Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Lemaradtak az idősek

a buszról

Sopronban kellemetlenség ért több idős embert, akik a kórháznál szálltak fel a 20-as jelzésű járatra: a Tescónál lévő végállomáson leszállították őket, ennek következtében lemaradtak a visszafelé induló buszról.
– Amikor idős, beteg társaimmal együtt a kórházi kezelés után a kórház előtt felszálltunk a 20-as jelzésű helyi járatú autóbuszra, még nem gondoltunk semmi rosszra, hogy milyen megpróbáltatás vár ránk – kezdte panaszát egy soproni nyugdíjas hölgy.
– A busz azonban nem a belváros felé, hanem a Tesco felé vette az útját. Gondoltuk, nem lesz gond, fenn maradhatunk majd a járművön, de tévedtünk. A sofőr a szabályzatra hivatkozva arra kért bennünket a végállomáson, míg megfordul a város irányában lévő megállóhoz, hagyjuk el a járművet.
„ Kissé méltatlannak találtuk a helyzetet, hiszen mindnyájan a nehezen mozgó, idős korosztályhoz tartozunk, de úgy tettünk, annak ellenére, hogy korunkra való tekintettel egyikünknek sem kellett jegyet váltani.”
– A busz pedig amint megfordult, meg sem várva bennünket, elindult. Egy órát kellett várnunk a csípős hidegben a következő járatra, mert a sofőr „megfeledkezett” rólunk. Azt hiszem, a buszvezető emberségesebben is eljárhatott volna velünk szemben.
– Bármennyire is sajnáljuk, hogy így alakultak a dolgok, de a sofőr alapvetően jogosan járt el, hiszen rendelet írja elő számára, hogy az utasoknak a végállomáson el kell hagyniuk a járművet – mondta Fekete Győző, a Volán helyi üzletágának igazgatója.
– A magunk részéről mindent elkövetünk, hogy az idős emberek kényelmét szolgáljuk – ezért alakítottunk ki a kórház előtt is buszmegállót –, de számos alkalommal adódik probléma abból, hogy nem nézik meg az utasok, milyen buszra szállnak. Pedig mind a buszmegálló táblája, mind a buszon szereplő járatjelzés egyértelmű eligazodást jelenthet mindenki számára, hogy elkerülhetővé váljanak a bonyodalmak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok közepette

kosárlabda

A két ünnep között sem tétlenkednek az élvonalban szereplQ SEAT Foton… Tovább olvasom