Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Legfontosabb a hivatásszeretet

A tűzoltás, az élet- és az értékmentés csak úgy végezhető igazán, ha az ember elhivatottságból teszi mindezt. Lajtai József, a soproni tűzoltóság egykori parancsnoka ma sem pihen, a tűzmegelőzésben tevékenykedik.
– A tűzoltói munka sok esetben embert próbáló. Tapasztalhattuk ezt a mindennapokban az oltási, mentési munkák során – mondja Lajtai József nyugállományú tűzoltóparancsnok. – Azonban mindennél fontosabb a hivatásszeretet, a hivatástudat, a mások megsegítésére tett eskü. Nem baj az, ha a tűzoltóságra ismerősöket, rokonokat vesznek fel. A fő cél, hogy vállalják, éjjel-nappal, minden körülmények között mentik a menthetőt, vigyáznak az értékeinkre. Vallom mindezt tűzoltó nyugdíjasként, negyvenhat évvel ezelőtt tettem esküt és vettem fel először az egyenruhát. Családomban négy generáció is a tűzoltással foglalkozott. Édesapám, keresztapám és annak a fia is a mentésre áldozta az életét. Nekem kötelességem volt e nemes hagyomány megőrzése, továbbvitele. Nagyon bízom abban, hogy a kisebbik unokám is követi a példát.
Lajtai József, a soproni tűzoltóság egykori parancsnoka nyugdíjasként sem pihen, a tűzmegelőzésben ma is aktívan tevékenykedik. Nevéhez fűződik a panelépületekben található tűzvédelmi szabályzatok megalkotása. Ezek olyan hasznos információkkal látják el a lakókat, mint például az, hogy mit kell tenni tűz esetén, hogyan hagyhatják el leggyorsabban az épületet, és persze hogy miként akadályozhatják meg a tűz kialakulását, továbbterjedését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyhét a telepen

Kanyargós út vezet a telepre. Az út szélén nincs virág, mi több, hihetné az ember, hogy az a… Tovább olvasom