Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Lantana (Lantana)

Egy pszichiáternő eltűnése ügyében nyomozó felügyelőnek emberi kapcsolatok sötét labirintusán kell keresztülmennie. Lépésről lépésre fedi fel a gyengéd és a sötét megszállottság természetét, melyet szerelemnek hívnak.
rendező
: Ray Lawrence
író: Andrew Bovell
operatőr: Mandy Walker
jelmeztervező: Margot Wilson
zene: Paul Kelly
producer: Jan Chapman
látványtervező: Kim Buddee
vágó: Karl Sodersten

szereplő(k):
Anthony LaPaglia (Leon Zat)
Geoffrey Rush (John Knox)
Barbara Hershey (Dr. Valerie Somers)
Kerry Armstrong (Sonja Zat)
Rachael Blake (Jane O'May)
Vince Colosimo (Nik Daniels)
Peter Phelps (Patrick Phelan)

A film sztorija

Egy pszichiáternő eltűnése ügyében nyomozó felügyelőnek emberi kapcsolatok sötét labirintusát kell megismernie. Lépésről lépésre fedi fel a gyengéd és a sötét megszállottság, a szerelem természetét. Közben saját életével is szembesül…

A film több más rangos díj mellett 2001-ben elnyerte az Ausztrál Filmakadémia 8 díját, a forgatókönyv az Ausztrál Írók Céhének díját, 2002-ben a Brit Független Film díját a legjobb külföldi film kategóriában, az Ausztrál Filmkritikusok Körének díját 5 kategóriában.

Kritikák

Port.hu

"Már önmagában is érdekes, amit a házasságról, szerelmekről megtudhatunk itt a párok szituációi alapján (ugyanis a legtöbb jelenet páros, a legváltozatosabban váltogatott szereplőkkel...), a sodró dramaturgiának köszönhetően azonban a szálak összekuszálódnak. Ám nem lehetetlenül-krimisen komplikáltan, hanem ha van ilyen: egyszerűen bonyolódnak, életszerűen. Mint amikor nem tudunk arról, hogy valaki, akit ismerünk, ismer másvalakit, akit máshonnan ismerünk. Nem csavaros történet tekereg majd' követhetetlenül, hanem, mint a mi életünkben: a maguk természetességével történnek a dolgok. (Más kérdés, hogy ez a fajta trivialitás mégis bonyolultabb, árnyaltabb, mint egy jól kiötölt rejtélyes thriller-történet furfangjai.)"

A teljes cikk

Paul Tatara (CNN)

"Tekintve a mai mozis időket, szinte kikívánkozik belőlem, hogy mindenki rohanjon a moziba, Ray Lawrence "Lantana" című filmjére, pusztán azért, mert húsvér embereket láthat kompjuteranimált orkok és seprűnyélen lovagló tinik helyett.
...
A "Lantana"-t felnőttek készítették, felnőttekről és felnőtteknek. Van benne szex, durva kifejezések és erőszak is. Ha ez a film érte volna el Amerikát hamarabb, mint a "Crocodile Dundee" az ausztrál turizmusnak bizony nehéz napjai lettek volna."

A teljes cikk

Nemzetközi filmtár


A film hivatalos oldala
IMDb.com
All Movie Guide

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építsünk kerti grillt!

Szűk családi körben vagy nagyobb kerti partinál a grillkandalló a hangulatos együttlét… Tovább olvasom