Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Lekörözte Bill Gatest

Carlos Slim mexikói telefonmágnás átvette Bill Gates vezető helyét, és egy mértékadó mexikói pénzügyi portál szerint immár ő a világ leggazdagabb embere.
Slim vagyona 67,8 milliárd dollár (több mint 12 ezer milliárd forint), míg Bill Gates, a Microsoft alapítója 59,2  milliárd dollár (közel 11 ezer milliárd forint) fölött rendelkezik –  idézi a BBC internetes hírszolgálatának jelentése a Sentido Comun  adatait. A közlemény Slim legnagyobb vállalatából, az America Movilból  származó jelentős bevételnövekedéssel magyarázza a toplistás  helycserét. A 67 esztendős mexikói üzletembernek 33 százalékos  érdekeltsége van Latin-Amerika legnagyobb mobilhálózatában. 

A libanoni emigránsok leszármazottja ingatlanüzlettel kezdte  pénzügyi pályafutását,  tőzsdézett, palackozóüzemet vett, majd beszállt a telefonszektorba is. Tulajdonába  került az Inbursa pénzügyi csoport és a Grupo Carso ipari  konglomerátum. A 80-as évek elejének latin-amerikai gazdasági  válságában azzal szerzett nevet a gazdasági életben,  hogy számos csőd előtt álló vállalatot vásárolt alacsony áron,  amelyeket sikerült felfuttatnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mini tornádó, tomboló vihar Szabolcsban

Kidőlt fák, oszlopok, letépett háztetők maradtak a szerda délután Szabolcsban tomboló vihar után. A… Tovább olvasom