Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Lemondana Castro, ha megtalálnák a külföldi bankszámláit

Fidel Castro kubai elnök felajánlotta lemondását az Egyesült Államoknak, ha Washington bebizonyítja, hogy nagy magánvagyonnal rendelkezik, ahogyan azt az amerikai Forbes magazin állította, vagy akárcsak egy külföldi bankszámláját is megtalálják.
Castro hétfőn este a kubai állami televízióban és rádióban egy négy és fél órás külön műsorban válaszolt a Forbes állításaira, amely szerint a kubai elnök a világ 10 leggazdagabb államfőinek egyike.

"Mindenkivel szembeszállok: mindenekelőtt Bush elnökkel, ezzel a csibésszel, a CIA-vel, az Egyesült Államok 33 hírszerző szervével, és a világ több ezer bankjával. Kihívást intézek hozzájuk, majd meglátjuk, elhallgatnak-e" - mondta az államfő, aki "aljas rágalomnak" és "amerikai manővernek" nevezte a Forbes-ban megjelenteket.

"Nekik ajándékozok mindent, amit keresnek. Likvidálni akartak, nem tudtak, azt akarták, hogy adjam fel a forradalmat, most bizonyítsák be, amit mondtak. Ha bebizonyítják, nincs többé szükség semmilyen tervekre, sem átmenetre, sem más ehhez hasonló ostobaságokra"- tette hozzá a kubai vezető, akinek a rendkívüli adásban Francisco Soberon, a kubai központi bank elnöke, Abel Prieto kulturális miniszter és más vezető politikusok biztosították a támogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogadta a venezuelai elnököt Tony Blair Londonban

A brit kormány teljes bojkottja mellett kezdte meg kétnapos, magánjellegűnek minősített londoni… Tovább olvasom