Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Legyenek körültekintőek!

Az Invitel Távközlési Rt. ajánlatait közvetítő ügynök járt nálunk, majd pár nap múlva anyósoméknál is megjelent. Amikor a hölgy az anyósomékhoz ért, már tudtuk valójában, mit is ajánl. Mivel épp ott voltunk, kértük, hogy vállalja a felelősséget, és rögtön írásban rögzítettük, milyen hajmeresztőket állít. A „Váltószám hetedhét” csomagot kínálta, azt állítva: mindez a T-Com és az Invitel együttműködése annak érdekében, hogy megmaradjanak a vezetékes ügyfelek. A különleges ajánlat a T-Com Favorit díjcsomagjának 10-től 16 óráig terjedő, nem kedvezményes időszakát áthidaló Invitel-díjcsomag, amely 20 százalékos megtakarítással kecsegtet.

Az elhallgatott valóság azonban az, hogy 17 forintos percdíjat kínál a t-comos 9-cel szemben, ráadásul az elszámolás percalapú a t-comos másodpercalapúval szemben, sőt, a csúcsidős mobilhívások „kedvezményes” tarifája is 65 forint a t-comos 55-tel szemben...
Az ígért 20 százalékos díjmegtakarítás is hamis állítás, hiszen az apró betűs, rossz fénymásolatos szerződésből kiderül, hogy csak 6000 forint Invitel-számlaösszeg felett érvényes a kedvezmény, ami ráadásul nem 20, hanem csak 10 százalék. Az ügynök hasonlóan rossz fénymásolatokon észrevétlenül aláírat 12 hónapos hűségnyilatkozatot és távozásakor a 4 oldalas szerződésnek csupán a 4. oldalát hagyja a helyszínen! (E „bevált” módszerről olvashatunk a http:// www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?showtopic=1050&pid=11619&mode=threaded&show=&st=& oldalon is.)
Ráveszik a munkából hazatérő, fáradt embereket arra, hogy vonaltulajdonos családtagjaik helyett írják csak alá a szerződést – szerencsére ekkor jogilag nem jön létre érvényes szerződés. Nagyobb a baj, ha a vonaltulajdonos írta alá. Ez esetben ajánlottan feladott levélben gyorsan kérni kell a megszüntetést, mert 8 nap elteltével nincs mit tenni!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatás az UEFA-kupában

Ma és csütörtökön 15 mérkőzést rendeznek az UEFA-kupában, amelyben a legjobb 16 közé jutás a… Tovább olvasom