Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Lékónak sikerült nyernie Kramnyik ellen

A Miskolcon zajló Lékó-Kramnyik rapidjátszmás párosmérkőzés szombati játéknapján mindkét parti eldőlt, így az orosz sakkvilágbajnok őrzi egypontos előnyét. A vasárnapi két záróparti előtt 3,5-2,5 az állás. Lékó gyönyörű kombinációt vitt sikerre a hatodik partiban, és először nyert.
A pénteki pihenőnap után a Miskolci Nemzeti Színházban a szombati nyitópartit az orosz világbajnok Vlagyimir Kramnyik nyerte. A játékos az angol megnyitást választotta, és ugyan középen rekedt a királya, végig fölényben irányította a játszmát. Lékó megint időzavarba került, a stabilnak látszó gyalogállását szétzilálta riválisa, gyalogelőnybe is került, és az ötvenhetedik lépés után már nem volt értelme a folytatásnak.

A hatodik partiban nem volt ellenszere Lékó játékának

A kis szünet után a hatodik partit Lékó kezdte, a spanyol megnyitásba terelődött a parti, Lékó pedig végre attraktívan és hatékonyan játszott. A középjátéktól kezdve a királyszárnyra vezényelte tisztjeit, Kramnyik állásában pedig igen komoly nehézséget okozott, hogy az e-vonalon, egyszersmind a centrumban duplagyalogja keletkezett.

A harminckettedik lépésre Lékó két bástyája elfoglalta a nyitott f-vonalat, ezek után az orosz keményen küzdött, egy lépéses mattal fenyegetett, de a szabadkai születésű magyar nagymester észlelte a veszélyt, támadása nem tört meg, három gyalogelőnyét pedig képtelen volt ellensúlyozni a világbajnok.

Vasárnap két partival fejeződik be a találkozó, a jelenlegi állás 3,5-2,5, vagyis az egyenlítéshez bravúr kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forint értékben lopott bicikliket

Közel egymillió forint értékben, csaknem harminc biciklit lopott el az a férfi, akit végre sikerült… Tovább olvasom