Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Lázár: Schiffer hamisan vádolta meg a kormányfőt

Schiffer András közérdekű adattal visszaélés bűncselekménye miatt 2012 novemberében feljelentést tett.
Lázár János szerint bebizonyosodott, hogy Schiffer András hamisan vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt közérdekű adat eltitkolásával. A Fővárosi Törvényszék jogerősen is megszüntette a képviselő feljelentése nyomán indított pert - közölte a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken az MTI-vel.

Mint Lázár János felidézte: Schiffer András korábbi LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő korábban úgy nyilatkozott, hogy a miniszterelnök a képviselő kérésére nem adta ki azokat a közérdekű, így nyilvánosnak minősülő adatokat, amelyek a médiával és a kommunikációval kapcsolatos feladatok elvégzésére kiírt közbeszerzésre vonatkoznak.

Schiffer András közérdekű adattal visszaélés bűncselekménye miatt még 2012 novemberében feljelentést tett, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség bűncselekmény hiányában elutasított, mivel a Miniszterelnökség igazolta, hogy a kért adatokat határidőben megküldte a képviselőnek. Ezzel egy időben a képviselő bírósághoz fordult, beperelte a Miniszterelnökséget.

A Miniszterelnökség a bíróságot is tájékoztatta arról, hogy határidőben megküldte az adatokat. "A Fővárosi Törvényszék most a pert jogerősen is megszüntette, mert világossá vált, hogy Schiffer András hazudott" - írta közleményében Lázár János.

Schiffer András tavaly október 30-án még az LMP képviselőjeként jelentette be, hogy pártjuk beperli Orbán Viktort, miután a miniszterelnök a rendelkezésére álló 15 nap alatt nem adott választ a párt egyik hozzá intézett közérdekű adatkérésére.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra: október 4-én jelentették be a kormány honlapján, hogy a lakosság tájékoztatása érdekében, előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampányt kell indítani. A Miniszterelnökség emiatt módosította a közbeszerzési tervét, és kétszázmillió forintért médiakampányt rendelt meg. Schiffer András elmondta, ezt követően közérdekű adatkéréssel fordult a miniszterelnökhöz, azt akarta megtudni tőle, hogy mi a médiakampány tárgya, illetve mi a rendkívüli sürgősség oka. Az ajánlattételi felhívás szövegéről, illetve az ajánlattételre felhívott gazdasági szereplőkről is érdeklődött.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke még aznap közleményben reagált, azt írta, hogy a Miniszterelnökség október 19-én elküldte a részletes választ az LMP-s Schiffer Andrásnak az Orbán Viktor kormányfőhöz intézett kérdésére.

Az LMP viszont azt közölte, hogy ezt a választ nem kapták meg. Havasi Bertalan viszont megismételte, Schiffer Andrásnak elküldték a részletes tájékoztatást. Ez ügyben mondta ki a bíróság jogerős ítéletét.

Olvasóink írták

 • 4. queenmargareth1 2013. február 16. 08:15
  „2. Mozimasiniszta 2013.02.15. 21:18
  muszáj neki feljebb állnia, hogy látszódjon is belőle valami, de ez csak a látszat:...amúgy fél országot feljelentenie elég bugyuta dolog lenni, mikor folyamatos tüntetések vannak ellene, bocsi”
 • 3. klj-54 2013. február 15. 23:06
  „Én bizony el tudom képzelni, hisz politikus!”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. február 15. 21:18
  „(1#) Maargitt ! képzeld ! "zorbán" ezek után, azt is megtehetné hogy feljelenti rágalmazásért ezt a zöldnek álcázott, jámbor népi egyedet, de valószínűleg nem teszi, mert egy-két lépcsővel feljebb áll....”
 • 1. queenmargareth1 2013. február 15. 20:30
  „dehogy hazudott!de széllel szemben vizelni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosulhat a földhasználati bejelentés

Megszűnne a földhasználat regisztrációs díja. Tovább olvasom