléma vele kapcsolatban mindössze az; túl szép, hogy igaz legyen... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Nem rajtuk múlik, hogy tuti fix, két hét múlva ha szöges korbáccsal
vernek, se fogok visszaemlékezni erre a filmre. Kikerestem, cusack az utóbbi öt évben legkevesebb három hasonló stílusú-műfajú filmben játszott, nem is akárkikkel (Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, stb.), mindet láttam, egyikre sem emlékszem. Ez nem is baj, hiszen funkcionálisan nem ez a célja. (És/vagy a kritikus agya szitásodik.) Tehát, könnyű szórakoztatás, semmi több. E célt viszont (Figyelem!) maximálisan teljesíti, ráadásul úgy, hogy tanulsággal is szolgál. Ez bár közhely, de mint ilyen, alapigazság is, amit mai értékevesztett világunkban nagyon nem árt sulykolni: Vállald fel és légy önmagad, ne bújj álarcok mögé, csak így léphetsz előre..."
A teljes cikk

mozinet.hu - maktub

"Az alkotók ott hibáztak, hogy túl nagyot akartak dobbantani a szívünkön, aminek következtében művük helyenként giccsessé válik. Pedig a romkom annyival jobb lehetne, ha képes lenne némi visszafogottságra – ám amikor Lane filmbeli testvérei dalolni kezdenek, vagy a bölcs apuka (Christopher Plummer) szavalni, az csorbát ejt az élményen. Ezt a hamis túlcsordultságot megszenvedi a befejezés is, de ha nem várunk sokat a Kutyátlanok kíméljenektől, akkor nem fogja ez sem elvenni az örömünket. Hogy mindezek után újra kívánjuk-e nézni, az már egy másik kérdés."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom