Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Lang Györgyi és Gáspár Győző több mint 10 millióval tartozik az APEH-nek

Budapest - Egyre több vállalkozás és magánszemély kerül fel az APEH-nak tartósan tartozók listájára. Tartozik például a Bedőlt Ezis Válságban Lévő Kft és a Hasitasi Hármas Kft. is.
Szeptember végén 1.912 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 3.307 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl adóhatóságnak - derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból.

Míg 2009 végén még csak 1.655 vállalkozás szerepelt a listán, szeptember végén már 15,5 százalékkal több; a nyilvántartott magánszemélyek és egyéni vállalkozók száma is 11,9 százalékkal gyarapodott 2009 végéhez (2.955) képest. A harmadik negyedévben a céges lista 118 névvel, a magánszemélyeké 35-tel bővült.

Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós - a vállalkozások közül a 100 millió forintnál, a magánszemélyek és egyéni vállalkozók közül 10 millió forintnál nagyobb összeggel folyamatosan, 180 napon túl tartozó - adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 33,07 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 191,2 milliárd forinttal tartoztak szeptember végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 224,3 milliárd forintra rúgott. A valóságos tartozások azonban sok esetben ennél jóval nagyobbak lehetnek.

A 180 napon túl tartozók most közzétett listáján szereplő 1.912 cégből 137 társaság adószámát felfüggesztette az adóhatóság, 1.476 felszámolás, 81 pedig végelszámolás alatt áll, vagyis nem sok bevételre számíthat tőlük az APEH.

A cégek között továbbra is sok a neve szerint kereskedelmi, szolgáltató társaság, de gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető.

Továbbra is a tartós adósok között van a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt. és a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft., amelyek felszámolás alatt állnak. Rajta van például a vállalati listán többek között a Transelektro Ganz-Röck Kazán-és Erőművi Berendezések Zrt., a Budapesti Vegyiművek Zrt., a felszámolás alatt álló Cornexi Élelmiszeripari Zrt., Herz Szalámigyár Zrt. és a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány.

A vállalkozások között most is fellelhető egy csokorra való különös nevű cég, amelyek mind azonos székhelyre (Tatabánya, Komáromi út 31.) vannak bejegyezve, s az első kettőt kivéve felszámolás alatt állnak: 30 Búgócsiga 100429 Draugyreg Kft., Búgócsiga 100626 Gnikoiprocs Kft., Agyő Április Szolgáltató Kft., Bedőlt Ezis Válságban Lévő Kft., Bedőlt Office Válságban Lévő Kft., Hasitasi Hármas Kft., Hasitasi Négyes Kft., Hasztalan Négyes Kft., Kacifánt Babér Kft., Kidőlt Tibhcet Kft., Rapidend Egy Válságban Lévő Kft., Sokasara Delta Kft., Sokasara Május Szolgáltató Kft., Sokasara Mars Kft., Sokasara Szaturnusz Kft.

A 15 vicces kedvű - egymástól vélhetően nem független - cégtulajdonos a 100 milliós küszöbbel számítva együttesen várhatóan legalább 1,5 milliárd forintot húz ki az adófizetők zsebéből.

A magánszemélyek között ezúttal is megtalálható Akkad Imad, aki arról híresült el, hogy 2008 decemberében a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással szerepelt az APEH nagy adósok listáján, ahogy változatlanul olvasható az énekes Lang Györgyi, a celeb Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta neve is.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. zoltanszabo 2010. november 04. 16:35
  „Én elolvastam majd végig a listát.Televan kínai névvel. kb 1/3 Budapesti cím. Miért engedik be öket? se vámot,se adót nem fizetnek! Egyre-másra nyitják a boltokat kis városba 5-6 is van, helybeli bezár,tönkremegy. A hazait kellene támogatni nem a kínait!!”
 • 27. zoltanszabo 2010. november 04. 16:27
  „Csak a kis embereken tudja behajtani az adót.Hogy keletkezhet ekkora összeg? Ha tartozás keletkezik pl.10 ezet Ft,azonnal hajsák be!APEH vezetőket,behajtókat leváltani!Sokkal hatékonyabb munkát!Celebek meg szégyelhetnék magukat!Teljes vagyon elkobzás!!
  Kedves 17.es hozzászóló nem jól tudod,a börtönben a napidíj 500.-Ft/nap.Te túl jó szívű voltál velük.Ha a börtönben nincs hely--megnyitni a bányákat.Lenne só,lenne szén elég.”
 • 26. dblaci 2010. november 04. 10:42
  „"ahogy változatlanul olvasható az énekes Lang Györgyi, a celeb Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta neve is"

  Gettóba, munkatáborba az élősködőkkel!”
 • 25. Istus 2010. november 03. 16:41
  „Szemét cég ez az APEH a nyugdijamból levonatta az 50000 ft büntetést a rossz bevallásért de a romáknak elnéz mindent vagy talán az Apeh-osok is onnan rendelik a koporsót ?”
 • 24. siklo 2010. október 29. 09:55
  „győzike adótartozással indított vllalkozást, az a vicc, hogy be lehet jegyezni vállalkozsói tevékenységet miközben apehtartozásod van. A seggem partja kft,-t is be lehetett jegyezni, semmilyen szabályozás nincs a cégnevekre.”
 • 23. Hmmm... 2010. október 29. 08:31
  „Ismet azt tapasztalhatjuk, hogy a jogszabalyok es a buntetes alol sokan ki tudnak bujni. Vajon, miert nem kerultek ezek az emberek vagyon elvetel ala? A jovedelmuket biztosan nem elelmiszerre es villanyszamla fizetesere forditottak csupan. Ismerosom kisvolumenu epitesi vallalkozo. Adohatralekat egy nem fizeto ugyfel okozta, bezzeg szerencsetlentol azonnal bevasaltak az osszes lehetseges vagyonat az ado hatralek osszegenek erejeig. A pereskedes evekig huzodik, amibol tovabbra is csak O veszit, az eredmeny kilatastalan.”
 • 22. mosómasa 2010. október 29. 07:00
  „Az Apeh házatáján kellene rendet rakni. Rengeteg a kintlévőség, s eredmény a behajtást illetően szinte semmi. A kicsiket rángatják mindig, bezzeg annak , aki évek óta milliókkal lóg, annak még csak egy kis ejnye-bejnye sem jár. De azokat sem nézi senki, aki nem dolgoznak sehol, de luxus kocsikkal rohangálnak. Itt csak azokat ellenőrzik, akik bérből és fizetésből élnek. Hát ez nem nagy kunszt!! Erre fölösleges ekkora apparátust fenntartani az APEHnél. Különben ha én ekkora hatékonysággal dolgoznék, mint az APEH, már rég kirugtak volna. Ilyen impotens intézményt mint az APEH!!!”
 • 21. Egyolvasó 2010. október 29. 05:40
  „Já há more, milyen ádót csáltám én, lathátatok ti is, hogy a kopasz s.ggemen kívü nincs semmim, csak a beá ásszony, még a buksi ktyamnak se tudtam ételt venni, meg is pusztult szegíny.”
 • 20. zest 2010. október 29. 03:23
  „Kínában az ilyen ´delikvensek´ kapnak egy 14 napos fizetési felszólítást ...annak nem teljesítése esetén pedig ...gyorsított eljárással azonnal ki is végezik őket ... ezekért a "hülye" céges nevekért pedig... no, ezekért az APEH vezérigazgatóját végeznék ki, hogy kínai államot pedig ne nézze hülyének senki...!!!”
 • 19. henriette.m 2010. október 28. 23:09
  „Na Ausztriában nem bohóckodnának a celebek a tv képernyöjén, mert itt nagyon szigorúan veszik az adótartozást. Azt hiszem Gyözike se ugrálna, mint a bolond, mert azonnal lépnének a hatóságok, Györgyike pedig hetek alatt soványra fogyna az idegtöl, hogy mikor jön a végrehajtó. Ott is ezt kellene csinálni, nem a papiraktákon ülni és várni. Mégis MIRE????”
 • 18. Tömeg 2010. október 28. 23:00
  „Talän az APEH ahelyett hogy a kis "porbafingok" blokkjait lesi, väjkälhatna esetleg kicsit intenzivebben ezeknek az ugynevezett celebeknek a zsebeben! /csak azt tudnäm mär vegre mit jelent ez a szo celeb!/”
 • 17. egyszerűvállalkozó 2010. október 28. 22:40
  „12-es. Én régen vallom, hogy akinek nincsen materiális java, de 10 millákat sumákol az APEH-től azt el kell vinni kényszermunkára oszt jónapot. 1 nap=4000-Ft. 10 milla osztva 4000-rel az annyi mint 2500 nap.Tehát ennyi nap kényszermunka és az adósság rendezve van.Szerintem az adósok zöme egy hét alatt kiköhögné az adósságát.”
 • 16. h65535 2010. október 28. 22:38
  „azt a ....hivatalnokot is <moderálva..>, aki engedi az ilyen cégnevek felvételét, illetve tudjahhog ezek tuti pénzeltűnést fognak eredményezni...
  ilyenkor hol az a kedves hatóság???!!!!”
 • 15. ica377 2010. október 28. 22:16
  „De azért kell nekünk a Győzike show, abban mit látnak az emberek,csak anagylábon élést,Bea asszony egy bevásárlásra annyit költött mint amennyit más jó ha egy hónapban haza visz.Akkor rázzák a rongyot ha olyan becsületesen kifizetnek mindent mint a hétköznapi kisemberek.S ha lehet ne védekezzen azzal hogy a kissebbséghez tartozik,mert lassan már mindenki ezt hangoztatja.Bár lehet ez lenne a meg oldás mindenki bajára ,Viki bácsi a tesókat csak kisegíti majd a sz..ból!! Hajrá legyen mindenki etnikumhoz tartozó”
 • 14. Titanilla 2010. október 28. 22:05
  „Azt kell mondjam jól teszik, ha az Apeh ezt hagyja! Szégyen gyalázat, hogy a kis embereket vegzálják, sokkal kisebb összegekért, ezek meg élnek mint marci hevesen. Egyáltalán, hogy szaporodik ennyire föl? Meddig tűr az Adóhivatal? Vagy akinek Isten a barátja könnyen üdvözül? Az Adóhivatal vezetőjét kellene lecsukni! Kedves Miniszterelnök Úr !”
 • 13. dodó 2010. október 28. 20:56
  „A vállalkozások között most is fellelhető egy csokorra való fura nevű cég, amelyek mind azonos székhelyre (Tatabánya, Komáromi út 31.) vannak bejegyezve, s az első kettőt kivéve felszámolás alatt állnak: 30 Búgócsiga 100429 Draugyreg Kft., Búgócsiga 100626 Gnikoiprocs Kft., Agyő Április Szolgáltató Kft., Bedőlt Ezis Válságban Lévő Kft., Bedőlt Office Válságban Lévő Kft., Hasitasi Hármas Kft., Hasitasi Négyes Kft., Hasztalan Négyes Kft., Kacifánt Babér Kft., Kidőlt Tibhcet Kft., Rapidend Egy Válságban Lévő Kft., Sokasara Delta Kft., Sokasara Május Szolgáltató Kft., Sokasara Mars Kft., Sokasara Szaturnusz Kft.
  A 15 vicces kedvű - egymástól vélhetően nem független - cégtulajdonos a 100 milliós küszöbbel számítva együttesen várhatóan legalább 1,5 milliárd forintot húz ki az adófizetők zsebéből.
  A magánszemélyek között ezúttal is megtalálható Akkad Imad, aki arról híresült el, hogy 2008 decemberében a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással szerepelt az APEH nagy adósok listáján, ahogy változatlanul olvasható az énekes Lang Györgyi, a "celeb" Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta neve is. (MTI)”
 • 12. 620829 2010. október 28. 20:48
  „Sok igazság van a leírtakban...az apeh csak a kisemberrel szemben hatékony-egyébként impotens....van egy nagy titok-elárulom-ha nincs materiális javad --úgy csalsz-ahogyan akarsz e szebbre hívatott országban-hiszen nincs semmid behajtani-elárverezni!!!
  A legutálatosabb azok a szeméályek-cégek-akik eleve nem is akarják kifizetni az utalásos számláik elllenértékét.”
 • 11. jozko 2010. október 28. 20:41
  „8. antikos :

  Hasonlóan jártam egy 9000 Ft körüli tétellel...
  Nem figyeltem rá és a negyedév végén késedelmi kamattal együtt-különösebb előjelzés nélkül-inkasszálták a folyószámlámról
  Csak a banki értesítőből vettem róla tudomást!

  A másik jogcímen nyilvántartott 70 000 Ft feletti túfizetésre persze nem adtak kamatot, illetve nem utalták át..
  Persze a könyvelő megtehette volna...
  Nem panaszként róttam fel, végül is az APEH teljesen a hatályos jogszabályok szerint járt el-velem és a hasonló kis porbafingókkal.

  No és Győzikével ?!
  Segítség!
  Engem diszkrimináltak!”
 • 10. vveron 2010. október 28. 20:29
  „egyetértek fefeeggyel: az APEH engem mindaddig árgus szemekkel "figyelt", amíg szépen ki nem csengettem a hitelre(!) vett lakásom illetékét részletekben. persze pluszmunkák, hogy ki tudjam nyögni... az utolsó vasat is kiszedték az én zsebemből is.”
 • 9. dodó 2010. október 28. 20:14
  „Érdekes módon ezeknél a celebeknek nevezett emberszerűeknél nem vesz zár alá az APEH, nem foglal a végrehajtó.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - Elindult a költségvetési bivalybőr táska árverése

Budapest - Elindult a "híres-hírhedt" költségvetési vízibivalybőr táska jótékonysági aukciója a… Tovább olvasom