Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Lekapcsolták a gépekről a 3 éves Dominikot

Elszállt minden remény! Hiába küzdöttek a szülők, tegnap a kórház közölte Hunka Zsolttal, az édesapával, hogy a 3 éves Dominikot este 7 óra előtt lekapcsolták a lélegeztetőgépről.
A szülők elkeseredett tiltakozása csak egy nappal hosszabbíthatta meg a gyermek életét, akire a Cseppkő Utcai Gyerekotthonban egy szekrény dőlt. Az Országos Baleseti Intézet főorvosa este már azt közölte a szülőkkel, hogy az egészségügyi törvénykönyv értelmében kikapcsolták a lélegeztetőgépet, mert a kisfiú agyhalott volt, s nem volt esélye, hogy valaha kikerüljön a kómából - írta a Blikk.

A cikk folytatásáért kattintson ide! >>

Olvasóink írták

 • 16. royal 2010. december 01. 17:40
  „nekem nagyapámat akarták évekkel,ezelőtt,lekapcsolni a lélegeztetőről,mert agyhalottnak titulálták,de a nagyi nem engedte,2 és fél hónap múlva magához tért ebből az agyhalott állapotból,s semmi nem látszik rajta,tudata mozgása ép s azóta is örülünk,hogy a családban van!Szerintem nem szép dolog volt,már az első hét után,lekapcsolni,igaz Nagyapa egy nagyapa,vezérőrnagy volt!S nekem elhihetitek ha ö lett volna most ott,most sem kapcsolták volna le egy hét után!”
 • 15. őrgróf 2010. november 28. 21:02
  „smalltown, ditti, marhaság. Nem szabad százezreket költeni agyhalott emberekre, mikor az élőkre sem jut pénz...tintasbarns: "nomen est omen" maradj a tintánál...a szülők pedig...hát, jobb nem beszélni róluk. A kisfiú nyugodjon békében, remélem angyallá vált.”
 • 14. liongate 2010. november 26. 09:36
  „Szegény picike,most már nem szenved!
  Szétnéztem neten az egyik gyermekotthonban,ahol ahogy ők fogalmaznak sebeket gyógyítanak,megszakad a szívem,nem tudom ilyen tündérekről,hogy tudnak lemondani.
  http://kzsgyo.axelero.net/gyeri/galeria/gyerek63.jpg
  :(
  Mindi is gondolkoztam azon,hogy a közelemben lévő gyermekotthonban,ez azt hiszem Kisújszállás,el kellene menni látogatóba.Azt sem tudom ilyet lehet-e,de egy idő után túlságosan ragaszkodnék ,gondolom a kicsi is hozzám,ha érzi a szeretetet és nem akarok csalódást okozni senkinek.”
 • 13. mazsolaszolo 2010. november 26. 08:58
  „Hála Istennek! Szegény kicsi jószág már nem szenved tovább, a lelke hadd menjen, a hülye szülei pedig a cirkuszt folytathatják a saját lakásukban, nem ország-világ előtt. Remélem, hogy szervdonor is lehetett, mert az alsó hangon legalább 6 kisgyerek életét segítheti vagy mentheti meg.

  Nyugodjék békében a kis ártatlan, a szülőnek alkalmatlan, idióta szülei pedig csak sajnálják magukat - de otthon! Nem kell a gyerek élete árán nyílvánosságot és állandó figyelmet kapniuk. NIncs is miért: lerúgták a kölyköt és otthoba dobták. Most meg nagy a pofa? Megy a bűnbakkeresés? Orvos, nővér, az otthon munkatársai? Leszsállni róluk, de fénysebességgel! :(

  Először tessék szépen saját magán keresni a hibást, ne máson.
  Ha nincs a megmentésre remény, akkor az Eü törvény értelmében le KELL kapcsolni. Ezen nincs mit álszenteskedni és hisztikélni. Életében kellett volna becsülni és szeretni egy kis lurkót - iszonyú szeretethiányos volt, azt írják róla -, nem pedig háromnegyed halottként agyonajnározni, amikor már nincs remény. Főként nem rajta kereszül figyelmet kapni! :( MIcsoda szemét szülők vannak!!!!”
 • 12. Kathryn 2010. november 25. 20:40
  „2. és 5. hozzászólók: a videoból kiderül, hogy még azelőtt készült, hogy a gépet lekapcsolták!!”
 • 11. smalltown 2010. november 25. 20:14
  „mashol a csalad dont,mikor kapcsoljak le a geprol a hozzatartozot, megha orvosilag agyhalott is.....
  Reszvetem a szuloknek!:((((”
 • 10. tintasbarns 2010. november 25. 19:43
  „Ez gyilkosság amit az orvosok végeztek börtönbe velük.”
 • 9. jozko 2010. november 25. 16:16
  „7. Herli:

  Éppen akartam írni, hogy a visszafordíthatatlan agyhalál már okafogyottá teszi a lélegeztetést, de ez a donor felvetés gondolkodóba ejtett!

  Végül is miért ne-bár az idő, a gyorsítás a szülők előtt kegyeleti kérdéseket vethet fel.
  Hacsak nem beszélték meg a szülőkkel-és ezt nem tartották publikusnak, nem közölték vagy nem írták meg.

  A sok mellébeszélés mellett nem feledkezem meg a részvétnyilvánításról sem:
  Kedves szülők! Fogadják együttérzésemet-ami őszinte, de tudom, nem sokat segít!”
 • 8. zoltanszabo 2010. november 25. 15:43
  „Nekem ez az egész olyan furcsa. Ha tényleg rédől a szekrény--annak nyoma van a kis testén.Kék-zöld foltok??De itt állítólag nem volt külsérelmi nyom? Ki a felelős ezért az egésszért? Hogy jutott be egy bezárt szobába? miért ment be --ha oda tilos volt? Miért mászott fel a tetejére? ez nem normális dolog! Kikellene ezt pontosan nyomozni mi is történt valójában!!
  Ez az egész nekem valahogy nem kerek! Sok benne a kérdőjel!”
 • 7. Herli 2010. november 25. 13:48
  „Donor lett ?”
 • 6. randika 2010. november 25. 12:54
  „énmeg azt a helyzetet nemtudom megérteni,hogy egyik napról a másikra eladják az albérletet,ilyen nincs!!! ottis van felmondási idő,keresnek egy másikat,és ennyi,minek kellett azért intézetbe adni a gyerekeket,ésmég mindég ottvan az egyik??na nee
  ha a hid alá mentem volna akkorse adnám ki a kezeim közül a gyerekemet,beleis pusztulnék ha nem volna mellettem!!nincs az a helyzet ami elszakíthat tőle...felfoghatatlan...”
 • 5. ditti 2010. november 25. 12:20
  „Én ott sem tudtam volna hagyni 1 percre sem a kórházban a gyerekemet, nemhogy hagytam volna lekapcsolni a gépről. Aztán mégis milyen törvény ez, hogy akaratunk ellenére döntenek az orvosok? A másik, ha ez velem történik meg, annyira kikészültem volna idegileg, hogy velem még riportot sem tudtak volna készíteni. Azt hiszem a pokolba kívántam volna őket....bocsánat, de szerintem ilyenkor ez lenne a normális reakció, hiszen ilyenkor minden más értelmét veszti.

  Nyugodj békében kis Dominik! :(”
 • 4. klj_54 2010. november 25. 10:00
  „Részvétem a szülőknek!
  Én fél éves fiam veszítettem el 1983-ban, amíg élek velem lesz!

  A haláleset körülményei számomra egy gondatlan emberölés képét vetítik elém!
  Cui Prodest, kérdezték régen a latinok (és a jogászok.).
  Kinek az érdeke fűződött a gyors kivégzéshez?
  Miért vették el a szülők jogát a döntéstől??
  Ki és milyen alapon ölhet meg hazánkban bárkit a hivatali rangja alapján?
  Mit szólna az illetékes, ha a kedves szülő leszúrná, hisz ő is ölt!
  Lenne még kérdésem!”
 • 3. Hannababa 2010. november 25. 09:51
  „nyugodj békében drága Dominik”
 • 2. Hannababa 2010. november 25. 09:46
  „sziasztok..hát egyszerüen nemtudok szohoz jutni a dőbbenettől csak ugy egyszerüen lekapcsolni egy kis életet a gépről az állat is harcol a kicsinyéért,az orvosok miért nem harcoltak a gyerek életért?hol van ilyenkor az igazság?nekem is van 3 gyerekem de én ha kell az életem árán is harcoltam volna a gyerekeimért,épp néztem a videot amit itt leadtak az anya egy kőnnycseppet nem az nem sok annyira nem sajnálta a kisgyereket,tiszta szégyen ez egy anyátol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ha van helyesirási hiba akkor bocsika de kőnnyek kőzőtt nehéz igy irni bocs!!!!”
 • 1. henriette.m 2010. november 25. 09:30
  „Szegény gyermek, Te már az angyalkákkal vagy körülvéve!!! Rövid kis életed nem volt egyszerü, most találj végre nyugalmat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergom még évekig küzd a Meggyes-örökséggel

Akár másfél-két évig is eltarthat az esztergomi önkormányzat gazdálkodásának konszolidálása - mondta… Tovább olvasom