Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Lázár: anyagi támogatást kapnak a második világháborús hadiözvegyek és hadiárvák

A becslések szerint 20 ezer emberről van szó, és a törvény hatályát kiterjesztik azokra is, akik 1947-ben elveszítették magyar állampolgárságukat.
Anyagi támogatást kapnak azok a hadiözvegyek és hadiárvák, akiknek férje, édesapja 1938. november 2-a és 1945. május 9-e között a magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált és elesett - ismertette a hadigondozásról szóló törvény módosításának célját, az egyik előterjesztő, a fideszes Lázár János kedden az Országgyűlésben.

A politikus, aki hangsúlyozottan nem miniszteri tisztségénél fogva szólalt fel, elmondta: a becslések szerint 20 ezer emberről van szó, és a törvény hatályát kiterjesztik azokra is, akik 1947-ben elveszítették magyar állampolgárságukat.

A tisztelet megadása - összegezte a javaslat lényegét.

Lázár János hangsúlyozta: függetlenül a második világháború megítélésétől - pusztán emberi kötelesség okán - hetven évvel a háború lezárása után nagyságrendileg évente néhány milliárd forintot jelentő összeg vállalható a költségvetésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtön fenyegeti a korrupciót eltussoló hivatalos személyeket

A korrupciós bűncselekmények üldözése terén érvényesítendő zéró tolerancia érdekében a módosítás nyomán büntetendő a vesztegetés feljelentésének elmulasztása valamennyi korrupciós bűncselekmény esetében.
Tovább olvasom