Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Lázár-hangfelvétel - a Fidesz jogi lépéseket tenne

A Fidesz vizsgálja, milyen jogi lépéseket tehet annak a hangfelvételnek az ügyében, amelyen a fideszes Lázár Jánosnak, Hódmezővásárhely polgármesterének a helyi közgyűlésben elhangzott szavai hallhatók.
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az MTI-nek vasárnap nyilatkozva azt mondta: a Fidesz azt vizsgálja, hogy milyen jogi lépéseket tehet a hamisítók ellen, mert a megvágott, manipulált szöveg semmilyen módon nem fedi a valóságot.

A politikus úgy fogalmazott: "mint már annyiszor, a szocialisták most is a hamisítás szerintük jól bevált eszközéhez folyamodtak." Azt a szöveget, amellyel Lázár János Fidesz-frakcióvezetőt támadják, és amely egy 2008-as nyilvános közgyűlésen hangzott el, megvágták, manipulálták úgy, hogy az elveszítette az eredeti értelmét - közölte, hozzátéve: Lázár János az említett hódmezővásárhelyi ülésen mondott beszédében a "megélhetési politikusokat" ostorozta.

Aki ismeri Lázár János polgármester munkásságát, pontosan tudhatja, hogy a vezetése alatt Hódmezővásárhelyen mennyi pozitív lépés történt, amely a nehéz helyzetben lévőket, a szegény embereket, a rászorulókat segítette - hangsúlyozta Kósa Lajos.

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint aki csak egy kicsit is veszi a fáradságot, ellenőrizheti az interneten, hogy a hangfelvétel "ebben a formában közönséges hamisítvány".

"Nem véletlen, hogy a szocialisták ebbe kapaszkodnak, annyiszor hamisítottak már mindenfélét, a költségvetési adatoktól kezdve híres magyar tudós utolsónak mondott búcsúlevelén át hangfelvételekig, hogy tulajdonképpen meg sem hökkenhetünk. Még mindig nem tanultak semmit abból, miért is mondta a magyar választók döntő többsége azt, hogy a szocialistákból elég volt" - vélekedett.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy pártja szerint Lázár Jánosnak, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének, polgármesternek a hódmezővásárhelyi közgyűlésben elmondott szavai a szövegkörnyezettől függetlenül a kormány "minden ízében szegényellenes" politikáját tükrözik vissza.

Ezt megelőzően, vasárnap délelőtt Lázár János elnézést kért a hódmezővásárhelyi közgyűlésben korábban elhangzott - mint mondta - félreérthető mondatai miatt, amelyekről szombaton került fel az internetre egy hangfelvétel. A politikus hangsúlyozta: a szóban forgó 2008-as hódmezővásárhelyi ülésen nem a szegény emberekről, hanem a "megélhetési politikusokról" beszélt.

Olvasóink írták

 • 15. ketrin72 2011. március 21. 15:01
  „Orbán Viktor beszólt Lázár Jánosnak és a szegedi Fidesznek
  280 hozzászólás DELMAGYAR.HU2010.01.19. 16:45”
 • 14. ferdzso 2011. március 21. 14:16
  „T. Kósa úr! A vágatlan szöveg, még undorítóbb, talán még az ön számára is, hiszen, így (ha igaz) a politikus társakhoz szólt... Mint tudjuk, ön sem bringával jár, és jól keres az "üzleten", a politika terén... Hát kár ezt feszegetni, hogy ki, és miért "durcáskodik".(Vagy legalább ne pártolná ki, azt aki ön ellen is mondta, amit mondott, ha ez önre nem vonatkozik, miszerint ebből gazdagodott meg!)”
 • 13. papsajt 2011. március 21. 08:08
  „A legfrissebb információk szerint , nem összevágott felvétel,ahogy azt először mondták. Tegnap este már "kiragadott részlet" volt.

  Akkor viszont nem történt hamisítás!”
 • 12. novaklaszlo56 2011. március 21. 00:59
  „Ó, igen, Realtime, ezek komolyan azt hiszik. És sajnos a (választási) tapasztalatok szerint nem is ok nélkül, a manóba is! :)

  - Mancikaaa!!! Belenéztem a cégünk postakönyvébe! Ez így nem mehet tovább! Egy álló éve ötszáz forintos bélyeggel adjuk postára a helyi leveleinket!
  - Nahát, főnök! Tényleg! Hogy mi mekkora hülyék vagyunk!”
 • 11. Pierre_Quatre 2011. március 20. 23:14
  „"Aki ismeri Lázár János polgármester munkásságát"

  Ismerjük, túl jól is. Audi S8, 18 millás költségtérítés, lézerblokkoló, biciklisek elgázolása, cégvezetők rágalmazása, HMVhely mint a legjobban eladósított város, mozgássérült-helyen parkolás, és most még a szegények elküldése az anyjukba. Köszönjük Kósa úrnak, hogy emlékeztetett minket minderre.”
 • 10. papsajt 2011. március 20. 21:23
  „A vagyonbevallásában csak az nem derül ki,hogy hova lett a 10 évig felvett évi 18 milliós költségtérítés!
  plussz a többi fizetés, és bizottsági díj és résztulajdonosi osztalékok.

  valaki ezt mondja meg plííííz”
 • 9. Agyalapi 2011. március 20. 20:46
  „Mit akar Kósa? Ha nem igazi a felvétel szövege, akkor miért kért elnézést Lázár? Szánalmas próbálkozás, nagy zavar lehet fideszéknél.”
 • 8. florian70 2011. március 20. 19:47
  „Ki hisz már nektek fiúk?”
 • 7. Stufff 2011. március 20. 19:24
  „Hát persze!
  Pozitiv lépések - és az eredmény: Vásárhely egy lakosára jutó többmint 400 ezer forintos adóság.
  50 ezer fős Vásárhely ugye?”
 • 6. csakegyalampolgar 2011. március 20. 19:05
  „"Aki ismeri Lázár János polgármester munkásságát, pontosan tudhatja, hogy a vezetése alatt Hódmezővásárhelyen mennyi pozitív lépés történt, amely a nehéz helyzetben lévőket, a szegény embereket, a rászorulókat segítette - hangsúlyozta Kósa Lajos." ez tömény hülyeség, kérdezzenek meg erről pár pártatlan hódmezővásárhelyi embert....kiderül az igazság!”
 • 5. realtime 2011. március 20. 18:59
  „Hahaha ez a Kósa, milyen vicces. Mondja ezt annak a pártnak a potentátja aki 2/3-ot csinált az öszödi félmondatokból. Ezek komolyan azt hiszik hogy velünk mindent meg lehet kajáltatni?”
 • 4. zero 2011. március 20. 18:42
  „Én meg a cimből aszt hittem Lázár ellen. 4 húúúú ez kemény.”
 • 3. picipest 2011. március 20. 18:28
  „Kósa Lajos kezdje el vizsgálni az őszödi beszéd kapcsán is: hogy milyen jogi lépéseket tehet a hamisítók ellen, mert a megvágott, manipulált szöveg semmilyen módon nem fedi a valóságot.”
 • 2. dodó 2011. március 20. 17:06
  „"Aki ismeri Lázár János polgármester munkásságát, pontosan tudhatja, hogy a vezetése alatt Hódmezővásárhelyen mennyi pozitív lépés történt, amely a nehéz helyzetben lévőket, a szegény embereket, a rászorulókat segítette "

  - Csak nem Hmvhely rettegő kirekesztettjeire, vagy a haszid közösségre gondolt a derék Kósa?”
 • 1. maci52 2011. március 20. 16:28
  „Régen,amikor még azt a szót ismeték BECSÜLET,a vétkes politikus,katonatiszt írt egy pár sort,benyúlt a fiókba és puff....!
  Ezt nem kívánjuk mert akkor kiürülne a Magyar politikai vezetés....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: szánalmasan magyarázkodik Lázár János

A Jobbik szerint csak szánalmasan magyarázkodik a nyilvánosságra került hangfelvétel miatt Lázár… Tovább olvasom