Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Lázár rögvest kétmilliót utalt az állami költségvetésbe

Az Origo munkatársa kedden első fokon pert nyert, így a Miniszterelnökségnek számot kell adnia arról, hogy Lázár János mi célból és kikkel találkozott azon a három utazásán, amelyeken összesen kétmillió forintot költöttek szállodai elhelyezésére. Lázár közleményben reagált.
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár lemond a "törvényben biztosított utazási költségtérítéseiről". Lázár János szerdán az MTI-nek küldött közleményben reagált így az origo.hu cikkére.

A hírportálon kedden este megjelent írás szerint egy az origo által indított per tárgyalásán kiderült, hogy "közel kétmillió forintba került a szállás Lázár Jánosnak és egy munkatársának három utazáson, összesen hét nap alatt". A bíró a tárgyaláson részítéletet is hozott, kimondta, hogy a két útról a Miniszterelnökségnek részletesebb tájékoztatást kell adnia. Döntése nem jogerős. A Miniszterelnökség a válaszokat azzal hárította el, hogy az államtitkár a külföldi hírszerzést végző Információs Hivatalt felügyelő államtitkárként vett részt az utazásokon. A harmadik utazással kapcsolatban a bíró azért is nem döntött, mert arról a kiküldetésről "létezik egy minősített irat". Ezzel kapcsolatban először a bíróságnak kell döntenie, hogy a milyen körülmények között ismerheti meg annak tartalmát a bíró.

Az alábbiakban kívánok eleget tenni az origo.hu portál újságírójának érdeklődésére - írja Lázár János közleményében, amelyet szó szerint közlünk -, az államtitkári megbízatásommal kapcsolatos utazásokról: 1. Az elmúlt két évben a legkevesebbet utazó kormánytagok közé tartoztam. Ezzel együtt is megtiszteltetésnek tekintem azt a figyelmet, amelyben a média egyes szereplői - most nem részletezendő okból, esetleg megbízásból - részesítenek. 2. Örülök, hogy a független magyar bíróságok fontosnak tartják, hogy megismerjék utazási szokásaimat. Készséggel állok utazási szokásaim részleteivel is a független magyar bíróságok rendelkezésére. 3. Nagyra becsülve az origo.hu hírportál elfogulatlan, objektív és korrekt tájékoztatását, értékelve az átláthatóság és a magyar költségvetés védelme érdekében végzett munkájukat úgy döntöttem, hogy lemondok a számomra törvényben biztosított utazási költségtérítésekről. 4. Mindenkeppen szeretnék Pethő Andrásnak, az origo.hu újságírójának legalább a mai napon egy kis élvezetet szerezni, ezért a megnevezett utak során felhasznált két millió forintot rögvest az állami költségvetés rendelkezésére bocsátom.

Lázár János

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átmenetileg egy testület vezesse az MSZP-t!

Kovács László volt elnök szerint egy ütőképes átmeneti csapatra van szükség, amelynek tagjai mögött… Tovább olvasom