Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Lemondott a gyöngyöspatai polgármester

Lemondott tisztségéről a Heves megyei Gyöngyöspata polgármestere - adta hírül kedden a heol.hu megyei hírportál.
A honlap szerint Tábi László (független) a helyi képviselő-testület hétfői zárt ülésén jelentette be, hogy azonnali hatállyal lemond a faluvezetői posztról. "A falu első embere korábban úgy fogalmazott: tehetetlennek érzi magát a településen kialakult helyzet kapcsán" - közölte a hírportál.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől március 17-ig járőröztek a 2800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a településen. Vona Gábor a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetés" zajlott a községben.

A faluban azóta is feszült a helyzet. A rendőrség legutóbb április 16-án garázdaság miatt indított eljárást, azt követően, hogy szombatról vasárnapra virradó éjszaka Gyöngyöspatán ismeretlenek kővel bezúzták egy családi ház ablakát.

A Roma Sajtóközpont (RS) akkori tájékoztatása szerint a helybeli cigányok "gárdistákat" gyanúsítanak a támadással. Az RS szemtanúkra hivatkozva azt állította, hogy április 16-án délelőtt a "Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület", a "Véderő" és a "Betyársereg" egyenruháját is viselő csoportok érkeztek a településre. Ennek kapcsán a rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy Gyöngyöspata Kecskekő településrészén április 16-án este hangos szóváltás alakult ki egy 15-20 tagú baráti társaság és a helyiek között. A helyszínre érkező rendőrök több személyt igazoltattak, ám sem szabálysértés, sem bűncselekmény miatt nem indítottak eljárást.

Ugyanakkor a Véderő sajtóirodája szerint a Véderő katonai és önvédelmi alapismereteket nyújtó tábor rendez Gyöngyöspatán április 22. és 24. között.

Olvasóink írták

 • 9. Csonka László 2011. április 24. 21:57
  „LMP aktivistái házaltak+agitáltak a cigánytelepen! Állami + Vöröskeresztes pénzen "megmozgatták" a romákat és ő beszél a FELELŐSSÉGRŐL !!!!!!!!+az, hogy: "azt a tényt, hogy Richard Field a támogatójuk volt" Ugye akkor nem is Izraelből jön a "mammon" ??????????? Röhej nem ???????
  MÁS: 0.30-kor érkeztem + ERDÉLY országból. 3.napos bevásárló körutat logisztikáztam le! Érdekes, a cigánykérdés ott kezelhetőbb !!!!! Szállásadóm mesélte, egy faluba a cigány tyúkot lopott! Az ott lakók elkapták, levetkőztették meztelenre, majd a lopott jószágot a hátára drótozták! Végig futtatták a falun, közben kiabálnia kellett folyamatosan: tyúkot loptam, tyúkot loptam....... Az "sprint" után a cigány elbujdosott a faluból!”
 • 8. dodó 2011. április 20. 16:47
  „"Mondanám, hogy minden rendben van, de minek hazudni. Folyamatos zaklatásnak, és fenyegetésnek vannak kitéve azok a polgárőr bajtársaink, akik a jelenlegi helyzetben is végzik áldozatos munkájukat - mindezt most civilként, a polgárőrség formaruházatát mellőzve. A cigányok között álhíreket terjesztenek, mesterségesen gerjesztik a feszültséget. Naponta érkeznek a libsi, zsidó adományok, és médiasakálok kamerákkal.

  A faluban cigány "polgárőrök" grasszálnak, látomásaikról hangos kiabálással tájékoztatva a többieket, és a rendőrséget. Láttak már betyárokat, 300 gárdistát, katonákat a bokrokban. Már a rendőrök is ki vannak borulva az állandó baromságoktól. Az utcára sem "merünk" kimenni, mert azonnal 30-40 fő verődik össze, "megdöglötök magyarok", "este vér fog folyni" sablonszöveget skandálva. Az ide látogató turisták, vendégek ennek vannak kitéve.

  A lakossággal folytatott beszélgetések során, elkeseredést, és félelmet tapasztalunk. Semmi sem változott, folyik a magyarok terrorizálása, és fosztogatása. Tegnap éjjel járőrben voltunk, és kis híján elfogtunk két illetéktelen behatolót, akik egy telepről ugrottak ki. Éjjel a "lopóautók" ki-be járkálnak a cigánysorról, színig pakolva vassal, és feltehetően tisztes magyar polgárok javaival."”
 • 7. Csonka László 2011. április 19. 22:04
  „+sztem, Fidesz nyomásra, "beáldoztak a sakktáblájukon egy gyalogot" !!!!!!! (Tábi László (független, na és kitől ????)”
 • 6. Csonka László 2011. április 19. 21:26
  „1. maros50 2011.04.19. 14:32 2011. napjaink... (...present day) A roma családnak van 6 gyereke. Beadták intézetbe őket. Majd jelentkezett a család rokonsága és egy pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők.(!!!!) Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem is keveset. Gyerekenként 80.000 (!!!), azaz összesen 480.000 forintot havonta. Az apa és az anya nem válnak el, (hisz meg sincsenek esküdve) de külön lakcímre jelentkeznek be, így mindkettőjük megkapja a szociális segélyt az önkormányzattól, 39.100 forintot fejenként. Így további 78.200 forinthoz jutnak. Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 forintot kap a család. Erre jön még a családi pótlék, 12.600 gyerekenként, további 75.600 forint. Természetesen ingyen tankönyvek és ingyenes iskolai étkeztetés is jár....... Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak, ami havi 30.000 Forint az önkormányzattól. (Ha nem kapnak, akkor ,,..itt hagyjuk a gyerekeket (a jegyzőnél),etesse maga!" ezzel zsarolva a hatóságot.) Így a család havonta cirka 673.600 Forint bevételhez jut!!! Munka nélkül, legálisan, államilag támogatva, és ADÓMENTESEN! Telik máris plazma TV-re, meg lízinges 5-ös BMW -re is a papának. Ha dolgozni menne és keresne 100.000 Forintot havonta, akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 Forintra. És ők beszélnek arról, hogy "elnyomják" őket a büdös rasszista magyarok... és még tüntetni is volt pofájuk (2009. szept.20-án). "Ne bántsd a magyart, hisz az adójából élsz..." - azt hiszem ez most nagyon aktuális. Tessenek mondani: Van még egy ilyen marha ország, mint mi? Kizárt!”
 • 5. zero 2011. április 19. 18:03
  „Legyen maros a pm Ö szerintem csak fényképen látott romát”
 • 4. dodó 2011. április 19. 17:43
  „Majd megválasztják kisebbségi önkori elnöknek. Ott legalább az övéi között az övéi érdekében dolgozhat.”
 • 3. hahaha62 2011. április 19. 15:10
  „Maros 50

  .....szegény c.....banda majd éhendöglik a segélymegnemkapása miattt.....élősködés megy...munka nem....nevelje meg őket kedves úr!!!Jobb helyeken lásd szlovénia már gettóban vannak....szlovákia , csehek dettó....ott nincs arcoskodás.....csak ez a birka maygar hagyja .”
 • 2. 751510 2011. április 19. 14:35
  „maros50

  Nézz be az ágyad alá, nehogy ott is gárdisták legyenek...”
 • 1. maros50 2011. április 19. 14:32
  „Mi folyik itt Gyöngyösön? Hát nem lehet parancsolni a gárdistáknak? Mit képzelnek magukról?
  Békességet,jogállamot,<moderálva> mentes Magyarországot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliustól új adórendszert vezetne be az MSZP

Az MSZP azt javasolja, hogy a kormány a költségvetés konszolidálása és a társadalmi igazságosság… Tovább olvasom