Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Lázár kezdeményezte az önkormányzati törvény módosítását

Lázár János azt kezdeményezi, csak olyan települések hozhassanak létre közös önkormányzati hivatalt, amelyek ugyanabban az egyéni választókerületben találhatók.
A fideszes képviselő, Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken kezdeményezte az önkormányzati törvény módosítását, kiegészítve a közös önkormányzati hivatalok alakítására vonatkozó feltételeket.

Az önkormányzati törvény módosítani szándékozott - csak jövő év január 1-jétől hatályos - paragrafusa azt rögzíti, hogy közös önkormányzati hivatalt hozhatnak létre azok a járáson belüli községi önkormányzatok, amelyek közigazgatási területét legfeljebb egy település választja el egymástól, a községek lakosságszáma pedig nem haladja meg a kétezret. Kétezernél népesebb település is tartozhat azonban a közös hivatalhoz, az ilyenek nem tagadhatják meg a közös önkormányzati hivatal létrehozására irányuló megállapodás megkötését, ha azt velük határos település kezdeményezi.

A közös önkormányzati hivatalhoz tartozó települések összlakosságszáma legalább kétezer, vagy a közös hivatalhoz tartozó települések száma legalább hét kell, hogy legyen.

A fideszes politikus törvénymódosító javaslatának elfogadásához kétharmados többség szükséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: a kormány orvosolja a rokkantellátási rendszer hibáit!

A DK azonnali felülvizsgálatot sürget az ellátási jogosultság és az ellátás melletti kereseti korlát… Tovább olvasom