Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Leállt a rendőrség, a mentők és a tűzoltók rádiós rendszere

Átmenetileg nem működött hétfő délután a rendőrség, a mentők és a tűzoltók rádiós rendszere - értesült az MTI.
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére úgy tájékoztatott: az EDR rendszerben rövid ideig tartó, Budapest, Pest megye és Nógrád megye egyes területeit érintő hiba lépett fel. A szolgáltatás rövid időn belül helyreállt. A rendőrség a feladatait egyéb kommunikációs eszközökkel teljes mértékben ellátta - hangsúlyozták.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, a kárhelyszín és a központ közötti kapcsolat állt le. Amíg a rendszer nem működött, két jelzés érkezett a fővárosi tűzoltókhoz. A káresemények felszámolásában nem volt fennakadás, a kommunikációt szolgálati mobiltelefonokkal oldották meg a tűzoltók. A kapcsolat nem sokkal fél 5 után helyreállt.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt közölte, hogy a rádiós rendszer leállása alatt az érintett területek egyikéből sem érkezett riasztás. Egy Pest megyei helyszínen voltak kint a tűzoltók, és mobiltelefonon tartották a kapcsolatot a központtal.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy a mentőszolgálat feladatellátása is folyamatos maradt, a mentőellátásban nem volt fennakadás. A hiba elhárításáig a mentésirányítók a mentőegységekkel az üzemzavar esetére meghatározott módon, mobiltelefonokon tartották a kapcsolatot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: Rogán emeljen szót Bayer Zsolt írása ellen!

A DK alelnöke szerint Bayer Zsolt "egy gyalázatos bűnügy kapcsán az európai demokráciákban… Tovább olvasom