Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Lejtmenetben a brit életminőség

Nagy-Britannia két helyet esett vissza a nemzetközi életminőségi listán és jelenleg a 17. helyen áll, tudta meg a Daily Mail című brit lap. A világ legjobb lakóhelyének továbbra is Norvégia számít, amelyet Izland és Ausztrália követ.
A lista az ENSZ fejlődési indexén alapul, és olyan tényezőket is figyelembe vesz, mint amilyen a várható élettartam, az analfabetizmus és a háztartásokra jutó bevétel.

A lista adataiból kiderül, hogy a britek költik a legtöbbet a világon CD-re és zene-letöltésre, évi 18 fontot (mintegy 7 ezer forintot). Turistaként a szigetország lakói 30 milliárd fontot adnak ki évente külföldön, ezzel harmadikak a listán. Ugyanankkor Nagy-Britannia az elsők között áll az ingatlanár-növekedésben, amely az utóbbi 10 évben elérte a 196 százalékot.

Az ötórai tea sem a régi már: a britek mindössze 128 ezer tonna teát fogyasztanak, kávéból viszont jóval többet, 144 ezer tonnát. A mobiltelefonok száma 10 százalékkal haladja meg a lakosok számát, amíg 100 háztartásra mindössze 98,3 tévékészülék jut.

Egy háztartásban átlagban 2,3 ember lakik, az egy főre jutó bevétel pedig 18 ezer font (mintegy 7 millió forint) évente (ez a 16.helyre elegendő), amely eltörpül a luxemburgi, több mint 38 ezer fontos jövedelem mellett.

A britek átlagosan 79 és fél évet élnek, a listát itt Andorra vezeti, 83 évvel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskéket áldozott a Nepal Airlines

Két kecskét áldozott a Nepal Airlines nepáli légitársaság egy hindu isten kegyeinek elnyerése… Tovább olvasom