Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Lelöktek egy buszvezetőt a buszról

Súlyosan megsérült egy buszvezető vasárnap hajnalban a fővárosban, amikor két férfi lelökte őt a járműről. A rendőrség már nyomoz az ügyben, a BKV pedig nyomravezetői díjat ajánlott fel.
A BKV közleménye szerint a 130-as busz újpalotai végállomásánál a buszvezető arra figyelt fel, hogy a járművön két - feltehetően - ittas férfi van, egyikük pedig WC-nek használja az utasteret. Miután a sofőr szólt nekik, hogy ezt máshol csinálják, a páros két tagja kilökte a vezetőt a hátsó ajtón. A buszvezető súlyosan megsérült, jelenleg kórházban ápolják. A két támadó a történtek után elment a helyszínről. A rendőrség már megkezdte az ügyben a nyomozást, a BKV vezérigazgatója pedig több százezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel. A konkrét összegről még egyeztetnek.

A közlekedési társaság közleménye szerint dolgozóik védelmében - mivel egyre több az atrocitás - felgyorsítják a járművek biztonságosabbá tételét. Hasonló megfontolásból már foglalkoznak azzal a kérdéssel is, hogy egyes vonalakon visszaállítják a kalauzokat.

Olvasóink írták

 • 20. nagytalpú 2009. május 18. 17:26
  „Ganxsta "megmonta nem.....
  _bum a fejbe ,....”
 • 19. flexsnake 2009. május 18. 12:45
  „A kamerakérdésről meg annyit hogy voltak értelmes fejek akik az ombucmannál sérelmezték hogy őket köztéri kamerák figyelik és nem látják a kirakott táblákat hogy erre valaki figyelmeztetné őket.... Így hal el a közbiztonság. Mikor mindenki szajkózza hogy neki jogai vannak. Vannak a francokat vannak. Ahhoz van joga hogy normálisan viselkedjen. Ha ezt megszegi már minden más jogát elveszített.”
 • 18. flexsnake 2009. május 18. 12:40
  „18 http://web.ceu.hu/sep/spo/roma.html

  Nincs olyan hogy cigáynbűnözés mert az a kollektív bűnösség elvére épít. Ahogyan nincs magyar vagy lengyelbűnözés sem. Nincs szőke hajú vagy balkezesbűnözés sem mert az ilyen fogalmak egy teljes csoportot ítélnek el, vagyis mindenkit aki beletartózik a példa szerint a cigányok körébe, szőkék, magyarok, lengyelek vagy balkezesek csoportjába. A mafia pedig egy F. Nem győzőm hangsúlyozni, ne magyarosítsuk. A mafia egy bűnözésre épülő csoportot jelöl nemzetiségi hovatartozás nélkül. A mafiával nem azonosították az olaszokat mert ott külön ilyenek vannak: sziciliai mafia, palermói mafia. A nevében sincs hogy valamely társadalmi csoportra húznák rá. Rossz a példád, szerencsétlen.
  A bűnözés visszaszorítása mindenki érdeke. Nincs cigánybűnözés hanem bűnöző cigányok vannak ahogyan bűnöző magyarok, szerbek,stb... Az ilyen nevesítésekkel csak bonyodalmakat lehet szülni. Pont ezt tette a lentebb már említett murvai meg társai. Hiszen ez egy jó üzlet. Zászlóként lehet tolni előre. Közben sérül mindenki más joga.”
 • 17. comet 2009. május 18. 09:50
  „16 - a cigánybűnözés világszerte valós fogalom (gipsy crime -angol nyelvterületen), és itt is az volt a közelmúltig.
  A cigánybűnözés nem tévesztendő össze a cigányággal, és pont a különbség hangsúlyozására lett kitalálva.
  (a maffia vagy camorra például az olasz szervezett bűnözést jelölte régebben mielött nemzetközivé vált volna. A maffia elterjedtsége miatt az olaszokat is sokszor azonosították a maffiózókkal)
  A fogalomra azért van szükség mert az etnikum bűnözői által elkövetett cselekmények elterjedtek és sajátságokkal rendelkeznek, ami a rendőrség részéről sajátos megközelítést igényel. Ha tényleg rendőr lennél akkor ezt tudnád.
  A cigánybűnözés visszaszorítása a cigányságnak is érdeke, mert csak ezzel vesztheti értelmét maga a megnevezés.(amúgy lehetne másnak is hívni, és szórakoznak az átnevezéssel sokan, de ezek valóban az etnikumot sértik)”
 • 16. klj_54 2009. május 18. 08:10
  „13. hozzászólás efje 2009.05.18. 00:09

  No azért nem a buszvezetők a hibásak, hogy a Morvai Krisztina féle elmebetegekaz én nevemben (is) tiltakoznának ellene! Engem nem zavar, ha mondjuk Amsterdamban avagy Londonban kamerák kereszttüzében kell mászkálnom.
  Dehát vannak ilyen jött-ment, magukat jogásznak valló idióták, akik a tiltakozó mozgalmak élére állnak es ebből busásan megélnek.”
 • 15. flexsnake 2009. május 18. 06:45
  „12. jó nagy marhaságot hoztál össze. A cigánybűnözés ami egy teljes népcsoportot hibáztat. A kollektív bűnösség elve alapján. Ez meg egyértelműen szélsőjobbos találmány. Cigányozz és még rosszabb lesz ennél....”
 • 14. joy 2009. május 18. 06:06
  „Kamerákat a tömközjár gányokba, utcákra, terekre, munkahelyekre mindenhová!
  Még a lakásokba is, és fogyeljenek minden mozdulatunkat, més azt is melyik kézzel töröljük ki...
  Ló@t!
  Segélyek helyett munkát!

  Idióta barmok voltak, akik ezt a rendszert létrehozták, de azok is akik változatlanul fönntartják.”
 • 13. csutka 2009. május 18. 05:10
  „TELSTAR
  Sajna nem fogják megmázsálni őket.Olvastam valahol,hogy a Szögi Lajos emlékműnél a fényképére azok a kisebbségiek lövöldöznek csúzlival akiket kiengedtek az előzetesből.Ezeknek még a seggét sem merik megszagolni.Bocs de az ember hócipője már tele van velük.”
 • 12. efje 2009. május 18. 00:09
  „Kalauz???? Nem kalauz kell hanem kamera. Nem ertem a buszosokat. Nem jarnak kulfoldon? Nem lattak meg bekamerazott buszokat?
  Mit akarnak a kalauzzal? Meg egy serultet? Tomegverekedest?”
 • 11. comet 2009. május 17. 22:03
  „a cigány bűnözés létező fogalom a rasszistával együtt, mindegyik ellen küzdeni kell. Régen nyilvántartották a cigány bűnözést és hatásosan léptek fel ellene, így az nem lett összemosva a cigánysággal. Az neoliberális eszmékkel szabadult el mindent, és kerül a társadalom a dzsungel szintjére. Fodor Gábor, bár nagyon el van magával, valójában képtelen átlátni hogy mik a kövétkezményei a hülyeségeinek.
  A bűnözés megfékezése kormány feladat, ezt a kormány nem engedheti ki a kezéből, mert az anarchiához vezet. Drazsénak meg a rendőrség tesze-tuszi vezetőinek már venni kellett volna a kalapját. Persze ehhez valamennyi tartás kellene.”
 • 10. TELSTAR 2009. május 17. 21:32
  „Részeg disznó állatok - remélem, megmázsálják őket rendesen !”
 • 9. dodó 2009. május 17. 21:07
  „Eredetileg írtuk (máj. 17. 11.38

  "Mélységes sajnálattal kaptam hírül, hogy egy kedves kollégámat ma, vasárnap hajnalban két kátrányos félholtra vert a Sárfű utcai végállomáson, 5 óra körül, Budapesten. A kollégám a 130-as autóbusz vezetője akkor szólt rá a két cigányra, amikor azok a végállomáson, a busz hátuljában a padlóra hugyoztak, és randalíroztak. A nagyobb erre a buszvezetőt ütötte-verte, majd mikor földre került, együtt rugdosták a kisebbikkel. Több bordája eltört, a gerince is megsérült. Jelenleg is kórházban ápolják. Állapota stabil, de a gerincét ért sérülésről még nem tudni biztosan, hogy mi lesz belőle."”
 • 8. flexsnake 2009. május 17. 20:51
  „7. ne csodálkozz rajta. Képtelenek egyesek megérteni hogy ok és okozat. A miértek érdekes dolgok. Ez is egy gyerekcsíny. Régen nem az volt de akkor nem volt cigánybűnözés sem. Ha démonokat teremtesz, előjönnek és azokat nem lehet egyszerűen legyőzni.”
 • 7. klj_54 2009. május 17. 20:50
  „Anno decibel Lobozár Tóni volt az első sofőr (1979-80?), akit buszon megtámadtak.
  Akkoriban a bíró még mert ítéletet hozni, nem úgy mint manapság.”
 • 6. 751510 2009. május 17. 20:30
  „flexi

  Tán a borfesztről írsz? Kevesebb bort, több józanságot!”
 • 5. flexsnake 2009. május 17. 20:14
  „5. és miért jön m vikike? mert m krisztike meg cigánybűnözést ordibál. Rend majd akkor lesz ha nem lesz kisebbségi jogvédelem. Mert ahol nem bántják őket ott nem kell. Amíg meg cigányoznak, mindig lesz létjogosultsága.”
 • 4. M_R 2009. május 17. 20:09
  „. igazságkereső 2009.05.17. 19:38
  "Bizony jó lenne, ha megtalálnák az elkövetőket és nagyon szigorú büntetést szabnának ki rájuk,már csak azért is,hogy elmenjen a kedve mindenkinek ilyen cselekményektől"

  Hol élsz te? Ezeket megbüntetni? Ha csak hangosabban rájuk szól a rendőr már visítoznak hogy a rasszista rendőr csak azért bántja őket, mert ők romák. Aztán jönnek a díszcigányok (M. Viktória és társai) és rögtön megmagyarázzák hogy szegények csak békésen üldögéltek a buszon és a rasszista sofőr kihívta a rasszista rendőröket. A végén a buszsofőr órákat tölthet a rendőrségen ahol jól kihallgatják, közben romáék már egy kisboltot fosztogathatnak - mert ők persze szabadlábon védekeznek.

  Nem büntetés kell ide: egyszerűen kilőni amelyik ilyet csinál. Egy 9mm-es lőszer sokkal olcsóbb mint a sok "segíj".”
 • 3. igazságkereső 2009. május 17. 19:38
  „Bizony jó lenne, ha megtalálnák az elkövetőket és nagyon szigorú büntetést szabnának ki rájuk,már csak azért is,hogy elmenjen a kedve mindenkinek ilyen cselekményektől.Itt Szegeden is volt már hasonló eset annyi különbséggel,hogy itt még a vezetőt nem dobták ki a vezetőfülkéből.Véleményem az,hogy elfogott és elítélt tettesek gyenge büntetést kaptak.Öt év börtön után mindenki meggondolná, aki ilyesmire vetemedik, hogy megtegye-e vagy sem?!”
 • 2. M_R 2009. május 17. 19:14
  „Á dehogy, itt vendégeskedő svéd agysebészek voltak...”
 • 1. Tapmancs 2009. május 17. 19:02
  „A cenzúrázatlan változat:

  http://kuruc.info/r/35/40508/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szemölcs helyett a mellbimbóját távolították el

Pécs - A szemölcs helyett a mellbimbó egy részét távolította el a sebész egy pécsi lánynak -… Tovább olvasom