Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Lelőtték az osztrák-bajor határvidéken kóborló medvét

Lelőtték a Brúnó becenévre hallgató, nemzetközi ismertségre szert tett barnamedvét. Az osztrák-bajor határvidéken kóborló állatot hajnali öt óra tájban terítették le a bajorországi Miesbach járásban, miután nem sikerült élve elfogni.
A német hatóságok szerint azért is kellett levadászni az állatot, mert túl közel merészkedett az otthonokhoz, és az embereket is megtámadhatta volna.

Utoljára finn szakemberek próbálták medvekereső kutyákkal "megadásra" késztetni az állatot. Sikertelen kísérletük után döntöttek amellett, hogy mégis kilövik a mackót, amely 170 év óta az első szabadon élő medve volt a német erdőkben. Az állatot még szombaton is többen látták, a Soin-tóban úszott, majd felfelé kaptatott egy meredeken.

Brúnó, hivatalos nevén JJ1, egy észak-olaszországi természetvédelmi övezetből szökött meg. Neve az anya-, illetve az apaállat nevére, Jurkára és Jozéra utal. JJ1-nek van egy ikertestvére is, JJ2.

Brúnó hetekkel ezelőtti megjelenését ovációval fogadták, csak akkor komorultak el az arcok, amikor Brúnó állatokat, főleg juhokat kezdett el széttépni. A bajor hatóságok már akkor elhatározták kilövését, de egy darabig élve való elfogását sem kifogásolták. Az állatvédők tiltakoztak a kétéves medve kilövése ellen, fiatal természetvédők azt tervezték, hogy medvének öltöznek, s addig akarták járni az Alpokat, elriasztani a végzetes lövéstől a vadászokat, míg vissza nem vonják a kilövési parancsot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia a sárospataki csládi napon

Tragikus véget ért egy családi nap Sárospatakon. A rendezvényt egy helyi cég szervezte a Bodrog… Tovább olvasom