Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Leállították az építkezést

Sopronban leállították a Felsőlövér utcában a lebontott Weiss-lőver helyén elkezdett építkezést. Az építtetőnek fennmaradási engedély iránti kérelemmel kell fordulnia az építésügyi hatósághoz, ahol pénzbírság kiszabására is számíthat.
A Weiss-lőverrel kapcsolatban megtudtuk, a helyi védelem ennél a nyaralónál nem a villa épületére, hanem csak az előkertben lévő kútházra vonatkozik.
– A soproni polgármesteri hivatal műszaki irodája mint elsőfokú építésügyi hatóság leállította az engedélytől eltérő építési munkákat – nyilatkozta Kuntár Viktória irodavezető. – A villa teljes lebontásával ugyanis az épület átalakítására és felújítására vonatkozó engedélyezett tervhez képest eltérő módon jártak el. A kútházat is szétszedték, annak helyreállítására azonban még van mód.
A Kisalföld információi szerint az építtetőknek fennmaradási és továbbépítési engedélyt kell kérniük, ezzel együtt építésügyi bírság kiszabására is számíthatnak. Ennek mértéke az eljárás lefolytatásakor hatályos jogszabály szerint, az engedély nélküli bontási munkákra vonatkozóan négyezer forint légköbmétereként.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok kicsivel kevésre megyünk

Évente 150 millió egy- és kétforintos kerül forgalomba Magyarországon. Az üzletekben nem szívesen… Tovább olvasom