Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Legyen tisztább környezetünk!

Olvasóink kedvezően fogadták a Kisalföld kampányát a tisztább megyéért, amelynek célja az illegális szeméttelepek felkutatása, megszüntetése. Sajnos Sopronban és környékén is számos ilyen hulladéklerakót látni. Felszámolásukban partnerünk a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. és a Sopron és Környéke Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. A zöldkommandó március 27-én indul útjára, közben már elkezdődött a lomtalanítási akció. Szerkesztőségünkbe folyamatosan érkeznek a bejelentések Sopronból és környékéről. Ketten az Ágfalva felé vezető kerékpárút mentén található szeméthalmokra hívták fel figyelmünket.

„ Az Ágfalva–Sopron közötti kerékpárutat tavaly adták át. Pályázati pénzből épült, a kishatár megnyitásával összeköti az ausztriai falvakat Sopronnal és a városi szakasztól indul tovább a Fertő tó megkerülésére kiépített szakaszra. A szemétkupac közvetlenül a kerékpárút mellett, ennek szélén található, még Sopron belterületén. Mérete, tartalma 1–2 konténernyi lehet, a rossz mosógéptől a kerékpáralkatrészeken át minden van benne. A szemétkupac a kerékpáros-pihenő után 400–500 méterre van bal kéz felől, egy bokrosabb részen, szétterítve” – írta Kondor Andrea, aki le is fényképezte az általa látottakat.
Kovács Éva ugyancsak az ágfalvi kerékpárút melletti, de már az erdő alján lévő környezetcsúfító szeméthalmazt kifogásolja.
Ivánban a környék útjai mellett található hulladékot tervezi összegyqjteni egy kisebb közösség – tudtuk meg Horváth Pétertől. Kirády Csaba szerint a görbehalmi tó feletti út széle „teli van eldobott szeméttel”. Szerinte azért, mert szeméttároló ládák csak közvetlenül a tó partján találhatók.
Többen szóban és telefonon tettek bejelentést, ezeket továbbítjuk, hogy minél előbb felszámolják az illegális szeméttelepeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béres Alexandra egyénre szabott fogyókúrája

Egyedi életmód- és fogyókúrás programot kínáló kötettel rukkolt elő Béres Alexandra… Tovább olvasom