Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Leányvásár az arénában, lovak a színpad körül

Fergeteges előadást láthattak, akik szombaton este megtekintették az MKB-arénában Jacobi Viktor híres operettjét, a Leányvásárt. Az operett mint műfaj most debütált az arénában, és más különlegessége is volt ennek az előadásnak.
Az első felvonás utáni szünetben fejtegette egy régi soproni sportbarát, aki gyakorlatilag megalakulása óta látogat gyakran a létesítménybe: „Sok állat megfordult már itt, lovakra speciel nem emlékszem...” S valóban, a romantikus vadnyugati történet első és harmadik felvonásában gyakran tűntek fel négylábúak a színpad körül. Megjelenésük oly szokatlan s egyben hatásos volt, hogy a küzdőtéri széksorok első sorában egy pici gyerek anyukáját kérve pár sorral hátrébb menekült a lenyűgöző és bizony közelről kissé valóban félelmetesnek ható „táltosok” elől. Hihetetlen felkészültség kellett ennek a remek, sodró lendületű és gyakran kacajra fakasztóan szellemes darab színreviteléhez.
Olyannyira „western” volt az előadás, hogy amellett, hogy lovak poroszkáltak a színpad körül, a lóhátról való „lövöldözés” sem volt ritka, ám a négylábúak mindezt fegyelmezetten tűrték. A vadnyugati jelleget erősítette az a zseniális ötlet, hogy – az eredeti zenétől azért némiképp eltérően – olyan klasszikus westernfilmekből csempészték be a legnagyobb slágerekké vált zenei betéteket, mint a Volt egyszer egy vadnyugat, vagy A jó, a rossz és a csúf.
Volt egy körülmény azonban, amely eléggé zavarólag hatott. A közeli jégpályáról igen erősen áthallatszott az ottani diszkózene. A közönség figyelmét bosszantóan elvonta a lényegről, ám a művészeket annál sokkal jobban zavarhatta. Ezzel együtt aki ott volt s végignézte az előadást, vélhetően nem bánta meg! Ez az előadás talán nem csupán a Leányvásár című darabnak, hanem magának az operettnek mint remek műfajnak – amely sajnos már egyre inkább csak az idősebbek körében népszerű – is szerzett jó pár hívet Sopronban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi jégpálya óvatos ördöge

Hetente egyszer csatolja fel korcsolyáját Papp György festőművész, a főiskola emeritus tanára.… Tovább olvasom