Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Leköszönt Habsburg György: új elnök a Magyar Vöröskereszt élén

Dr. Göndöcs Zsigmond a Magyar Vöröskereszt új elnöke. Így döntöttek a humanitárius szervezet XIII. Kongresszusának küldöttei Hajdúszoboszlón. Habsburg György korábbi elnök két ciklus után köszönt le. A kétnapos eseményen a teljes társadalmi vezetés tisztújítására sor került.
Hajdúszoboszlón tartotta XIII. Kongresszusát a Magyar Vöröskereszt. Október 19-én ’Szabadság vére’ címmel, az 1956-os forradalom áldozataira emlékezve indult a kétnapos rendezvény. Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke köszöntötte az 1956-os forradalom debreceni vöröskeresztes hősnőjét, Péter Istvánné Sarkadi Ibolyát. A megemlékezést követően kezdődött el a Magyar Vöröskereszt XIII. Kongresszusának hivatalos programja. A humanitárius szervezet vezetőtestülete
értékelte az elmúlt négy évet, majd elismeréseket adott át a kiemelkedő vöröskeresztes munkát végző önkénteseinek és munkatársainak.

A kétnapos Kongresszus zárónapján, október 20-án választották meg - a vállalt két ciklus után - leköszönt Habsburg György utódját, a Magyar Vöröskereszt országos vezetőtestületének tagjait és tisztségviselőit is. A Magyar Vöröskereszt új elnökének elsöprő többséggel Dr. Göndöcs Zsigmondot választották meg, alelnöknek pedig Bobrovics Árpádot és Oláh Miklóst.

Az új elnök 1979 óta tagja a Magyar Vöröskeresztnek. Elsősorban az egészségügyhöz kötődő önkéntes tevékenységekben vállalt szerepet, majd 1994 és 1997 között a Vöröskereszt Országos Titkárság Életvédelmi Osztályát vezette. 2004-től a budapesti szervezet elnöke és az országos szervezet alelnöke volt. Jelenleg az Országos Mentőszolgálat műveleti és szervezési igazgatója.

„Elnökként célom lesz a Vöröskereszt mozgalom alapelveinek szigorú betartása mellett egy együttműködésre nyitott szervezet kialakítása, feladataink hatékony elvégzése, önkénteseink és hivatásos dolgozóink fokozott megbecsülése."- mondta Dr. Göndöcs Zsigmond.

A Kongresszus második napján döntöttek a Magyar Vöröskereszt alapszabályának módosításáról és meghatározták a következő időszak irányelveit. „A Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt
irányelveihez igazodva, a Stratégia 2020-ban foglalt tervek alapján fog dolgozni a következő időszakban. Fő céljaink: segítségnyújtás katasztrófák idején, az egészséges és biztonságos élet elősegítése, a társadalmi összetartozás, az erőszakmentesség előmozdítása." – emelte ki Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Habsburg György elnöki mandátumának lejárta után sem szakítja meg a kapcsolatot a Magyar Vöröskereszttel. Önkéntesként tovább segíti a szervezet nemzetközi szerepvállalását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gazdasági után oktatási programmal is készül az MSZP

Megtárgyalta és támogatta a párt gazdasági kilábalási koncepcióját az MSZP választmánya szombaton. Tovább olvasom