Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Lemondott az SZDSZ négy ügyvivője

Lemondott posztjáról az SZDSZ négy ügyvivője: Béki Gabriella, Csőzik László, Gulyás József és Léderer András - jelentette be szerdán Léderer András.
A négy ügyvivő döntését már márciusban meghozta, amikor nem értettek egyet a Bajnai-kormány támogatásával. Döntésüket azonban csak az európai parlamenti választások után jelentették be.

Léderer András úgy fogalmazott, hogy az SZDSZ tagjainak kell eldönteniük, hogy beléjük vagy másokba helyezik a bizalmat. Az Ügyvivői Testület (ÜT) a döntést tudomásul vette. A testület további 9 tagja megtartotta tagságát.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke még vasárnap este jelentette be, hogy felajánlja lemondását az elnöki posztról. Ezt az Ügyvivői Testület hétfőn tudomásul vette, a végleges döntést pedig szombaton az Országos Tanács hozza meg.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. achilleus 2009. június 12. 15:28
  „De ki az a Kakukk???”
 • 28. aranka2 2009. június 12. 11:12
  „A maradék hétnek is le kellene + a parlamenti frakciónak. Ezek azonban túl jól fizető állások még közel egy évig.”
 • 27. Power 2009. június 11. 23:50
  „Nem tudom, hogy Horn Gábornak per pillanat mi most a fontosabb, a nem létező pártja, vagy az ország?
  És ezt őszintén kérdezem.”
 • 26. vezír 2009. június 11. 21:07
  „Azért még maradt ott egy pár seggnyaló!!!!!!!! Remélem lesz előrehozott választás és akkor takarodik mind!!!!!!! Piszkos banda!!!!!!!!! Irány vissza a hazátokba rohadékok!!!!!! Hajrá Jobbik!”
 • 25. garbon 2009. június 11. 19:10
  „Emlékszem amikor Kádár János azt mondta a sok szemetet össze kell seperni, ha már össze sepertem nem engedem szélnek.”
 • 24. Zejko 2009. június 11. 18:18
  „Az szdsz nek nincs mart eselye sehogy sem az emberek maga a galeriat is meg vetik mint koka gabika guszti mindegy hogy ki lesz az elnok halott ugy hal istennek.”
 • 23. Kulik 2009. június 11. 18:03
  „"Lemondott az SZDSZ négy ügyvivője"

  Ki nem xarja le.”
 • 22. theseus 2009. június 11. 16:56
  „Az SZDSZ egyedüli esélye a túlélésre, ha kiáll a kormány mögül és támogatja az előrehozott választásokat. Akkor is kérdéses, hogy eléri-e az 5 %-ot, de akkor marad némi esélye, hogy elveszett szavazói egy részét visszaszerezze. Ha kivárják a következő tavaszt, akkor a kopogtatócédulákat sem fogják tudni összeszedni. Kíváncsian várom, hogy mit választanak, a biztos 9 hónapot, vagy a bizonytalan további 4 évet.”
 • 21. hazaipalya 2009. június 11. 15:51
  „achilleus,jaja spiro györgy az érettségin peldaul. felhaborito!”
 • 20. hazaipalya 2009. június 11. 15:50
  „klara sándor mikor mond le???”
 • 19. achilleus 2009. június 11. 15:46
  „Egy kis olvasnivaló, liberáliséknak:

  Bűnlajstrom

  Nem értitek, mi történt, ugye, magyarországi liberálisok? Pedig az egész olyan roppant egyszerű. Ti idéztétek elő a háromnegyedes nemzeti többséget ebben az országban.
  Utoljára frissítve: 2009. június 11., 08:23

  Nektek köszönhető, hogy négyszázezren választották a Jobbikot, s azt, hogy soha nem látott arányban döngölte földbe pártjaitokat a Fidesz. Néztek, de nem láttok. Pedig mindenről ti tehettek. A rendszerváltozás idején messze vitt benneteket a hév, sokkal messzebb, mint arra képességeitek, valódi súlyotok alapján rászolgáltatok volna. Azt hittétek, "a szellem embereiként" jogotok van minden közéleti kérdésben igazságot osztani. Mohón rávetettétek magatokat a magyar szellemi élet kulcspozícióira: egymást sztároltátok televízióban, rádióban, újságban, "véletlenül" mindig a hozzátok hasonlók kaptak szót, mikrofont. Akik veletek tartottak, azokból tényezőt faragtatok, azokat megfizettétek. De aki nem volt hajlandó szembeköpni a saját hazáját, azt kiebrudaltátok a hatalmatok alá hajtott intézményekből.

  Én legalábbis a fentieket tapasztalom a honi sajtóban idestova tizenöt éve. Emlékszem, mennyire felháborodtatok, amikor az Antall-korszak egyik politikusa "egészséges vidéki gyerekeket" követelt a képernyőre (ahol egyébként már akkor sem az "egészséges vidéki gyerekek" voltak többségben). Végignéztük, ahogyan lemészároltátok Európa egyik legjobb televíziós műhelyét, a Panorámát, ahogyan gyáván és kisszerűen száműztétek Chrudinák Alajost. Ti voltatok azok, akik újjáéledő nácizmusról harsogtatok a médiaháborúban. És az is világosan előttem van, amint egyik chartás szószólótok 1994-ben azt rikoltozza a Magyar Televízió lépcsőjén, hogy már csak néhány embert kell kirúgni, és "végre magunk között leszünk".

  Érdemes volt? Húsz évetek ment rá, és az ország narancssárgába (szerintetek barnába) borult. A tartós társadalmi rendetlenség, ahol lelkeket és pénzt halásztatok, az annyira áhított falansztertársadalom, ahol nem tűnik elő az egyéni tehetségtelenség, becstelenség - nos, ez az egész lázas liberális vízió soha nem ver gyökeret. A népeknek ugyanis elegük van a nagy ívű történelmi kísérletetekből. Ennek az országnak is elege van, mint látjátok.

  Van egy döntő különbség a magyarországi jobboldal és baloldal között. A jobboldali magyar minden nyomorúságával, kisebbségi érzésével, megnyomorított életével, kényszerképzetével is hordozza a nemzeti gondolatot. Nagyon sok avítt, ostoba, rosszul csengő szó akad az úgynevezett nemzeti táborban, de a jobboldali ember, bármilyen rövidlátó, elesett, korszerűtlen legyen is, szereti a hazáját. Ti önként feladtátok a nemzethez tartozás eszméjét: talán úgy gondoltátok, a jobboldal lejáratta azt, talán mást hittetek, de mindenféleképpen a nagyvilághoz tartozást választottátok a haza helyett. Ennek az volt az ára, hogy semmi, de semmi nem fűz össze benneteket. Nincs érték, amelyben hinnétek, hacsak a közös zsákmányt nem tekintjük annak. Politikai létetek a tagadásra épül, vég nélkül gyűlöltök bennünket.

  Arra sem figyeltetek, amint lassan, de biztosan elveszítettétek a fiatalságot. Az egyetemeken hatalmas jobboldali többség alakult ki, a következő nemzedékek használható része ezerszer hazafiasabb lesz a mai kor emberénél. Őket már nem szédíthetitek meg álhumanista lózungjaitokkal. Számotokra ez az igazán rossz hír: nemcsak a jelent, a jövőt is feléltétek.

  Talán akkor hibáztatok legnagyobbat, amikor az egész magyar társadalmat csordának néztétek. Való igaz, vannak közöttünk csordaemberek, de néhányan azért képesek az önálló gondolkodásra. Nem vettétek észre, mert a lelkéhez soha nem fértetek hozzá, hogy a nemzet nem sokaság, és bármit tesztek is, az önvédelmi reflex és a józan paraszti ész minden korban feltör az emberekből.

  Mostanra a számarányotoknak, jelentőségeteknek megfelelő helyre süllyedtetek. Innen ne is kerüljetek feljebb, azt kívánom. Éljetek együtt a csendes népakarattal, hogy tudniillik a kiváltságos liberálisoknak sem ártana lassan beolvadniuk a társadalomba. Ideje megismerkednetek a hétköznapi emberekkel: a gúnyosan megmosolygott vidékiekkel, a köreitekben oly sűrűn leparasztozott kétkezi falusiakkal, az általatok megvetett bérből-fizetésből élő egyszerű melósokkal.

  Értsétek meg: nem vagytok elit, soha nem is voltatok. Álljatok csak be a sorba, semmiféle kiváltság nem jár nektek: sem nagy állami fizetés, sem offshore cég, sem közpénzekkel bűvészkedés, de még megmondóműsor, külsős szerződés sem.

  Ha pedig nem tetszik a rendszer, el is mehet innen menni, ahogyan szeretett kormányfőtök javasolta annak idején.

  (Szentesi Zöldi László, Magyar Hírlap)”
 • 18. achilleus 2009. június 11. 15:37
  „17. hozzászólás KovácsPistike 2009.06.11. 15:24
  http://www.x-party.hu/lki/KTJ/relexiok/ktj-ep-09-06-07.html
  A Kormányzati Jósda (Szilvásy Péter) a választásokról, az eszdész bukásáról (elég zagyva ;-))
  De például ez a mondat /ha a stílustól eltekintve a tartalomra figyelünk/ telitalálat::"Valószínű, hogy az MSZP, az SZDSZ emiatt maradt alul, mert az emberi értékek kevésbé voltak dominánsak politikájukban."
  érdemes átkattintani a piros szivecskére:
  "A Naprendszerünkben lévő Fekete Lyuk a téves halálhit miatt alakult ki. "
  És máris a témánál vagyunk. "Fekete Lyuk" a NAPRENDSZERBEN!!!”
 • 17. KovácsPistike 2009. június 11. 15:24
  „16. hozzászólás achilleus 2009.06.11. 15:14
  Ez lesz a "tudásalapú társadalom"!”
 • 16. achilleus 2009. június 11. 15:14
  „15. hozzászólás Lúdasmatyi 2009.06.11. 14:57
  Akik a szellemi tőkét rombolják aljasabbak, mint akik a materiálisat.
  Rohadjanak meg!”
 • 15. Lúdasmatyi 2009. június 11. 14:57
  „Tök mindegy úgyis megszűnik a pártjuk támogatottság hiányában.Hajrá Jobbik!”
 • 14. achilleus 2009. június 11. 14:54
  „Csak ez a barom mikor tűnik el a fullajt6árnak is szerényagyú beterjesztőnőjével együtt a francba!
  Sándor Klára!!!!! Muszáj magadat e mellett a hülye mellett a sárgaföldig lealázni???
  Olvass!!! - Funkcionárius analfabéta!
  "Magyar Bálint ámokfutása
  Az informatikai lobbi, amely Magyar Bálint kétszeri regnálása alatt több tízmilliárd forintot vont ki az oktatás büdzséjéből, és haszontalanságokat lőcsölt rá az iskolákra, most újabb fejezetet indított az "ostoba Magyarország" megteremtéséért meghirdetett szocialista-liberális programban - véli Pécsi Ágnes, a Pedagógus-szakszervezet budapesti szakoktatási szervezetének titkárhelyettese. Szerinte a nem szakrendszerű oktatás ötlete már akkor megbukott a gyakorló pedagógusok, szülők, oktatási szakemberek körében, amikor még be sem vezették."
  (...)
  - Maradjunk a szakmai oldalnál...
  - Magyar Bálinték előterjesztése folytatása annak a rendkívül káros folyamatnak, amely ott kezdődött, hogy alsó tagozaton nem szabad buktatni, szövegesen kell értékelni. A legdurvább a koncepcióban az, hogy csak hetedik osztálytól lehetnének szaktárgyak. Ezzel egyet lehetne érteni a sajátos nevelésű igényű gyerekekkel foglalkozó intézmények körében, de csakis náluk. A természettudományos tárgyak összevonásával kapcsolatban mi már egy vitán megismerhettük az exminiszter elképesztő véleményét. De talán nem is Magyar Bálint a valódi felelős, hanem az a rendszer, amelyben a Magyar Tudományos Akadémia elnökétől kezdve a Rektori Konferencián, egyetemek vezetőin, az ipar képviselőin keresztül az általános-, középiskolai és egyetemi tanárokig mindenki azt mondja, sikoltja, hogy nem, ez nem lesz így jó, ám Magyar Bálint mégis mondhatja a magáét, és a parlament elé viheti az oktatás szétverését megtestesítő ötleteit.
  (....) Meddig csináljátok ezt???”
 • 13. KovácsPistike 2009. június 11. 14:25
  „Gyurcsány és Bajnai sikeresen lenullázták a "seggnyalójukat".”
 • 12. Elendur 2009. június 11. 13:28
  „Akinek lehetősége van rá, nézze meg a DM mai nyomtatott formáját, és keresse ezt a cikket, és alatta egy rövid hír fényképét... Ha nem felejtem el fölrakom majd vhová... :)”
 • 11. maradando 2009. június 10. 22:50
  „Egy életképes párt a jég hátán is megél !Hamarább pusztul bele sok ezer ember a nicstelenségbe ,mint egy tákolgatott párt.”
 • 10. dodó 2009. június 10. 21:00
  „"...A testület további 9 tagja megtartotta tagságát."

  Erről ennyit.”
29 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kritikus állapotban a hétfői gázrobbanás győri sérültje

Kritikus állapotban van az az 56 éves férfi, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a… Tovább olvasom