Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Lejárt szavatosságú húst zároltak az ellenőrök

A hatóság szakemberei pénteken tartottak ellenőrzést a Master Meat Kft. Soroksári úti telephelyén.

Ezernégyszáz kilogramm engedély nélkül előállított, hamis eredetigazolású és lejárt fogyaszthatósági idejű baromfi- és marhahús forgalomba hozatalát tiltották meg az ellenőrök egy Soroksári úti vállalkozásnál, az üzem működését felfüggesztették.

A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának keddi közleménye szerint a hatóság szakemberei pénteken tartottak ellenőrzést a Master Meat Kft. Soroksári úti telephelyén. A működési engedéllyel rendelkező üzem a számára engedélyezett tevékenységet (baromfidarabolás, csomagolás) olyan alvállalkozóval végeztette, amelynek erre nem volt engedélye. A bérgyártásra használt helyiségekben az ellenőrök megtalálták különféle cégek - áruk eredetének igazolására is alkalmas - címkéit is, amelyek hamisnak bizonyultak.

A tulajdoni viszonyok tisztázására a helyszínen nem volt lehetőség, ezért a helyiségeket zár alá vették az utóellenőrzésig. Az engedélyezett üzem tételes elszámoltatásának lezárásáig az eljáró hivatal felfüggesztette az üzem működését.

A közlemény szerint az ellenőrzéshez kapcsolódóan az elmúlt hétvégén egy budapesti forgalmazó helyen további 250 kilogramm, hitelt érdemlően nem igazolt eredetű csirkemellet is zároltak a hatósági állatorvosok, és további ellenőrzések is folyamatban vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntekig lehet jelentkezni a 2013-as Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra

A pályázat célja a közszolgálat iránt elkötelezett szakemberek utánpótlása. Tovább olvasom