Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Lakberendezési kiállítás nyílt

Nyugat-Magyarország harminchét bútort és lakberendezési cikket gyártó cége mutatkozik be a hétfőig tartó Pannon Design kiállításon és vásáron Sopronban az MKB-arénában. A megnyitón kiderült, bútorgyártásban a régió „hozta” a tavalyi árbevétel több mint negyven százalékát. Tegnap átadták a vásárdíjakat is.
Az MKB-arénában tegnap megnyílt a Pannon Design Bútor és Lakberendezési Kiállítás és Vásár. A szervezők a Ligno Novum „kistestvérével” szintén hagyományt kívánnak teremteni, azaz a következő években szintén megrendezik a vásárt. A Pannon Designon a régió – és Sopron – bútorgyártói mutatkoznak be.
– Nyugat-Magyarország tizennégy településéről harminchét gyártó érkezett, képviselve a lakberendezés minden szegmensét – mondta el Bakonyi Gábor, a főszervező Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter elnöke. – Azért nagy jelentőségű ez a kiállítás, mert a hazánkat is elárasztó importdömpinggel helyi szinten fel lehet venni a versenyt, ehhez azonban az kell, hogy a színvonalas, jó minőségű cikkeket gyártó kis- és középvállalkozások bemutatkozhassanak a fogyasztóknak. Ez a régió kiemelt szereppel bír, hiszen a bútorgyártásból származó tavalyi árbevétel több mint negyven százalékát termelte meg.
A megnyitón az is elhangzott, Sopron – a Nyugat-Magyarországi Egyetem révén – kiemelkedő szereppel bír a faiparban és a bútorgyártásban.
– Faipari képzés egyedül itt működik az országban, és az egyetem a Roth Gyula gyakorló szakközépiskolával egyben utánpótlást is biztosít – tette hozzá dr. Molnár Sándor, a faipari kar dékánja. – Ezt a vezető szerepet kihasználva Sopron még nagyobb előnyre tehet szert nemzetközi szinten is.
A megnyitó után átadták a vásári díjakat is. Sopron önkormányzata a legszebb stand díját a Főnix Kft.-nek, a legszebb designtermékek díját a soproni Sixay Furniture-nek adományozta. A Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter vásárdíját a Kanizsa Bútor Kft., a kereskedelmi és iparkamara vásárdíját a Kanizsa Kárpit Kft., a Nyugat-Magyarországi Egyetem vásárdíját a soproni Cliff Konyhák Kft. vehette át. Az Országos Asztalos és Faipari Szövetség a Roth Gyula-iskolának adott át díjat.
A kiállítás és vásár hétfőig naponta 9-től 18 óráig várja a látogatókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányokra vadászott - eltalált egy nőt

Könnyű sérülést szenvedett az a huszonnyolc éves nyírbélteki nő, akit egy légpuska-lövedék talált… Tovább olvasom