Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Lemondott a ferencvárosi választási bizottság SZDSZ-es tagja

Lemondott a ferencvárosi választási bizottság szabad demokrata tagja, mert véleménye szerint lejáratási kampány indult személye és pártja ellen - olvasható Janás Ferenc szerdai közleményében. A liberális párt kerületi képviselőjelöltje nem lép vissza, és az SZDSZ hamarosan újabb tagot delegál a bizottságba.
A IX. kerületi választási bizottság szerdán tárgyalja Novák Előd (Jobbik delegált) javaslatát, aki közlemény kiadását javasolja a bizottságnak, amelyben felszólítják John Emese SZDSZ-es jelöltet az időközi választásoktól történő visszalépésre és Janás Ferencet, a párt választási bizottsági delegáltját a lemondásra. John Emese a Független Hírügynökségnek szerda délelőtt úgy nyilatkozott, hogy nem kíván visszalépni a jelöltségtől.

A Jobbik a HírTV-n bemutatott amatőr felvételekre hivatkozva állította: Janás Ferenc nem riadt vissza attól, hogy meghamisítsa a pártnak összegyűjtött kopogtatócédulákat. A javaslatukban benne van az is, hogy a bizottság tegyen büntetőjogi feljelentést az SZDSZ-es kopogtatócédulák ügyében betöréses lopás, okirat-hamisítás és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt.

Janás Ferenc korábban nevetséges próbálkozásnak nevezi, ahogy a pártja jelöltjét be akarták feketíteni. Szerdai közleménye szerint "az elmúlt napokban az elektronikus és írott média egy részében egy láthatóan lejáratási szándékkal és manipulatív módon készített felvétel alapján lejáratási kampány folyik személye és az őt delegáló párt ellen". Szerinte úgy tűnik, hogy politikai ellenfeleik már a választási bizottságot is a lejárató kampány eszközeként kívánják felhasználni. Ezt el szeretné kerülni, ezért is döntött szerdán a lemondás mellett Janás Ferenc - zárul a rövid közlemény.

A rendőrség kedden nyomozást indított a főváros IX. kerületében kirobbant választási ügy miatt. Az MDF tette a feljelentést, miután jelöltjüknél hamis vagy hamisított ajánlószelvényeket találtak. A nyomozók ennek keretében vizsgálják majd a ferencvárosi választási botrány minden érintettjét, így bekérik majd - egyebek mellett - az SZDSZ kampányfőnökéről készült rejtett kamerás felvételt is.

A ferencvárosi választási bizottság ülése szerda délig nem ért véget.

Olvasóink írták

 • 9. dodó 2008. december 31. 17:31
  „Ezen nincs mit szépíteni!
  Az Sz(Zs)DSz egy velejéig romlott, korrupt, elvtelen, zsidó-cigány-buzi (és természetesen átállt volt kommunista)" emberek" haszonleső, másokat lenéző és kihasználó gyülekezete!”
 • 8. Power 2008. december 31. 17:09
  „Rendszerváltás óta ez a kis szenny párt irányítja az országot és szavaz meg nemzet ellenes törvényeket, rendeleteket úgy, hogy közben teljes eladósodásba vezették az országot.
  Ez nem demokratikus párt, mert a saját érdekeiket az ország érdekei fölé helyezik. A parlament közelébe nem engedném őket!”
 • 7. achilleus 2008. december 31. 15:56
  „Hihetetlen gyorsasággal "frissül" a főoldal - ha az szdsz ügyei kerülnek elő. Miért???
  Remélem, egyszer erre is fény derül.”
 • 6. achilleus 2008. december 31. 15:41
  „Mocsok mocsok hátán, ez az szdsz! És ez megy évek óta. Csalás, lopás, hazugság, féregség!
  "Kik halásznak az SZDSZ zavarosában? - Beléptetési botrányok egy kaptafára
  A Borsod-Baranya tengely
  Hírszerző információ
  2008-02-18 17:32
  "Nem tűrheti el az SZDSZ, hogy pitiáner csalók, tömeges beléptetők vagy éppen kávéfőző-tolvajok lejárassák" - közölte a hétvégén egy szabad demokrata ügyvivő, miután kiderült, nem a Hír TV légből kapott híre, hogy választási csalás történhetett a párt tavalyi elnökválasztásán. A BRFK hétfőn elrendelte a nyomozást az ügyben, magánokirat-hamisítás gyanúja miatt. Mi történik az SZDSZ-ben, és szervezik-e a káoszt?"

  Újabban újra beindult a weklerizmus, tolvajok lopják a rászorultabb falvak pénzét (6 milla), a nagy testvér egyetértésével és támogatásával, Wekler beteghordó képesítésű (b)orgazda! Ajánlott olvasmány: Moldova György: Ha az Isten hátranézne (2008)”
 • 5. achilleus 2008. december 31. 15:14
  „Mellesleg az szdsz-es pofátlan gátlástalanságnak nincs határa:

  "2008-12-30 19:07
  Ingatlanbotrány: szabadlábra helyezése után ismét eladásról tárgyalt
  Folytatódik az erzsébetvárosi ingatlanbiznisz. A Magyar Rádió értesülései szerint újra lakásvásárlásról tárgyal egy Király utcai ház bérlőivel Nagy György, a botrány nemrég szabadlábra helyezett szereplője.
  A férfit novemberben vették őrizetbe, majd néhány hét múlva, feltehetően vádalku megkötése után elengedték. Azóta naponta győzködi a ház lakóit. Volt akinek 20 milliót ígért, vagy cserelakást. A zsidó negyed házainak kijátszásáért 2 SZDSZ-es politikust vettek eddig őrizetbe, Gál György, kerületi frakcióvezetőt és Kardos Pétert. A gyanú szerint 8 önkormányzati ingatlant vettek alacsony áron, azokat pedig rövid időn belül külföldi befektetőknek adtak el. " (HírTV)”
 • 4. achilleus 2008. december 31. 14:51
  „Nincs itt semmiféle lejárató kampány. (csatlakozva Humgorhoz)
  Mocsok van, moslék, szar és trágya, mindez immanens, a priori szdsz principium.
  Remélem, a nagy testvér is mielőbb terítékre kerül.
  2009 legyen a nagy megtisztulás éve!”
 • 3. achilleus 2008. december 31. 14:46
  „Mi mást tehetett volna mást a mocsok!
  radenko: így van, az egy szemét párt.
  És nem kell a körítés! A szar, az szar. A szemét, az szemét.
  Mindet a trágyadombra, süketelés nélkül!”
 • 2. Humgor 2008. december 31. 14:44
  „Végre. Jó az irány! És milyen lejárató kampányról beszél?”
 • 1. radenko 2008. december 31. 14:31
  „Végre a eljött az idő amikor e szemét párt tagjai nem indulhatnak a választáson.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beindultak a hóágyúk: sorra nyitnak itthon a pályák

Egyre több helyen lehet síelni Magyarországon is. Bár a nagyobb hófelhők egyelőre elkerülik az… Tovább olvasom