Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Lemészárolta a szomszéd kutyáját

Jánossomorja - Megdöbbentő eset történt a minap Jánossomorján: egy férfi konyhakéssel szabályosan lemészárolta szomszédja kutyáját, amiért az gyakran ugatott.
A rendőrség állatkínzás és rongálás miatt indított eljárást az ügyben. Az elkövető akár két éves börtönbüntetést is kaphat.

Állítólag túl hangosan és sokat ugatott, ezért kellett elpusztulnia egy törpe spiccnek az egyik Iparos utcai ház udvarán a minap Jánossomorján. A kistermetű kutya tulajdonosa hazaérve az udvaron találta meg kedvencét, az állít mozdulatlanul feküdt. Közelebb hajolva vette észre, hogy több vágott seb is van az eb testén.

A férfi ezt követően értesítette a rendőrséget. A kutya tulajdonosa nem gyanúsított senkit a brutális tettel, ám a rendőröknek elmondta, hogy többször összetűzésbe került már a közös udvarban lakó szomszédjával, akit zavart a kutya ugatása, ezért többször fenyegetőzött már az állat megölésével - tudta meg a Kislaföld dr. Csokán Csaba alezredestől.

Ember, az ilyen? Szerencsétlen állattal brutálisan végzett a szomszéd. - Fotó: Kislafold.hu
Ember, az ilyen? Szerencsétlen állattal brutálisan végzett a szomszéd.
Fotó: kislafold.hu

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője lapunknak elmondta: az elkövető kiléte nem volt egyértelmű, ám több tanú is elmondta, hogy korábban szintén hallották a fenyegetéseket a kutya elpusztításáról. A rendőrök meghallgatták a szomszédot is, aki nem is tagadta tettét.

Állítása szerint többször figyelmeztette már az állat tulajdonosát, hogy csináljon valamit a kutyával, mert nagyon zavarja. Mivel nem történt semmi, az eb továbbra is ugatott, ezért úgy gondolta, maga veszik kézbe az ügyet és véget vet a problémának. Magához vett egy konyhakést, amit többször is beleszúrt a szerencsétlen állatba. A kutya a brutális támadás következtében kimúlt.

A rendőrök az elkövető lakásában megtalálták és lefoglalták a kutya megöléséhez használt konyhakést, amin szőrnyomok is voltak még az állatról. A férfi ellen állatkínzás vétsége gyanújával indult eljárás, amiért akár két éves börtönbüntetést is kaphat. A kutya elpusztítása miatt emellett rongálással is gyanúsítják.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. tuskóhopkins 2009. június 10. 15:40
  „más hangsúlyt - természetesen”
 • 40. tuskóhopkins 2009. június 10. 15:39
  „"Ember, az ilyen? " (képaláírás)
  Válasz: Igen, AZ ilyen..." Mert ha vesszőt teszünk az "ember" után, akkor más hangsúly, ezzel más értelmet kap a kérdés. Nem tűnt föl senkinek?”
 • 39. flexsnake 2009. június 10. 15:12
  „33. ha én emberhúst akarok enni miért ne tehetném? HA zavar hogy hangos vagy, likvidálhatlak? NEm kínozlak csak egy lövés messziről. Se hangja, se nyoma. CSak egy kis vizet találnak a nyomként a jéglövedékből. CSak mert zavar hogy ,,ugatsz". Ugye hogy mennyire másképpen hangzik? Pedig te sem vagy jobb egy kutyánál, és hidd el részemről ez igenis bók. Mert én sem vagyok különb, az ember is állat. Ezért kell az állattal is úgy bánnia mint az emberekkel.”
 • 38. Tata80 2009. június 10. 14:28
  „Tessék leültetni két évre,de nem feltételes szabadlábon,hanem tényleg ténylegesen!!!!

  Csak az a kérdés,hogy mit csináljunk ha tényleg ugatnak a szomszéd kutyái és se a gyerek ,se a szomszédok nem tudnak miattuk aludni. Főleg így nyáron mikor az ablakok nyitva vannak.....”
 • 37. sziszka1 2009. június 10. 11:58
  „És ez a .......... kép még mindig itt van!”
 • 36. kiki77 2009. június 10. 10:33
  „29.Nagyon egyet ertek veled!!!Megerdemelne a "kedves" szomszed hogy ilyen embertelenul elbanjanak vele is!!!

  33.Te nem szoktal semmit hangosan csinalni?Nem halgatsz zenet?Nem jarsz szorakozni?Akkor eleg egy szomoru egyed lehetsz!Mert ez epp olyan mintha teged boknenek le,mert hangos vagy!Ahhoz mit szolnal?”
 • 35. Cat 2009. június 10. 09:26
  „DÓZER
  Laktam olyan helyen, ahol épp az ablakom alá telepítettek egy játszóteret. A falak, amelyek félig körülzárták, felerősítették a hangokat. 4-5-6 gyerek visongása vasárnap reggel nyolckor elég zavaró tud lenni (még zavaróbb is, mint a kutyaugatás). Mégsem dobtam le kézigránátot.
  De ha ez nem hat meg, mondván, az ember fontosabb az állatnál, akkor képzeld magad mondjuk egy tehenészgazda helyébe, akinek megmérgezik a teheneit, mert "túl hangosan bőgnek". Lehet, hogy a kutya nem termelő- és munkaeszköz (mint mondjuk a tehén), de túl sok különbség akkor sincsen.

  "Különben meg nem kínozta a kutyát, hanem likvidálta"
  Azért rendesen szétkaszabolta a kép tanúsága szerint.”
 • 34. pocokkaa 2009. június 10. 08:40
  „Tekjes mértékben elítélem az állat "likvidálását" - ez semmire nem lehet megoldás, de az igazság az, hogy mindenfajta jóhoz és konfliktushoz is két ember vagy szereplő kell... Brutális emberünk sem előre ragadott kést. Mégegyszer mondom, amit tett, arra nincs mentség, de nyilván az sem megoldás, hogy többszöri felszólítás ellenére is szó nélkül tűrjön a gazda meg semmit ne csináljon. Az a "gazda", aki nem foglalkozik a kutyájával, semmivel sem kevésbé brutális, mint egy állatkínzó az én szememben...”
 • 33. DÓZER 2009. június 10. 07:27
  „Most biztos megbotránkozik mindenki, de kérdem én: honnan veszi valaki, hogy nem volt joga ezt tenni a rohadék kutyával? Dolgozik valaki, és utána képtelen pihenni egy szarcsimbók vinnyogása miatt? Teljesen érthető, hogy HOSSZÚ IDŐ UTÁN, TÖBB FIGYELMEZTETÉS ELLENÉRE elszakadt a cérna. Különben meg nem kínozta a kutyát, hanem likvidálta - megoldva ezzel a problémát. Én speciel lemérgeztem volna, annak nem maradt volna nyoma....
  Az idióta állatvédők miatt mennek tönkre az állattartók. Nemsokára a néhai marha beleegyező nyilatkozatának birtokában lehet majd sztéket ennem....”
 • 32. Mirr-Murr 2009. június 10. 07:11
  „Ezt a tegnapi Blikk-ből idézem: Beismerte brutális tettét a két középiskolás, az ügyészség mégis két évre elhalasztotta a vádemelést, remélve, maguktól jó útra térnek a fiúk
  PÉCS - Megkegyelmezett az ügyészség azoknak a brutális állatkínzóknak, akikben egy szikrányi könyörület sem volt, amikor kiscicákat kínoztak. Mint arról beszámoltunk, Sz. Bálint (17) és 18 éves unokatestvére felvette, ahogy kölyökmacskákat vernek agyon vascsővel, késsel szúrják ki a szemüket, az egyik szerencsétlen kis állatot pedig lefejezték. A kegyetlenkedést végig videózták, a felvétel februárban került nyilvánosságra.”
 • 31. rebecca 2009. június 09. 23:46
  „Sokszor csak olvasom a hozzászólásokat és nagyon kellemesen csalódtam egy két rendszeres hozzászólóban. Örülök hogy legalább ebben közös a nézetünk,talán valaki tényleg a kezébe vehetné már ezt a dolgot. Sokan támogatnánk és segítenénk! Jó éjt mindenkinek!”
 • 30. flexsnake 2009. június 09. 23:39
  „14. hát megleptél. Úgy látszik még ha politikailag teljesen más a hajó azért nem mindenki ,,állat" a másik fedélzeten se.”
 • 29. tommo 2009. június 09. 22:47
  „Catroot,_palla_,flower!
  Tök igazatok van, annyi kiegészítéssel, hogy nem letöltendőt ennek a szemét állatnak(elnézést az állatoktól :) ), hanem levágni azt a kezét azzal a késsel, amelyikkel ezt tette, aztán megerősítésként ólmot önteni mindkét fülébe, hogy soha többé ne zavarja a kutyaugatás, hülye aberrált állat, a jó kurva anyját.
  Másrészt b*szhatjuk ezt a gyér törvényi szabályozást, kéne már egy olyan állatbarát bíró, ak az ilyen elmebeteg állatokat megfogná és bekúrná a börtönbe precedenst teremtve ezzel, aztán meglátjuk, hogy a jövőben ki basztat még állatokat. Kéne már egy tökös bíró aki ezt megcsinálja(hisz ezért van ott) meg valami isteni csoda, hogy a primitív, földhözragadt, civilizálatlan magyar mentalitást minden téren. de ez esetben állattartás téren megváltoztassa...”
 • 28. allatbarat88 2009. június 09. 21:34
  „baja2005-nek!
  Évekig nem tudtam a szomszédjaimtól aludni,mégsem ragadtam konyhakést.
  Hétköznap korán keltem,mentem dolgozni, hétvégén pedig pihenés helyett reggel korán már locsoltak,füvetnyírtak, stb. kora tavasztól .Számtalanszor ébredtünk kutyájuk ugatására is,de mindezek ellenére nagyon jó viszonyban voltunk.”
 • 27. sörpocak 2009. június 09. 21:06
  „Az a baj, magyarországon a bírók csak ugatják az állatok védelmében hozott törvényeket! Sehol nem olvastam, hogy valakit ténylegesen börtönre ítéltek volna. Mindíg ott a felfüggesztett! Az ilyeneket kellene felfüggeszteni, de függőlegesen, minimum 3 méter magasan! A kutya azért van, hogy ugasson. Védi a területét. Nekem is van, a szomszédaimnak is, mégsem zavar, ha éjszaka ugat. Kimegyek, megnézem mit ugat. Soha nem tudni nem-e rossz ember kerül a környékre.”
 • 26. pillecukor 2009. június 09. 20:28
  „saját kezébe ne a kést vegye... imbecil..”
 • 25. szeged1 2009. június 09. 20:23
  „Azért nem kellett volna felrakni ezt a szörnyű képet. A le írtakból is el tudtuk volna képzelni a mocskos tettet.”
 • 24. flower 2009. június 09. 19:17
  „6 éve költöztem ki kertes házba. 6 éve nem alszom éjszakánként, mert a büdös parasztok láncra verik a kutyáikat, rabszolgaként tartva, lapáttal etetik őket, egész éjszaka üvöltenek. " Azért van a kutya, hogy ugasson " Nem kéremszépen. 3 kutyám van, és tanítottam őket " nem ugatni ".Szocializálás kérdése ugyanis. Tehát nem csak a szomszédot herélném ki, de a gazdáját is. Mert ahhoz van esze, hogy rendőrt hívjon, de ahhoz nincs, hogy a kutyáját tanítsa.
  6 éve promótálom minden fórumon: A kutya nem rabszolga. Nincs dolga. Egyszerűen azért van, hogy szeressük őket. Nem ingatlanadó kéne, hanem egy olyan ebtartási törvény, ami lecsap a generációk óta fennálló állatkínzókra. Mert a magyar paraszt a legnagyobb állatkínzó.”
 • 23. Johnson 2009. június 09. 19:13
  „...... meg,megyek az utcán,és látom a hangyát a betonon,no és mellélépek,egyébként hozzáteszem,hogy van 4 örző-védő kutyám,szivesen lecsibészelném az urat védő öltezet nélkül,ők nem hátrálnának meg soha!!”
 • 22. kutyuka 2009. június 09. 18:47
  „Rohadjon meg a szemet bunkoja. Barcsak,visszakapna amit o adott. Miert nem irjak ki, ki volt az?Mert nem merik!!!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a kisfiú, akire rádőlt egy focikapu

Csorna - Hétfőn meghalt a győri kórházban az az ötéves kisfiú, akire még múlt hét hétfőn rádőlt egy focikapu a csornai termálfürdőben. Tovább olvasom