Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Lébényi tervek

Öt éve alakult az „Ifjúsági Egyesület Lébényért” elnevezésű szervezet, hogy segítse a fiatalok képességfejlesztését. Új vezetőségük célja, hogy megint lendületbe hozzák a fiatalokat.
Az Ifjúsági Egyesület Lébényért új vezetőséget választott. A régi tagok Steininger Róbert kivételével nem tudták vállalni az újabb öt évre szóló feladatokat. Most Tengölits Tamara művelődésszervező elnökletével és új tisztikarral tartalmas hónapok elé néz az egyesület.
– Az öt évvel ezelőtti óriási lelkesedés hamar lecsillapodott – idézi a múltat az új alelnök, Stinner Katalin –, ezért is szeretnénk a régi célokat szem előtt tartva még változatosabb programokkal visszacsábítani a 14 és 35 év közöttieket az egyesületbe.
„ Minden hónapra tervezünk programokat, s jó alapról indulunk, ugyanis a hagyományos szilveszteri maratoni focigálán tizenhat csapat vett részt, s 2003 percig

rúgták a labdát. Sok érdeklődőt vonzott a Lébény-kupa is.”
Idén májusban toboroznak résztvevőket a Kihívás Napjára, ahol kortól függetlenül mozdulhatnak a lébényiek az egészségükért. A nyári focikupa után – hagyományteremtő céllal és bízva abban, hogy a horgászegyesület is társul velük – a falu lakóit invitálják egy nagyszabású horgászversenyre halászléfőző versennyel és utcabállal. A kirándulások után ősszel a Ki mit tud?-hoz hasonlóan bemutatkozásra várják a lébényieket. A meglévő gyermekszínjátszó társulat mellé most alakul a felnőttek csoportja, amely már a május elsejei falunapon debütálhat, s színpadra léphet az októberi megmérettetésen is. Az őszi kulturális randevún bemutatkozhatnak a zeneiskolások, a Liszt Ferenc Vegyeskar, a nyugdíjasok énekkara és talán még eddig ismeretlen tehetségek is. Sőt, tervbe vették, hogy a karácsony előtti játszóházban a gyerekek hasznos ajándékokat készíthetnek szüleiknek, nagyszüleiknek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

INFORMÁCIÓK A GYŐR EGYETEMRŐL

A Széchenyi István Egyetem szakjairól, a felvételi teltételekről, a jelentkezési lap kitöltésnek… Tovább olvasom