Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Lassú apadás a Tiszán

A Tisza magyarországi szakaszán továbbra is lassan apad a folyó, Szolnoknál a tetőzés óta eltelt négy nap alatt mindössze 23 centiméterrel csökkent a vízszint. A Tiszához hasonlóan a Hármas-Körös apadása is igen lassú, Kunszentmártonnál tetőzése óta öt nap alatt 37 centimétert csökkent a vízszint. Az elmúlt 24 órában a készültségi fokozatokban változás nem történt. Szelevényben rendkívüli helytállásról tesznek tanúbizonyságot a katonák az árvízi védekezés során és az állomány összehangoltan, hatékonyan látja el védelmi feladatait.

Pokorni az érettségiről

A Fidesz további változtatásokat tart szükségesnek az érettségi rendszerében, álláspontja szerint indokolt, hogy az államilag finanszírozott képzéseknél kizárólag az emelt szintű érettségivel lehessen bekerülni a felsőoktatásba – közölte Pokorni Zoltán, a párt alelnöke pénteken Budapesten. Hozzátette: emellett felül kell vizsgálni és értelmes keretek között kell meghatározni az érettségi tárgyak számát, ugyanis véleménye szerint nyilvánvaló: jó színvonalon nem biztosítható, hogy közel 300-féle írásbeli tételsor legyen.

Demszky az utakról

A jövő év végéig a fővárosi kezelésű utak 40 százaléka újul meg a tavaly megkezdett program eredményeként – közölte a főpolgármester, amikor sajtótájékoztatót tartott az M3-as autópálya pénteken átadott bevezetőszakaszán. A főváros a kormány támogatásával 2005 és 2007 között 400 kilométer útszakaszon fektet új burkolatot, ebből idén 200 kilométeren – mondta Demszky Gábor. Utalt arra, hogy idén a főváros 12,3 míg a kormány 8,8 milliárd forintot fordít az útrekonstrukcióra, valamint további 2,4 milliárd áll rendelkezésre a kátyúzáshoz. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ma pápán az újpest

labdarúgás

A 25. forduló mérkőzéseit rendezik mától vasárnapig a labdarúgó Borsodi… Tovább olvasom