Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Legalább 212 milliárddal tartoznak tartósan az APEH-nak

Az adóhatóságnak június végén 1.794 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 3.272 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl - derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból.
Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós - a vállalkozások közül a 100 millió forintnál, a magánszemélyek és egyéni vállalkozók közül 10 millió forintnál nagyobb összeggel folyamatosan, 180 napon túl tartozó - adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 32,7 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 179,4 milliárd forinttal tartoztak június végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 212 milliárd forintra rúgott.

A 180 napon túl tartozók most közzétett listáján szereplő 1.794 cégből 144 társaság adószámát felfüggesztette az adóhatóság, 1.341 felszámolás, 68 pedig végelszámolás alatt áll, vagyis nem sok bevételre számíthat tőlük az APEH.

A cégek között továbbra is sok a neve szerint kereskedelmi, szolgáltató társaság, de gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető.

Továbbra is a tartós adósok között van a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt. és a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft., amelyek felszámolás alatt állnak, akárcsak a listán szintén szereplő Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Közhasznú Társaság "f.a.". Találhatók szállodák ("Andrássy Kúria" Szálloda és Vendéglátóipari Kft. "f.a.", Cívis Hotels Zrt. "f.a."), iskola (Kolumbusz Humángimnázium Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, Etyek), szakszervezet (Magyar Távközlési Ágazati Szakszervezet) és önkormányzat (Nick község) is.

A vállalkozások között most is fellelhető egy csokorra való fura nevű cég, amelyek mind azonos székhelyre (Tatabánya, Komáromi út 31.) vannak bejegyezve: HASZTALAN NÉGYES Kft., KIDŐLT TIBHCET Kft., AGYŐ ÁPRILIS SZOLGÁLTATÓ Kft. "f.a.", BAJVAN MÁJUS VÁLSÁGBAN LÉVŐ Kft. "f.a.", BEGYÖNGY 2 Kft. "f.a.", HASITASI NÉGYES Kft. "f.a.", KACIFÁNT BABÉR Kft. "f.a.", RAPIDEND EGY VÁLSÁGBAN LÉVŐ Kft. "f.a.", SOKASARA DELTA Kft. "f.a.", SOKASARA SZATURNUSZ Kft. "f.a.", BEDŐLT TON VÁLSÁGBAN LÉVŐ Kft.

A magánszemélyek között ismét felbukkan AKKAD IMAD neve, aki arról híresült el, hogy 2008 decemberében a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással szerepelt az APEH nagy adósok listáján. Továbbra is megtalálható a tartós adósok listáján az énekes Lang Györgyi, a celeb Gáspár Gőző és Gáspárné Balla Beáta neve.

S találhatók további családilag eladósodottak is, mint például Csizmadia József és Csizmadia Józsefné (Kisláng), Chömör jenő és Chömör Jenőné (Miskolc), Fára Gábor és Fára Gáborné (Kunbaracs), Faragó János és Faragó Jánosné (Törökszentmiklós), Halász Zsolt és Halászné Pótz Edina (Bácsalmás) vagy például Kolompár László, Kolompár Lászlóné és Kolompár Róbert (Győr), csupán a névsor elejéből szemezgetve.

Olvasóink írták

 • 3. jq 2010. augusztus 04. 08:35
  „Nem a névsort kellene közzétenni, hanem a nem fizetők ingatlanainak árverési hirdetményeit...”
 • 2. qrumpli 2010. augusztus 04. 07:57
  „Na és?
  Ménem árvereznek?
  A hüje népet meg le kell válltani .me csak pofázik örökké!”
 • 1. LukSzusz 2010. augusztus 04. 06:46
  „Bár én lennék az egyik 2-3 milliárdos tartozó,ez csak porhintés,soha nem hajtják be rajtuk.Az APEH megtette kötelességét,jól kitolt velük,feltette az internetre,ők meg agyonröhögik magukat.Ez olyan mint amikor a szódás keféli a cipész feleségét,erre a cipész azt mondja: én meg jól kitoltam a szódással,kiengedtem 2 üveg szódáját,meg jól seggbe rugtam a lovát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatékonyabb rendőrséget ígér a BRFK új vezetője

Tóth Tamás megbízott budapesti főkapitány hatékonyabb rendőrséget ígér, és jelezte, hogy… Tovább olvasom