Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Leállt a tömegközlekedés a fővárosban

A tömegközlekedés szinte teljesen leállt hétfő reggel Budapesten, a nappalos műszakból ugyanis csak néhányan vették fel a munkát.
Csak néhány villamos és busz jár, a megállókban sem látni sok embert. A sztrájkot azért hirdette meg üzemkezdettől délután egy óráig a szakszervezet, mert nem tudtak megállapodni a BKV-val.

- Aki gépkocsiba ül a fővárosban, annak legalább négyszeres menetidővel kell számolnia. Az óriási káosz ellenére fegyelmezettek az autósok, pedig még azok az utcák is látványosan bedugultak, amelyeken máskor folyamatos a forgalom. A legtöbb körúton, így példűul a Hungárián a sávváltás is nehézkes, araszolva halad a kocsisor. A tömegközlekedés sem működik: se a villamosok, se a buszok nem járnak, vagy nagyon ritkán követik egymást a járatok - jelentette a fővárosból Dunder Krisztián.

Az alvállalkozók által üzemeltetett vonalakon egyelőre menetrend szerint járnak a buszok Budapesten, máshol azonban szinte alig. Villamosból csak néhány közlekedik, és a HÉV-szerelvények közül is csak a gödöllői indult el. A metrók és a kisföldalattik egyáltalán nem szállítanak utasokat. Közben egyre nagyobb a torlódás a fővárosban.

A villamosok közül mindössze a Hungária körgyűrűn közlekedő 1-es, illetve a 14-es, a 18-as és a 28-as jár. Délután 13 óráig meghirdetett sztrájk után egyből elindulnak a metrók és a kisföldalatti, valamint a HÉV-szerelvények is. A felszíni közlekedés - tehát a buszok, trolik és villamosok forgalma - azonban várhatóan csak délután 4-5 órára normalizálódhat.

Közben a fővárosban egyre nagyobb a dugó. A bevezető utakon csak lépésben lehet haladni: a 6-os út városba vezető szakaszán például óriási a torlódás, illetve a Váci út külső szakasza is beállt. A Szentendrei út és a Bécsi út forgalma is gyakorlatilag megbénult. A Lágymányosi és a Petőfi hídra is nehéz feljutni, illetve lassan haladnak az autósok a Margit és az Árpád hídon is.

Forrás: Delmagyar.hu/ Független Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntekig nem lesz vasutassztrájk

Délelőtt 10 órától felfüggesztette az éjfél óta tartó vasutassztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad… Tovább olvasom