Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Lassan vége a türelmi időnek, de a dobozok még sehol

Átmenetileg kifogytak a patikákból az elsősegélydobozok, miután a közösségi oldalakon elterjedt, hogy a rendőrség a járművek elsősegélynyújtó-csomagjaival kapcsolatos ellenőrzést rendelt el.
A legtöbb patikában hamar hiánycikk lett az elsősegélydoboz, sokan azzal próbálkoznak, hogy kicserélik a lejárt szavatosságú kellékeket, viszont a rendőr csak bontatlan vagy leplombált dobozt fogad el. A rendőrség ideiglenesen ugyan felfüggesztette az egészségügyi dobozok ellenőrzését, az elmúlt napokban azonban sokan nem úszták meg az 50 ezer forintos büntetést. A rendőrség azt nyilatkozta, a következő napokban tekintettel lesznek arra, hogy jelenleg nem kapható kötszer és fertőtlenítő, így az autósok még egy rövid ideig figyelmeztetéssel megúszhatják a hiányosságokat.

Videó: Life Info

Olvasóink írták

 • 11. Mozimasiniszta 2012. április 29. 22:52
  „10.-es Pista bá´ jól látod anno a "libás" regnálása alatt esett meg a dolog és kiderítették, hogy
  valami belügyi ember ? vagy rendőrgenerális ? fia-borja forgalmazta a komplett mentő dobozokat !
  A történelem ismétli önmagát ? vagy csak arról van szó hogy az a tetű még mindig olyan beosztásban van hogy idáig ér a keze ?”
 • 10. Besenyő_Pistabácsi 2012. április 29. 22:00
  „Meg merem kockáztatni, hogy az egész őrületet az elsősegélyeket gyártó vagy forgalmazók indították el és most jót röhögnek a markukba, három évvel ez előtt is volt egy hasonló össznépi megmozdulás és pont 3 év a szavatosság!”
 • 9. történész 2012. április 29. 21:15
  „Hiány cikk a steril kötszer.Azt nem tudni fent van-e ...de egyenlőre sejtelmesen közlik ki nem szállíthatnak állítólag.Hazudnak ezek, mert van az EU-ban be kell hozni , de nem engedik.Meghatározták a rendőrök bevételét is.”
 • 8. bélabá 2012. április 29. 20:51
  „Jól értem, hogy azt az akciót függesztették fel ami nem is volt? Persze nem pénzbehajtásról szó. A nemzeti együttműködés rendszerébe akkor tudsz maradéktalanul beilleszkedni ha szép új eü dobozod van. Egyébként pedig nyomtatni kell egy új címkét aztán kész. Az alapvető probléma állambácsi felől nézve, hogy egyre kevesebb a lóvé a bírságokból ezért ki kellett találni valami plusz bevételt. Most épp ezt. Ha lecseng akkor jön a következő, van ötletem!”
 • 7. feri37szeged 2012. április 29. 20:17
  „A Kocsiban egy régi doboz van... a cimkéje szerint 2000-ben lejárt, a beltartalma kicserélve lett, külön gyári csomagolásban... lejár 2013-ban...
  akkor a doboz a lényeg, vagy a beltartalom?”
 • 6. csonakos 2012. április 29. 19:49
  „Épp ma délután beszéltem egy jól ellátott patikában dolgozó ismerősömmel és még steril kötszer sincs egyenlőre náluk! Jó felhajtás ez a pénzbehajtásra. Ma a trolikon is rajzottak az ellenőrök rendesen! Mi ez ha nem pénzbehajtás! Madár mindig akad aki föntakad. Kell a pénz a gazdagoknak, hogy még gazdagabbak lehessenek. Az egykulcsos adóhoz meg nem nyúlunk mert ott a tartalék 600 millárd forint a végszükségre. :(”
 • 5. Ellenzéki 2012. április 29. 09:42
  „Azért ez a dolog nem ilyen egyszerű!
  Ami az utóbbi napokban történt ezzel az eü. dobozzal, az rendőrségi túlkapás volt!
  A többször módosított 6/1990(IV.12.) KÖHÉM rendelet 106§. 1bekezdés b. pontja felsorolja, hogy személygépkocsi esetében az üzembentartónak, tulajdonosnak milyen elsősegélynyújtó eszközöket kell a gépkocsiban könnyen elérhető helyen, portól víztől védő csomagolásban kell tárolni. Ez egy felsorolás amely tartalmazza az eszközök, anyagok megnevezését és előírt darabszámát!
  A hivatkozott paragrafus végén olvasható a fenti paragrafus (3.) bekezdésében:
  "Az elsősegélynyújtó felszerelés (1.) bekezdésben meghatározott egyes tartalmi elemei a gyártó által meghatározott időpontig alkalmazhatók."”
 • 4. EXENTER 2012. április 29. 08:51
  „Kiegészíteném a cikket az ( origo )-tól hozzáférhető további információval:
  -az elmúlt hétben 84 esetben szabott ki helyszini bírságot a rendőrség...
  -a 6/1990 (04.12.) KöHÉM rendelet írja elő a doboz tartalmát és érvényességét
  Ismételt véleményem az, hogy különösen a felemelt müszaki vizsgadíj fényében - igenis a sikeres vizsga igazolja a doboz megfelelőségét és érvényességét.
  Persze nem ártana egy nyilatkozat a BM illetékesétől sem, mert ez a "van rajta sapka" trükk így NEM tisztességes.
  Inkább a tudatos és szándékosan szabályt sértőket kellene következetesen büntetni.”
 • 3. sousse 2012. április 29. 07:44
  „A francia gyártmányú autómban a mentőládában légmentesen lezárva vannak 1 csomagban a kellékek(lejárt szav.idővel).Ha még nem volt felbontva,miért nem jó? Levegő sem érhette!”
 • 2. fogtündér 2012. április 28. 14:08
  „Attól,mert ne adj isten 1x használni kell még sterilnek minősül az a k-a doboz,nehogy már csak leblombált állapotban legyen jó!Hol van leírva csak még nem használt doboz lehet tartozéka az autónak?BAROMSÁG!!!!”
 • 1. X_Y 2012. április 28. 06:50
  „Pénzlenyúlás magyarisztáni módra...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor sportosan kampányolt a Vajdaságban

Egységre, összefogásra, szavazásra biztatta a vajdaságiakat Orbán Viktor pénteki kampánykörútján. A magyar miniszterelnök focizott, diákokat biztatott és a magyar szívekről beszélt. Tovább olvasom