Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Lajcsi-szelet

Hozzávalók:

40 dkg liszt,
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
2 tojás, 20 dkg cukor,
5 dkg vaj,
2 kávéskanál szódabikarbóna.

Töltelék:

1 puncspuding,
1 vaníliás puding,
20 dkg porcukor,
1 tortabevonó csokoládé.

A tésztához való anyagokat a liszt kivételével belemérjük egy edénybe és gőz felett 3 percig keverjük. Amikor levesszük az edényt a gőzről, beledolgozzuk a lisztet. Három vékony lapot sütünk belőle zsírozott, lisztezett tepsi hátán.

A töltelékhez a pudingokat 3–3 dl tejben külön-külön megfőzzük, és amíg hűl, a margarint a porcukorral kikeverjük és a pudinghoz keverjük. Az alsó lapra kerül a rózsaszín, a következőre a sárga. A harmadik lapra olvasztott csokoládé. A puncspudingot ízesítsük egy kis rummal és a piskótalapokat is meglocsolhatjuk. Sokkal háziasabb lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem száz hektár erdő ég Kiskunhalas közelében

Csaknem száz hektár erdő ég a Kiskunhalas, Kéleshalom, Imrehegy és Császártöltés települések közötti… Tovább olvasom