Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Lázár: ha kell, napi 12 órát is dolgozik a Miniszterelnökség

A Miniszterelnökség a magyar közigazgatási rendszer egyik legfontosabb intézménye - mondta a miniszter.
A Miniszterelnökség a kormány munkájának összehangolásáért, döntéseinek előkészítéséért és végrehajtásáért felelős szervezetként a magyar közigazgatási rendszer egyik legfontosabb, legnagyobb felelősségű intézménye - hangsúlyozta Lázár János a kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megjegyezte: minden munkatársával együtt a jövőben is akár napi tizenkét órát dolgoznak.

Előzőleg a Jobbik parlamenti frakciója közleményben azt írta, "kifejezetten családellenesnek" tartják a Miniszterelnökségen és más állami intézményekben bevezetett napi tíz-tizenkét órás munkaidőt, ezért felszólítják Lázár Jánost, hogy sürgősen vonja vissza "embertelen intézkedését".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is kiemelte, hogy az általa vezetett intézményben az egész ország számára kiemelt jelentőségű feladatok összpontosulnak, köztük az európai uniós források felhasználása, a közigazgatási rendszer fejlesztése, az agrár- és vidékfejlesztés, a bankrendszer átalakítása vagy az energia-, a tudomány- és társadalompolitikai stratégiák kialakítása, szervezése.

Lázár János a közleményben azt írta: tekintettel arra, hogy a kormányt és a minisztériumokat "igen gyakran éri az a vád a sajtóban és a közbeszédben egyaránt, hogy nem dolgoznak meg a pénzükért", kifejezetten érdekesnek tartja a sajtó jelenlegi aggodalmát a minisztériumokban dolgozók fizetésével és munkaidejével kapcsolatban.

A miniszter hangsúlyozta: megkockáztatva, hogy ezen aggodalmak tovább erősödnek, szeretné kijelenteni, hogy a Miniszterelnökségen minden munkatársával együtt, a jövőben is azon dolgoznak - ha kell, akkor nem napi tíz, hanem tizenkét órán át -, hogy Magyarország Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő országa legyen.

Hozzátette: miként a versenyszférának, a közigazgatásnak is vannak olyan területei, amelyek az átlagosnál jelentősebb mértékű feladattal, felelősséggel és ehhez kapcsolódóan munkával járnak. Azt írta: "félreértés azonban ne essék: a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező". Aki ott dolgozik, tudja, hogy "elsősorban szolgálatot és nem munkát" vállal.

Közölte: a szolgálatnak és így a munkaidőnek náluk kezdete van, vége nincs, ezért a Miniszterelnökség "sajnos valóban nem egy családbarát munkahely". De - mint írta - ezt tudja és tudta minden munkavállaló, aki ott vállalt vagy vállal munkát.

A Magyar Nemzet kedden azt írta, hogy értesüléseik szerint tízórás munkarendre állhat át több minisztérium, illetve háttérintézmény is. Közölték: a Lázár János vezette Miniszterelnökségnél már eddig is napi tíz órát dolgoztak. A lap szerint több, gyermekes munkavállaló felmondásra kényszerült – őket "olcsóbb", fiatal munkatársakkal pótolták.

Kurucz Éva kormányszóvivő a Hír Tv-nek azt mondta: "amióta Lázár János előbb államtitkárként, majd miniszterként a miniszterelnökséget vezeti, azóta 7.30-tól 17.30-ig tart a munkaidő, ezt a munkavállalók megértették és elfogadták".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OGY: Elfogadta a devizahitelek jövő évi forintosítását az Országgyűlés

A honvédséget érintő törvényekről, valamint a köznevelési törvény módosításáról is tárgyalt az… Tovább olvasom