Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Legalább 178 milliárddal tartoznak tartósan az APEH-nak

A magánszemélyek listáján ismert nevet is találni, Lang Györgyiét, a Pa-dö-dö énekesnőjét.
Az adóhatóságnak szeptember végén 1.506 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 2.820 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl - derül ki az APEH honlapján közzétett listákból. Ez összesen legalább 178 milliárd forint tartozást jelent.

Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem lehet megtudni belőlük. A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva több mint 28 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel több mint 150 milliárd forinttal tartoztak szeptember végén, együttes minimális tartozásuk legalább 178 milliárd forintra rúg. Ennél azonban jóval nagyobb összegről van szó, hiszen számos adózó tartozása ennél jóval magasabb.

A magánszemélyek közül ilyen lehet például Akkad Imad, akinél 2008 negyedik negyedévében több mint 5 milliárd forintos adótartozást állapított meg jogerősen az APEH, és a mostani listán is szerepel, bár azt nem tudni, jelenleg mekkora összeggel adós. A magánszemélyek listáján ismert nevet is találni, Lang Györgyiét, a Pa-dö-dö énekesnőjét. A 180 napon túl tartozók most közzétett listáján szereplő 1.506 cégből 158 társaság adószámát felfüggesztette az adóhatóság, 1.005 felszámolás, 61 pedig végelszámolás alatt áll, az utóbbiaktól tehát már nem sok bevételre számíthat az APEH.

Szikora János, az APEH elnöke szerdán egy rendezvényen elmondta: a hátralékok összege jelentősen nőtt, míg 2008 végén 1.632 milliárd forinttal tartoztak az adózók, addig az idén szeptember végén 1.835 milliárd forinttal. A működő adózók hátraléka nem emelkedett jelentősen, sőt a december végi 574,9 milliárdról 540,5 milliárd forintra mérséklődött. A hátralékok növekedését az elnök azzal magyarázta, hogy jelentősen megnőtt a felszámolás alá került cégek száma, továbbá végelszámolásból felszámolásba átmenő eljárások száma is emelkedett. A vállalkozói listán szereplők között továbbra is nagy számban vannak kereskedelmi és szolgáltató cégek, számos építőipari, ingatlanfejlesztő- és ingatlanforgalmazó vállalat is található, de a spektrum széles, a "renitensek" között gimnázium, sportegyesület és munkaerő-közvetítő egyaránt akad.

Olvasóink írták

 • 10. apátfalvifaszagyerek 2009. október 30. 15:19
  „biztosan jobbikos meg gárdista is van a listán... amiatt miért nem pofáztok, t. radikálisok? vagy csak nektek akkor baj, ha az illető zsidó vagy cigány?”
 • 9. lidocain 2009. október 30. 12:53
  „komolyan felforr az ember vére ha arra gondol,hogy ellenünk külön felszolitás nélkül behajtási eljárás indul ha az apeh által kiküldött folyószámla egyenleg minuszban van,ezek ellen meg NEM TESZNEK SEMMIT?????? hát hogyan van ez? nem igaz,hogy nincs mit behajtani tőlük. főleg a zsidó milliárdoson”
 • 8. dodó 2009. október 30. 11:25
  „Én még ismertebbeket is találtam!
  Csak érdekességként: Joav Blum(!), szinte a teljes Győzike csálád, egy csomó Kolompár, Rézműves, Lakatos...
  Figyelmesebben olvasva náhány cigányvajda is előkerül az APEH hivatalos honlapjáról.
  Kérdés: Mi az APEH feladata, miért vesznek fel milliós jutalmakat 13-14-ik havi fizetést, egyáltalán biztosan jó körben foganatosítják a letiltást és lefoglalást???”
 • 7. ImuHUN 2009. október 30. 11:24
  „Győzi és Bejja is rajta van állítólag :D”
 • 6. Mathiasking 2009. október 30. 11:01
  „Az APEH dolgozói sztrájkolni akarnak, mert a "pulyka pénzüket" nem kapják meg! Én csak akkor fizetnék nekik, ha a megállapított adóhátralékot be is tudják hajtani! Abból kaphatnak, de más prémiumot nem!”
 • 5. lidocain 2009. október 30. 10:53
  „Magyar Nemzet
  Akár több milliárd forint kártérítést is kérhet Joav Blum üzletember, ha november 9-ig nem sikerülne megegyeznie a magyar állammal a sukorói ügyben. Az összeg biztatási kár jóvátételeként illetné meg, hiszen a kormány - Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kezdeményezésére - április 10-én nemzetgazdasági okból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Sukoróra tervezett beruházást. Az viszont kétséges, hogy az Oszkó Péter pénzügyminiszter által megszabott november 9-i határidő lejártáig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek sikerül-e megállapodásra jutnia a sukorói csereszerződés megszüntetéséről.

  Részletek a Magyar Nemzet 2009. október 30-i számában.”
 • 4. lidocain 2009. október 30. 10:52
  „joav blum a szeptember 30-án kiadott apeh listán azok között akik 10 millió ft felett 180 napnál régebben tartoznak a 197. sorszám alatt szerepel.
  azt kérdezném a tisztelt magyar kormánytól,hogy egy ilyen okirathamisitó,adócsaló <moderálva> zsidónak hogyan járhat milliárdos kártérités???? az ilyennek börtön jár és kiutasitás egy normális országban!!!
  emberek mikor ébredünk fel végre???”
 • 3. jq 2009. október 30. 09:40
  „Akik nehéz helyzetben vannak, azok biztosan nem tartoznak több tíz millióval az APEH-nek, mert ahhoz több tíz milliónyi jövedelenek is kellett keletkezni.”
 • 2. KamuNeni 2009. október 30. 08:58
  „"Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit,"
  Miert nem ezt teszik a bunozokkel? <iert kell azok nevet cimet kiadni akik nehez helyzetben vannak es miert nem a bunozokert. Szemet <moderálva> szervezet az az apeh az biztos.”
 • 1. favágó 2009. október 30. 08:50
  „A listát vajon hol lehet megtekinteni? Vagy vannak személyiségi jogaik?:-((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingatlanunk értékét is felbecsüli az APEH

Az APEH kérésre a jövőben megtámadhatatlanul meghatározhatja egy-egy lakóingatlan forgalmi értékét. Tovább olvasom