Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Laborc Sándor jelezte, nem megy el a bizottsági ülésre

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának úgynevezett Portik-Laborc tényfeltáró albizottsága az eredetileg szerdára tervezett ülésére meghívta Laborc Sándort.
A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatója levélben utasította el a bizottság előtt való megjelenést; a bizottság ülése elmarad - írta szerdai cikkében a Népszabadság megbízható forrásokra hivatkozva.

"Az idő múlásával sincs okom megváltoztatni azt az egy évvel az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága előtt személyesen is kifejtett álláspontomat, miszerint a politika és a média által sulykoltan Portik-Laborc-találkozóként elhíresült, a valóságban tisztán szakmai kérdésben jogszerűen és szakszerűen jártunk el. Kocsis Máté állítását igazoló bizottságuk ténykedésével összefüggően az eddig általam is tapasztaltak miatt nem kívánok eleget tenni a meghívásuknak, mert nem akarom részvételemmel szakmailag legitimálni azt a tevékenységet, amelyet ebben az ügyben, függetlenül a tényektől, politikai célokra használnak fel" - idézi a lap Laborc Sándor levelét.

A levél a lap szerint Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója - a nemzetbiztonsági bizottság tagja - egy nyilatkozatára hivatkozik. A Népszabadság felidézi, hogy Kocsis Máté MSZP-s képviselők azon kezdeményezésére, hogy az alkotmányügyi, illetve a honvédelmi és rendészeti bizottság ellenőrző albizottságai tartsanak együttes ülést arról, miként fordulhatott elő, hogy az ároktői banda házi őrizetbe került, így reagált: "senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy politikai felhangú bizottsági vitában érdemi javaslatok születhetnek az esetleges jogszabály-változással kapcsolatban, különös tekintettel az elmúlt napok politikai nyilatkozataira. (...) Nem tartjuk célravezetőnek azt sem, hogy egy politikai célokra felhasznált mindenféle ilyen albizottsági ülésen néhány képviselő politikai hisztériakeltésre használja fel ezt az ügyet".

Olvasóink írták

  • 1. Pirát 2013. október 30. 10:07
    „ahan, mégiscsak következmények nélküli ország vagyunk...? egy komcsi gatyából szakadt , komcsi csöcsökön nevelkedett, azokat a hazaárulás (az alvilágig) szintjéig kiszolgáló spion fajzat, azt mondhatja, a legfőbb, államiságot képviselő vizsgáló bizottságnak hogy nem megy el a meghallgatásra ??? A ...nél fogva kellene elővezetni - és nem meg hallgatósdit kellene játszani, hanem kivallatást végezni...!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős eltérés lehet a háziorvosok többlet bevételében

Átlagosan 456 ezer forint többlet érkezik novemberben a háziorvosi praxisokhoz, de az OEP számításai… Tovább olvasom