Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Lajta-parti szocialisták többes jelöléssel

Mosonmagyaróváron a napokban a szocialista párton belül – mellett – új szerveződés alakult. A nyitott formáció célja, hogy a helyi baloldal szellemi műhelye legyen. A párt demokratizálása jegyében ragaszkodnak a szocialista képviselőjelölt kiválasztásakor a többes jelöléshez.
Baloldaliak Baráti Köre (BBK) – ezzel az elnevezéssel alakult MSZP-tagokból és szimpatizánsokból egy új csoportosulás Mosonmagyaróváron. Elnökük, Patai Péter tájékoztatott e nyitott formáció megalakulásának körülményeiről, szándékairól, céljairól.
Patai elmondta: az utóbbi hetekben közös gondolkodás kezdődött a helyi baloldal és a pártelnökség egyes tagjai között a szocialisták jövőjéről Mosonmagyaróváron. Ennek eredményeként jött létre a napokban a BBK. A szervezet nyitott, pillanatnyilag 32 tagjuk van. Mivel az MSZP alapszabálya lehetővé teszi, hogy a párton belül platformok, klubok alakuljanak, ők ezt a lehetőséget ragadták most meg. Egyrészt a baloldal szellemi műhelye, fóruma, a csendes többség és a vezetőség közötti csatorna szeretnének lenni, másrészt véleményezni kívánják a párt képviselőjelöltjeit.
– Majdani jelöltünknek olyan képességekkel, elkötelezettséggel kell rendelkeznie, hogy a párt lehető legszélesebb köre is azonosulni tudjon vele. Fontos szempont az ismertség, a szakmai tapasztalat, az elkötelezett baloldaliság és párttagság is. Kikristályosodott véleményünket eljuttatjuk a vezetőségnek és az alapszervezeteknek is – hangsúlyozta Patai, ám arra nem kívánt válaszolni, hogy pillanatnyilag kik a szo-

cialisták honatyajelölt-jelöltjei. Hozzátette: kifejezetten örül annak, hogy többes jelölésnek néznek elébe.
Dr. Nagy Lajos helyi MSZP-elnök megerősítette: valóban érzékelhető volt pártja egyfajta befelé fordulása, ezért a BBK-t a nyitás egyik lehetséges eszközének tekintik. Valóban többes jelöléssel készülnek, s három lépcsőben választják ki képviselőjelöltjüket. A végső döntést április 1-jén össztagsági szavazással hozzák meg. Az MSZP 4. választókerületi országgyűlési képviselőjelöltjét hivatalosan április 8-án Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mutatja majd be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyberuházások Győrben

Tovább olvasom