Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Leadták

az ajánló-

szelvényeket

Völcsejen és Sopronhorpácson tegnap délután négy óráig adhatták le ajánlószelvényeiket a polgármester-, illetve képviselőjelöltek. Az időközi választás időpontja december 17.
Völcsejen a tegnap délután lezárult határidőig az időközi polgármester-választásra Nagy Gyula hivatalban lévő faluvezető, illetve Szőke Attila adta le ajánlószelvényeit. A helyi választási bizottság néhány napon belül összeül és nyilvántartásba veszi a jelölteket. Lukács Antalné, a választási iroda vezetője a Kisalföldnek elmondta: eddig minden szabályszerűen zajlott.
– Az időközi választás dátuma nem változott, azaz a 327 választásra jogosult helybéli december 17-én az urnákhoz járulhat – tette hozzá a vezető. – A szavazócédulákat helyben kell majd sokszorosítani. A hivatalos végeredmény megállapítása után, még az idén leteszi a képviselők előtt esküjét az új polgármester.
Mint arról lapunkban korábban már beszámoltunk, Völcsejen szavazategyenlőség miatt kell új választást kiírni. Nagy Gyula, illetve Szőke Attila 117–117 voksot kapott.
Sopronhorpácson a 656 választásra jogosult december 17-én a képviselőjelöltekre szavaz. A településen azért kellett megismételni a voksolást, mert az október elsejei önkormányzati választásokat megelőzően egy nappal visszalépett egy képviselőjelölt. Így a minimális hét helyett hatra csökken az indulók száma.
Czupy Jánosné, a választási iroda vezetőjének tájékoztatása szerint tizenkét jelölt adta le a szükséges ajánlószelvényeket. – A szavazólapokat mi is helyben állítjuk elő – folytatta a vezető. – A jelenlegi önkormányzati testület a választásokig marad hivatalban. Ezt követően várhatóan még ebben az évben megalakul az új képviselő-testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom