Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Lázár: nem akar háborúzni a sajtóval a kormány

Nem az a kormány célja, hogy a magyar sajtóval háborúzzon, hiszen az ilyen harcot a konzervatív oldal eddig mindig elveszítette az elmúlt húsz évben - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a TV2 Mokka című reggeli műsorában az új médiaszabályozással kapcsolatban.
A frakcióvezető szerint a cél, hogy megpróbáljanak olyan kérdéseket szabályozni, amelyek eddig nem voltak szabályozva, "viszont ha nem működik a dolog, akkor korrekcióra szorul" - fűzte hozzá.

A Magyar Szocialista Párt felelőssége óriási abban, hogy több külföldi lap és politikusok is negatívan szóltak az új médiaszabályozásról - mondta Lázár János. Szerinte az MSZP tudatosan félretájékoztatja a nemzetközi közvéleményt és az európai parlamenti képviselőket. Ez súlyos felelőtlenség, "mert nem könnyű gazdasági helyzetben próbálják lejáratni az országot mondvacsinált indokokkal" - jelentette ki.

A frakcióvezető elmondta, hogy a médiaszabályozás valóban érzékeny kérdés, de a magyar törvényekben csak olyan modellek vannak, amelyek az uniós országokban már honosak és hagyományosak.

A szkepticizmus leginkább a jogalkalmazókkal szemben erős - vélte Lázár János. "Én azt gondolom, annyi bizalomra mindenféleképpen szüksége van a médiahatóságnak, hogy alkalmazni tudja a jogszabályt, és ha rosszul alkalmazza vagy gondok lesznek, akkor a tiltakozás hatására az Országgyűlés meg fogja változtatni ezt a törvényt" - hangsúlyozta.

A Lázár Jánossal készült TV2-ös interjúért kattintson ide! >>

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Agyalapi 2010. december 23. 22:05
  „Csak azt tudnám, miért vesztett népszerűségéből a Fidesz?”
 • 23. palimadar 2010. december 23. 18:55
  „Az USA sem akart már tovább háborúzni, amikor megkínálta a japánokat egy-két atombombával... És úgy is lett. A háború véget ért.”
 • 22. keiner 2010. december 23. 18:36
  „http://nol.hu/kulfold/merkel_allamminisztere_ujra_elmondja__hogy_mindenki_megertse
  Remélem lassan, mert talán nem tudnak felfogni.”
 • 21. TrombiFrédi 2010. december 23. 18:27
  „Csak az a kérdés mit tartanak magyar sajtónak???:)”
 • 20. történész 2010. december 23. 17:32
  „Uraim !
  A magyar újkori történelem legsötétebb korszaka a korlátlan személyi kultusz által biztosított diktatúra korszaka következik. Senkit nem lehet hibáztatni a nép akarta magának, mert a balga azt hitte,hogy ezek a narancs komcsik majd félre állnak és odaengedik őket is a jólét fájához.A bibliai is írt a sárga veszedelemről. Nincs ezzel semmi baj,csak ,hogy a Magyar nép vesztét olyan emberek okozzák akik velünk együtt ezután is éhen korászok, kihasznált,lerágott emberek lesznek.
  Itt ma már ezután nem éri meg fórumozni,ha nem akarjuk,hogy éjszaka szedjenek össze bennünket,és még jó ha átnevelő táborokban megússzuk..Ezt olyanok mint én is aki élt a Rákosi korszakban érti a többi meg megfogja érteni.
  Hír nélkül nem maradunk mert lehet sokszorosított szamizdat irodalmakat kapni, olyat amellyel Orbán is bújtatott bennünket 89-ben a törvényes rend ellen. Már ma lehet Szlovák,USA , Német Szerb, hírforrásokból értesülni arról amit eltitkolnak előlünk
  Pl :Mong Attila levadászása a média törvény ellenvéleménye miatt mert az a Fidesz szerint skandalum,hogy valaki nem úgy gondolkodik mint ő...Nagyon érdekes a "Szabad Magyar Televízió " műsora netten lehet nézni, valószínű,hogy lehető lesz a parabolákon is fogni amit nem a kormány ellenőriz.
  Kár volt a hatalmi mámorba ezt a törvényt meghozni mert a cigány bűnözés attól nem fog megszűnni.FIDESZ urak a legbomlasztóbb az amit önök úgy neveztek:::Suttog a város..most az a jelszó suttog az ország..és bizony önök nagyon jól tudják 1989-ben milyen hatása volt a fenn álló társadalmi rendre ez a suttogás. Önök most pont a nép szólás szabadságát verték láncba ami szerintem hiba.mert a baj az oldódik ha beszélhetünk róla, de robban ha a kényszer befogja a mondani akaró szájat. A kormány párt imázsát nem a beszéd rontja vagy javítja hanem a tette.A bizalmasok szerint a nép azért haragszik a cigókra mert a sajtó leírja borzalmas bűnözéseiket,most már,hogy semmi rosszat senkiről nem szabad leírni mondani úgy biztos nem fog a véleményünk azokról változni.

  Uraim ! elérkezett a hallgatás korszaka..nem lesz hosszú,hiszen 49-ben sem tudták elérni pedig ők oszt a Lenini úton jártak..tehát ezek a személyek által mutatott út nem vezet jóra.
  A törvény életbe lépése után itt ha valaki azt meri mondani,leírni majd ,hogy az a fideszes nem szép cipőben volt,,hát nem jó ómen lesz .”
 • 19. Admin07 2010. december 23. 16:57
  „Ha ezt a világ polgárilag tudatosabb részén tették volna, most polgárháborús állapotok lennének. Jól tudják az igen tisztelt politikusaink, hogy magyarnak magyar az ellensége. Bármit tettek és tesznek velünk, nem fogunk tiltakozni. Megszoktuk, hogy mindig fejet hajtsunk.”
 • 18. flexsnake*** 2010. december 23. 15:13
  „,,Szerinte az MSZP tudatosan félretájékoztatja a nemzetközi közvéleményt és az európai parlamenti képviselőket."
  Már látom is, ahogyan a Times felhívja Mesterházyt és információt kér .....
  :D
  Lázár úr, ön vagy az előre leírt propagandát olvassa fel, vagy alapjáraton nem mond igazat. Esetleg e kettő keveréke.
  A fidesz meg egy útszéli tolvajbanda.”
 • 17. Larsson 2010. december 23. 13:21
  „http://varanus.blog.hu/2010/12/23/a_kormanyszovivok_diszkret_baja”
 • 16. DMagóg 2010. december 23. 13:14
  „"Nem az a kormány célja, hogy a magyar sajtóval háborúzzon,..."
  Egy nem létező valamivel nehéz is lenne háborúzni.”
 • 15. kspl 2010. december 23. 12:43
  „"Feltételezi ez a..., hogy a nyugati újságírás is olyan, mint a fideszes!?"

  Mekkora szája volt lázárnak a szoborügyben! Mondván, hogy megsértették Vásárhelyt.

  És ha most a média hangot adna annak, hogy a Fidesz (vagy eleve Lázár!) megsértette a sajtót???

  Diktatúrában az önkény oldalán állóknak mindent szabad. Így Lázárnak is. De Hegyeshalmon túl a dolgok nem a Fidesz kénye-kedve szerint történnek ám!”
 • 14. keiner 2010. december 23. 12:43
  „Gondolom Merkel nagyon jó tudja mihez szól.
  http://nol.hu/kulfold/merkel_is_figyelmezteti_magyarorszagot_”
 • 13. kspl 2010. december 23. 12:42
  „"az MSZP tudatosan félretájékoztatja a nemzetközi közvéleményt"

  Vajon ezt a mondatot egyedül agyalta ki ez a Lázár, vagy egy egész Fidesz-stáb dolgozott rajta?

  Végül is ez hivatalos álláspontja a Fidesznek, úgyhogy akár egy párt-stábtól is származhat, egy Fideszes brainstorming eredménye is lehet...”
 • 12. kontál52 2010. december 23. 12:23
  „Jellemtele politika!!! Hozunk egy törvényt aztán megvárjuk a reagálásokat.Utána ráfogjuk valakire, hogy ő hibázott !!! Ez az mikor nincs semmi terv hanem ahogy esik úgy puffan !!!”
 • 11. történész 2010. december 23. 12:15
  „Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter még keményebben fogalmazott, amikor a Reutersen keresztül voltaképpen ultimátumot intézett Budapesthez: vagy visszavonja a magyar parlament ,,az Európai Unió elveivel ellentétes" törvényt, vagy Budapest egyszerűen méltatlanná válik az unió soros elnöki tisztét betölteni. ,,Eddig Lukasenkó számított Európa utolsó diktátorának, a törvény elfogadása után már nem ez a helyzet", mondta Orbánról a luxemburgi politikus. Szerinte: ha az EU egykoron fellépett Jörg Haider ellen, Orbánt sem hagyhatja szó nélkül, elvégre ,,Haider egy ministránsfiú a magyar tervekhez képest".

  A Magyar azért volt ezer éven át ilyen szerencsétlen mint most mert egyik diktátor alól ki sem bújt már imádkozva,üvöltve egymást taposva kereste az újat a nyakába, Most egyék meg amit púderból kiharcoltak maguknak”
 • 10. Mignon 2010. december 23. 12:07
  „Januar 1-vel hadat üzentünk nektek, de mi nem akarunk haboruzni veletek.
  Rajtatok mulik...!

  Ravasz.”
 • 9. DMagóg 2010. december 23. 11:31
  „"Ez súlyos felelőtlenség, "mert nem könnyű gazdasági helyzetben próbálják lejáratni az országot mondvacsinált indokokkal" - jelentette ki."
  Igen! Ezt csináltátok Jancsika!”
 • 8. Ebgondolat 2010. december 23. 11:11
  „Részlet a Star Wars - A Sith-ek bosszúja című filmből
  A sötétlelkű, gonosz Sith nagyúr (Palpatine kancellár) felszólalása a Szenátusban: (szó szerint fordítva!!)

  -Életem lehetősége forradásossá tett és eldeformált. De biztosíthatom Önöket, elhatározásom soha nem volt erősebb! Azért, hogy biztosítsuk a stabilitást és biztonságot a Köztársaságot újraszervezem! Megalapítom az első Galaktikus Birodalmat...egy biztonságosabb társadalomért!

  (hatalmas tapsvihar a behülyített, naív szenátusban)

  - Szóval így, tapsviharban hal meg a Szabadság! (Padmé hercegnő)

  ISMERŐS????????????????????
  Hogy milyen lett (volt) az a Birodalom, mindenki megtudhatja, ha megnézi a Star Wars - Csillagok háborúja; - A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér című filmekből....”
 • 7. esafarkas 2010. december 23. 11:04
  „"Szerinte az MSZP tudatosan félretájékoztatja a nemzetközi közvéleményt"

  Feltételezi ez ..., hogy a nyugati újságírás is olyan, mint a fideszes!? Hogy nyugaton nem törekednek az objektív újságírásra és nem nézték meg a törvénytervezetet a neten?
  Feltételezi a nyugati médiákról, hogy készületlenül szerkesztenek anyagot, mint a magyar TV műsorában?

  Mit képzel ez a pökhendi ... az újságírásról és a médiákról?!? Hogy olyan balkáni, mint amit a Fidesz akar kikényszeríteni Magyarországon?
  Hogy olyan talpnyaló....?

  Azt hiszi ez a vásárhelyi ..., hogy a nyugati sajtó önállóan nem képes felkészülni? Hogy nincsenek kiküldöttjei? Hogy a nyugati sajtó holmi magyar párt szájából veszi át híreket?

  <moderálva..>”
 • 6. macs 2010. december 23. 10:47
  „Csak néhány cikk a világból:

  http://hvg.hu/vilag/20101222_gazeta_mediatorveny_kritika
  http://hvg.hu/vilag/20101222_media_merkel_orban_
  http://hvg.hu/vilag/20101222_nemet_lapok_mediatorveny
  http://hvg.hu/vilag/20101223_the_times_magyar_mediatorveny_”
 • 5. picipest 2010. december 23. 10:19
  „Lázár,ti hányszor járattátok le az országot külföldön?ezt már elfelejtetted?amint itthon történt olyan, ami nem tetszett nektek, már rohantatok is külföldre, meg az EU parlamenthez.Ezt már elfelejtetted??”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: 2011 a csalódások éve lesz az országnak

Mesterházy Attila szerint az MSZP számára az építkezés éve lesz a következő esztendő. Tovább olvasom