Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Lemondott a PSZÁF két alelnöke és a PBT elnöke

Szász Károly, a PSZÁF elnöke június 21-i hatállyal elfogadta a vezetők lemondását, amelyről hétfőn írásban tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) két alelnöke, Sáray Éva és Balogh László, valamint Nadrai Géza, a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) elnöke benyújtotta lemondását - közölte a PSZÁF hétfőn.

Szász Károly, a PSZÁF elnöke június 21-i hatállyal elfogadta a vezetők lemondását, amelyről hétfőn írásban tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt.

A PSZÁF elnöke június 24-i hatállyal Gázmár Zoárdot, a felügyeleti igazgatóság eddigi ügyvezető igazgatóját nevezte ki alelnökké, aki a PSZÁF elnökének távollétében ellátja az elnök általános helyettesítési feladatait is.

Sáray Évát és Balogh Lászlót 2010. júliusban nevezte ki hat évre a PSZÁF alelnökévé Szász Károly javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök. Nadrai Gézát 2011 február elsejei hatállyal nevezte ki Szász Károly a PBT elnökének.

Az MTI kérdésére Binder István, a PSZÁF szóvivője elmondta: indoklást a PSZÁF nem kíván közölni.

A kormány június 7-én nyújtotta be az Országgyűlésnek a Magyar Nemzeti Bank és a PSZÁF összevonásáról szóló törvényjavaslatot, így az indítvány elfogadását követően megszűnik a PSZÁF.

Az Európai Központi Bank megkapta előzetes véleményezésre a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a törvényjavaslatot, a tárca sürgős eljárást kért.

Az EKB jellemzően egyhónapos határidővel készíti el jogi véleményeit, de adott esetben kérvényezheti e határidő további egy hónappal való meghosszabbítását. Amennyiben a tagállam sürgős eljárás lefolytatását kezdeményezi, és annak szükségességét elégségesen meg is indokolja, akkor egy hónapnál rövidebb idő alatt is elkészülhet a jogi szakvélemény.

Olvasóink írták

 • 3. szatyi 2013. június 24. 17:52
  „Nem véletlenül mennek önként!
  Szeptemberben mindenképp menniük kellett volna, de akkor a 98%-os végkielégítés-adót kellett volna fizetniük.
  A mostani felmondásukkal is jogosultak hat havi bérre és hat havi felmentésre de ezután nem kell fizetni a 98%-ot!
  Okos!!!
  http://www.origo.hu/gazdasag/20130624-20-millio-forintot-nyernek-a-tavozo-pszaf-alelnokok.html”
 • 2. igazságkereső 2013. június 24. 16:17
  „Távozhatott volna nyugodtan ennek a sóhivatalnak az elnöke is, nélküle is elvegetált volna őszig ez hivatal, hiszen utána beolvad az MNB-be! Egyébként is: ha így működött ez az intézmény, ahogy, mint felügyeleti szerv és mellette a bankok nyugodtan eljátszhatták "kisded játékaikat" ügyfeleikkel, akkor miért is vették fel a fizetésüket- nem a zsebpénzüket, mint sok más dolgozó, munkabérként!! -?!!Hová fog menni Binder István szóvivő úr, a blődségeket kivel fogják eladatni a "pórnépnek"?!!”
 • 1. Léni 2013. június 24. 12:58
  „Feltételezem az új felállásban nekik nincs helyük. Az is előfordulhat, hogy a gyomrukkal van baj,
  állandóan hányingerrel küszködnek, mert nem tudnak dolgokat megemészteni.
  Ki tudja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt teljes útzár a 67-es úton Látrányban

A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Tovább olvasom