Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Lehallgatási ügy: elutasították Dávid Ibolya feljelentését

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön elutasította Dávid Ibolya feljelentését, melyet eredetileg a Nemzeti Nyomozó Irodához juttatott el egy birtokába jutott hangfelvétel kapcsán.
A Csányi Sándor OTP vezér és Tóth József, az UD Vagyonvédelmi Zrt. egyik tulajdonosa közti telefonbeszélgetés alapján legfeljebb magántitok jogosulatlan megismerése miatt lehetne eljárást indítani. Azonban ez a fajta bűncselekmény sem történt meg valójában, ezért utasítják el a feljelentést.

A megfigyelési ügy múlt pénteken robbant ki. Akkor ugyanis Dávid Ibolya egy hangfelvételre hivatkozva azt állította, hogy egy vagyonvédelmi cég terhelő információkat akart róla szerezni. A beszélgetés leiratából arra lehet következtetni, hogy Almássy Kornél és egy volt kormánytag is benne van az ügyben. Később kiderült, hogy a beszélgetés a napokban adatgyűjtési ügybe keveredett UD Zrt. egyik résztulajdonosa és az elnök úrként szólított Csányi Sándor között zajlott. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés-kiegészítést rendelt el és az iratokat a Fővárosi Főügyészségre továbbították.

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön elutasította Dávid Ibolya feljelentését
A Fővárosi Főügyészség csütörtökön elutasította Dávid Ibolya feljelentését.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleményében úgy tájékoztatott, hogy megvizsgálták a feljelentést. Az abban foglaltak a magántitok jogosulatlan megismerése nevű bűntett gyanújára adhatnának alapot, mivel azonban ez csak terv maradt, valamint a feljelentésből nem lehet más bűncselekményre következtetni, ezért a Fővárosi Főügyészség azt csütörtökön elutasította. Az elutasítás ellen Dávid Ibolya 8 napon belül fellebbezhet. A magántitok jogosulatlan megszerzéséhez egyébként az kell, hogy más lakását, egyéb helyiségét, vagy ezekhez tartozó bekerített helyeket titokban átkutassanak, az ott történteket technikai eszközzel megfigyeljék és rögzítsék. Ide tartozik még, ha felbontják, megszerzik, vagy technikai eszközzel rögzítik mások zárt küldeményeinek tartalmát, vagy más hírközlő berendezésen továbbított közleményeit kifürkészik és rögzítik.

Az ügyben feljelentést tett a hangfelvételen szereplő Tóth János is, mert szerinte lehallgatták. Az UD Vagyonvédelmi Zrt. kapcsán pedig egy nyolc hónappal ezelőtt indult vizsgálat kapcsán nyomozás is tart. Akkor ugyanis kémprogramot találtak a Nemzetbiztonsági Hivatal számítógépes rendszerén. A titkosszolgálatokért felelő miniszter, Szilvásy György korábban az ügy kapcsán annyit közölt, hogy kormányzati adatokat próbált megszerezni egy biztonsági vállalkozás, úgy, hogy egy internetes kapcsolattartásra és információgyűjtésre alkalmas hálózatot hozott létre. Az ügyben egyebek mellett államtitoksértés gyanúja miatt nyomoznak. A Nemzeti Nyomozó Iroda a cég telephelyén és több magánszemélynél is tartott házkutatást. Számítógépeket, adathordozókat foglaltak le, azok tartalmát még értékelik.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Macilaci 2008. szeptember 19. 21:24
  „24. hozzászólás tora 2008.09.19. 11:22

  Macilaci! Neked meghagyjuk az Ibolyát, ha téged nem érdekel más, csak a kefélés vele.:)
  Hú!!!De értelmes hozzászólás!!!Ti művelitek vele...igaz,nem közelról...távolról....”
 • 24. tora 2008. szeptember 19. 11:22
  „Macilaci! Neked meghagyjuk az Ibolyát, ha téged nem érdekel más, csak a kefélés vele.:)”
 • 23. zweistein 2008. szeptember 19. 09:56
  „19-nek: "Ha nekem ellopnak a biciklim, Teged nem fogadnalak meg ügyvedemnek!!!"
  Minek kell ügyvéd magának, ha a maga biciklijét lopják el? Ez vicc? Akkor tegyen a végére egy ilyet :-) Legfeljebb, ha szétveri a tolvaj fejét, vagy ilyesmi, na akkor kell!”
 • 22. zweistein 2008. szeptember 19. 09:52
  „macilaci 2008.09.18. 20:17
  Kedves Maci-laci! Arról senki sem tehet, hogy milyen magas, vagy ráncos. Akik a testi adottságokat veszik először szemügyre, azok folytatják a bőrszínnel, majd a vallási hovatartozással. Hitlernél is ezek jöttek szóba, a vége Auschwitz, érti?!
  Egyébként egyetlen beírást nem fog Találni tőlem, ahol valaki testi adottságairól élcelődnék.Maximum azt, hogy hosszú éveken keresztül a mozgássérülteknek ajánlottam fel adóm egy %-át. Amúgy nem tartozom felelősséggel egyéb, ön által fideszeseknek vélt hozzászólók mondataiért.”
 • 21. dávidka 2008. szeptember 19. 06:50
  „Mint egy múmia...
  Gyönyörködjetek a közel ülő, gonosz szemeiben...”
 • 20. Engedjetek meg.... 2008. szeptember 18. 22:04
  „.....ha mar az Igazsagügyi Miniszteriumrol van szo, egy rövid törtenetet elmeselni:

  Apam, Szegeden a 60-as evek elejen valakivel birosagon pereskedett.
  A pert elveszitette.
  Mergeben irt egy levelet az Igazsagügyi Miniszteriumnak:

  " Essen le a a Palotatok tetejeröl az "I" -betü !!!!"”
 • 19. zweistein-nak 2008. szeptember 18. 21:47
  „En is jogasz vagyok.

  De kedves "ketköves"!

  Te tulmagyarazod a dolgokat!!!

  Ha nekem ellopnak a biciklim, Teged nem fogadnalak meg ügyvedemnek!!! (Bocs!! Ez nem sertes! Csak velemeny!)”
 • 18. beautiful dreamer 2008. szeptember 18. 21:28
  „16-hoz hozzátenném: Spéter Erzsébet úrinő volt...”
 • 17. susezo 2008. szeptember 18. 21:05
  „uristen hogy megoregedett...”
 • 16. beautiful dreamer 2008. szeptember 18. 20:29
  „GONOSZ ÖRDÖGNEK! -Hát...,hogy őszinte legyek, nekem azért Spéter Erzsébet jóval sármosabbnak és szebbnek tünt.”
 • 15. macilaci 2008. szeptember 18. 20:17
  „Nem hiszem,hogy Dávid ennyire buta lenne.....Nekem se szimpi,de azért legyünk már korrektek !!!
  A rejtély kulcsa:Almássyt a kirobbanás estéjén szembesítették párttársai a tényekkel,majd válaszút elé állították:vagy k@sol,vagy felfedik a megbízóit...És lőn csoda....megviládosodott,mert a megbízói is a tudtára adták,hofy ők is éppúgy le fogják sz@rni....
  Gyanítom, a két nagyon érintett megegyezett,hogyha nem hozzátok nyilvánosságra,akkor mi se folytatjuk....Egyikünknek se tenne jót....A HELYZET UGYANIS EZ !!!!
  A többi már közismert
  14. hozzászólás zweistein 2008.09.18. 19:59
  Amiket meg itt a Fideszes politikus nőkről összehordott, az önt minősíti. Nyilván csak "öregecskednek", ...
  Elnézést a kérdésért:
  Csak a másét lehet ócsárolni????”
 • 14. zweistein 2008. szeptember 18. 19:59
  „Kedves Remek! Önt nyilván nem hatja meg a tényállás, ami Önt illeti ez nem is olyan nagy baj, hacsak nem jogász - amit erősen kétlek - de sajna Dávid Ibolya volt Fidesz-kormánybeli igazságügyi miniszternek lehetne fogalma a jogszabályokról. A helyzet ugyanis ez:

  "Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint a Fővárosi Főügyészség nem utasíthatta el feljelentését, mert nem feljelentést, hanem bejelentést tett arról, hogy egy birtokába került hangfelvétel szerint Almássy Kornél érintett lehet egy, az ő személyére vonatkozó adatgyűjtésben.
  Az MDF elnöke arra reagált, hogy a Fővárosi Főügyészség tudatta: elutasította Dávid Ibolya feljelentését.
  A jelek szerint Dávid Ibolya volt igazságügyi miniszter nincs tisztában azzal, amit minden joghallgatónak tudnia kell: a 11/2003. (ÜK. 7.) LÜ utasítás 11.§. (3) szerint "Az ügyész a beadványt nem megnevezése, hanem annak tartalma szerint bírálja el."

  Elég az utolsó mondatra koncentrálnia. Amiket meg itt a Fideszes politikus nőkről összehordott, az önt minősíti. Nyilván csak "öregecskednek", ...”
 • 13. Gonosz ördög 2008. szeptember 18. 19:49
  „Ni mán! Ez a dög lassan olyan lesz mint Spéter Erzsébet! Óh drága múmia!”
 • 12. arulas2 2008. szeptember 18. 19:22
  „ha ennyire szar az MDF, akkor vajon miért ácsingózik Orbán és bandája rájuk, emlékszel, 2006-ban, valósággal könyörögtek nekik Viktorék. Nem ment az MDF, győztek, Lezsákék, azárulók ott ülenk, legyen nekik ez elég.”
 • 11. remek 2008. szeptember 18. 19:19
  „Iaza van Ibolyának, ő nem feljelentést, csak bejelentést tett. Micsoda különbség.De ettől még a kazetta a kezében van, a jó öreg Csányi, meg az Orbán volt beosztottja, az egész a Fideszhez vezet, na meg a firkás Stumph. Beledöglik mindegyik, hogy az MDF-nem fekszik be a Fidesznek.Tudják, hogy akkor végük.Megengedhetetlen lehallgatások, bárki teszi. Egyébként mindenki megöregszik, érdemes a Fidesz női felhozatálátt végig nézni . elriasztó.Kezdjük talán a miskolci Ildikó asszonnyal, elrettentő maga a jelenség, na meg a nagykonytyos asszonnyal a 2o-3o-as évek diváját mutatja.,Selmeci Gabiról már nem is szólva , a maga 150 centiméter magásgágával és ferde szájacskájával.,.Egyébként a legutolsó közvéleménykutató tuti 5 %-ot mutat az MDF-nek, na ez kéne a Fidesznek, de csak a fityiszt kapja.”
 • 10. macilaci 2008. szeptember 18. 18:05
  „Mi a baj emberek??Hogy az öreglány nem feküdt le a fidesznek???Telhetetlenek a viktorék!Úgy vannak ők is vele,ahogy valaki egyszer valahol idézett egy amerikai szólást:
  A hatalom édesebb a ba@ásnál....Az ő korukban meg pláne.....”
 • 9. joy 2008. szeptember 18. 17:36
  „Dolgozik a fityisz-Fődi klán. Már uralkodása alatt nyomoztatott, lehallgatott mindenkit a Jel, még saját munkatársait is.
  Így tartotta -trtja sakkban valamennyiöket!”
 • 8. arvisura 2008. szeptember 18. 14:58
  „Akkor mi van most Almássy Kornéllal? Ez az egész csak arra volt jó, hogy ne induljon az elnöki posztért?
  Dávid Ibolya a Herényivel kizáratott fél képviselőcsoportjukat, azt is törvénytelenül, házelnöki segédlettel.
  Most meg ez a botrány, egyáltalán ki szavaz még az MDF-re?
  Ez is tiszta SZDSZ, a maga elnökválasztási csalásával. Az MSZP szintén bűzlik, már a Medgyessy féle láncszavazás gyanujától a puccson keresztül az öszödi beszédig.
  Valami megtisztulás kellene már a politikában, de hogyan?”
 • 7. papen 2008. szeptember 18. 14:54
  „Tisztelt Olvtársak!

  Csak szólok, hogy bár Dávid Ibolyan égett mint a benzin, de ha belegondolunk, hogy mi volt a cél, az teljes mértékben sikerült. A miniszterelnök időt kapott.”
 • 6. sokolac 2008. szeptember 18. 14:20
  „Ibolyka, Ibolyka! Sajnos eljárt feletted az idő, parkolóba kellene már állítanod magad. Ugyan olyan szottyant, göthös rikácsoló politukus lett belőled, mint múmiatársadból, az agyonbotoxozott Ildikóból (Lendvai).
  Húzzatok már a bús pinyóba!
  Új embert az MDF élére!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar fotós afganisztáni képe nyert a Word Press Photon

Magyar fotós nyerte a World Press Photo pályázat általános hír kategóriájának első díját. Gárdi… Tovább olvasom