Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Lassan javul a helyzet

Lényegében nem változott az árvíz miatt kitelepítettek száma szombat reggelhez képest, továbbra is 546-an kényszerültek elhagyni otthonukat országszerte – mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap.
Az összes kitelepített közül 53-an a Tisza és a mellékfolyói, 251-en a Duna árhulláma miatt kényszerültek elhagyni otthonukat, 242 embert pedig a belvíz miatt telepítettek ki. Jelenleg 172 település vesz részt az árvízi védekezésben. Ebből belvíz miatt 84, árvíz miatt pedig 88 település. Az árvízi védekezésben részt vevő településekből 51-ben van rendkívüli árvízvédelmi készültség. A védekezésben mintegy 9 ezren vesznek részt – tette hozzá Dobson Tibor.
A tiszalöki vízlépcsőnél hajnali 4 órakor elkezdték a Tisza duzzasztását, ami kissé felgyorsítja az alatta lévő szakaszon a folyó eddig meglehetősen lassú apadását – közölte a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Kötikövízig) védelemvezető-helyettese Szolnokon. Tiszaroffnál 20–25, Szolnoknál 15–20 centiméteres napi apadási ütemmel lehet számolni, ami mintegy 5–10 centiméterrel több az előző időszakban mért értékeknél.
A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén még mindig rendkívüli árvízvédelmi készültséget tartanak fenn 310,3 kilométer hosszon, további 220,8 kilométeren harmadfokú szint van érvényben. A rendkívüli árvízvédelmi készültséget a kormány április 14-én rendelte el, megszüntetése a hét elején várható. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petz: utolsó ballagás, utolsó évfolyam

Elballagott az utolsó évfolyam 92 diákja a győri Petz Lajos Egészségügyi Középiskolában tegnap… Tovább olvasom