Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Legyen közös célunk a szemétmentes környezet!

Folytatás az 1. oldalról.

A Kisalföld fórumot kínál azoknak, akik szemetes, elhanyagolt helyeket látnak. Kérjük olvasóinkat, írják meg nekünk a pontos helyszínt SMS-ben, e-mailen, esetleg levélben, s küldhetnek fotót is. Mi közzétesszük a kirívó eseteket és értesítjük az illetékes kommunális céget is. Abban bízunk, hogy a nyilvánosság segítségével felpiszkáljuk a szemetelők lelkiismeretét, illetve serkentjük a terület tulajdonosának, kezelőjének tenni akarását.
Várjuk továbbá azoknak az embereknek, lakóközösségeknek, civil szervezeteknek, cégeknek a jelentkezését is, akik elvállalják egy-egy terület megtisztítását, esetleg folyamatos felügyeletét. Az ilyen akciókról szintén rendszeresen beszámolunk. Természetesen szívesen fogadjuk települési önkormányzatok közremqködését is.
Kezdeményezésünkhöz megnyertük a hulladékkezeléssel foglalkozó vállalatokat.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft., a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft., a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt., valamint a Rekultív kft. kész segíteni ezeket a civil kezdeményezéseket. Szükség esetén biztosítják a jelentkezőknek a megfelelő eszközöket (mqanyag zsák, kesztyq), és egyeztetést követően elszállítják az összegyqjtött hulladékot.
Legyen közös célunk a szemétmentes környezet! Tegyük tisztába megyénket!

Hová írhat?

SMS: 06-30/3030-449
E-mail: takaritas@kis-

alfold.hu
Postacím: 9021 Győr, Újlak utca 4/A

A cégek segítenek

Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. igazgatója elmondta, természetes, hogy támogatják az akciót. A közterületekre illegális úton jutott szemét, lomtalanítási hulladék elszállítása sok pénzébe kerül a kft.-nek, s ezen keresztül a városnak s annak polgárainak. A Komszol évente mintegy 8–10 millió forintot kénytelen ilyen célra fordítani. Ezt az összeget máshonnan kell kigazdálkodni, például a kötelező feladatok, azaz a szervezett szemétszállításra szükséges pénzből. A győri polgárok ugyanakkor joggal várják el, hogy az is rendben történjen. Az igazgató hozzátette, hálás minden önkéntesnek, aki szán némi időt a szemétszedésre, környezete rendbetételére. S nem csupán a pénzbeli kiadások csökkenése miatt, hanem azért is, mert ezzel jó példát mutatnak a többieknek. Mert a végső cél nem lehet más, mint az, hogy a szemét eleve ne is kerüljön az utcára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom