Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Lakossági javaslatok alapján mérné a sebességet Mezőtúron a rendőrség

Felhívásban kéri a helyi lakosokat a Mezőtúri Rendőrkapitányság, hogy tegyenek javaslatokat arra: hol működjön a traffipax, mely útszakaszokat tartják veszélyesnek, hol érvényesül a leghatékonyabban a sebességmérés visszatartó ereje a településen - közölte a szervezet vezetője szerdán az MTI-vel.

Szakács László elmondta: a médiában és internetes fórumokon a traffipaxok működtetésével kapcsolatban gyakran elhangzik, hogy a rendőrök elbújnak, nem megfelelő területen mérnek, ez a kontroll nem egyéb, mint pénzbehajtás.

Az alezredes kiemelte, hogy náluk az említett módszerek egyike sem "divat". Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás, és a sebességhatárok betartásához szükség van sebességmérő készülékre.

Közlése szerint mindezek alapján - egy bő három héttel ezelőtti tévéműsor apropóján - született meg az ötlet, hogy be kellene vonni a helyi lakosságot ebbe a munkába. A most közzétett felhívásban arra buzdítják a Mezőtúron élőket: vezényeljék ők a helyi kapitányság traffipaxát. Írják meg, mely útszakaszokat milyen időpontban tartanak veszélyesnek, hol érvényesülhet a leghatékonyabban a sebességmérés visszatartó ereje. Ehhez támpontként a kapitányság által balesetveszélyesnek ítélt útszakaszok felsorolását is mellékelték.

Szakács László elmondta, hogy komoly aktivitásra és hasznos tanácsokra, javaslatokra számít. Az alezredes jelezte: szándékaik szerint már novembertől a beérkezett észrevételek alapján készítik el a rendelkezésükre álló egyetlen lézeres sebességmérő berendezés vezénylési tervét, a mérési helyeket pedig a helyi sajtóban is közzéteszik.

Utalt arra, hogy kezdeményezésük hamarosan várhatóan követőkre talál. Tudomása szerint a szomszédos Karcag rendőrkapitánysága ugyancsak foglalkozik a kísérleti program meghonosításának gondolatával.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2010. október 21. 08:36
    „Na nemsokáig leszel kapitány . (szerintem) És a nem H-s jelzésűek gyorshajtása ? Azokat hogy fogják vissza??? Sejtem:lasszóval.”
  • 1. KolompárRómeó 2010. október 20. 21:27
    „Nagyon egyszerű: 2 berendezés kell, egyik a falu/utca/városrész elejére, a másik a végére. Méri az átlagsebességet, tehát aki BÁRHOL gyorsan hajt a faluban, az megszopta.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 millió forintos bírság a Magyar Telekomnak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 200 millió forintra büntette a Magyar Telekom Nyrt.-t… Tovább olvasom