Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Leégett a római Cinecitta filmstúdió egy része

Leégett a híres római filmstúdió, a Cinecitta több ezer négyzetmétere péntekre virradóra, a tüzet a tűzoltóknak több órai munka után sem sikerült lokalizálniuk.
Az olasz főváros történelmi városközpontjától néhány kilométerre található, 40 ezer hektáros "mozivárosba" nem engedték be az újságírókat, a főbejárattól nem lehetett sem lángokat, sem füstöt látni - jelentette egy fotóriporter a helyszínről.

A tűz eddig ismeretlen okból este tíz óra tájban keletkezett abban a stúdióban, ahol a római birodalom születéséről szóló, Róma című angol-amerikai televíziós szuperprodukciót forgatják. A lángok elemésztettek egy 2000 négyzetméteres hangárt, ahol a sorozat díszleteit tárolták, majd onnan más épületekre is átterjedtek.

Guido Parisi, a római tartományi tűzoltóság parancsnoka az ANSA hírügynökségnek elmondta, hogy 30-40 méteresek lángnyelvek csaptak fel, fa- és műanyagok égnek. Parisi szerint 3000-4000 négyzetméternyi terület vált a lángok martalékává. Hozzátette, hogy várhatóan egész éjjel küzdenek a lángokkal. Senki sem sérült meg - közölte a tűzoltóparancsnok. A római tűzoltóság műveleti központja nem közölt részleteket a tűzesetről.

A Cinecittában - amely áprilisban ünnepelte megalapításának 70. évfordulóját - itt forgatták többek között William Wyler Ben Hur című alkotását (1958), valamint Federico Fellini Édes élet (1960), Amarcord (1973) és Satyricon (1969) című filmjeit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsok férfiaktól nőknek

Sose vegyél egy új márkájú sört csak azért, mert akciós! Ha a kertben vagyunk és a nappaliban megy a… Tovább olvasom