Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Lázár: a magyar föld a magyar földműveseké lesz

A kabinet feladatául tűzte ki, hogy megvédje a külföldiektől a magyar termőföldet - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.
Lázár János szerint a nyáron az Országgyűlés elé terjesztett új földtörvényjavaslat célja az lesz, hogy a magyar föld a magyar földműveseké legyen.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a kormany.hu honlapon elérhető interjújában fogalmaz így, hangsúlyozva: a kabinet feladatául tűzte ki, hogy megvédje a külföldiektől a magyar termőföldet, továbbá megszüntessék a nagybirtokrendszert és növeljék a vidéken élők életszínvonalát.

Lázár János szólt arról is, hogy ősszel a parlamenti vitával párhuzamosan is folytatódik a társadalmi vita az új földtörvényről, amelyet várhatóan decemberben fogad majd el a parlament. Mint mondta, javaslatukhoz várhatóan sokan, sokfajta véleményt fűznek majd.

Közölte: a kormány pénteken a Bankszövetség álláspontját mérlegelte. Tájékoztatása alapján ennek alapján a kabinet arra jutott, hogy a magyarországi bankrendszer nem akar hitelezni a magyar földműveseknek, ezért a kormánynak komolyan és alaposan mérlegelnie kell egy új agárbank megalapítását annak érdekében, hogy a földművesek olcsó hitelhez jussanak.

Lázár János emellett kiemelte, a kormány szándéka szerint a bankok és a bankárok nem lesznek földtulajdonosok vagy földhasználók Magyarországon, és örömmel üdvözlik, hogy ezt az érintettek is észrevették.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2012. szeptember 29. 07:58
    „Állítja az akinek már van.(de nem elég)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidámparkot építenének a budapesti Duna-parton

A Wing Zrt. ingatlanvállalkozás korszerű vidámpark létrehozását tervezi Budapesten a IX. kerületben,… Tovább olvasom